maandag 30 april 2012

Schoolstuff II

Vorig jaar in juni schreef ik een stukje over wat me allemaal zo leuk leek aan de zesde klas. En dat jullie me daar allemaal aan moesten herinneren als het zo ver was, aangezien ik het zelf waarschijnlijk zou vergeten. Niemand van jullie heeft me er aan herinnerd, maar gelukkig heeft mijn eigen geheugen me niet in de steek gelaten (en heeft het internet me een beetje geholpen) en nu, bijna een jaar laten ga ik eens kijken of al die dingen waar zijn gebleken en ook echt leuk waren.

Het jaar duurt een stuk korter, voor je het weet is het voorbij.
Deze is waar. Heel erg waar. Het jaar is echt kort, over twee weken maak ik gewoon mijn eerste examen en het gaat allemaal zo snel. Van de ene toetsweek naar de andere, ondertussen nog bezig met je PWS, de schoolkrant en nog honderdduizend andere dingen. Je rondt van alles af, en echt, het is waar wat die zesde klassers zeggen. Voor je het weet is het voorbij!


Je gaat je meer verdiepen in bepaalde onderwerpen, in plaats van alles altijd heel breed te gaan behandelen.
Dit is gedeeltelijk waar gebleken. Want helaas geldt dit alleen maar voor twee van de acht vakken waar ik examen in doe, namelijk voor geschiedenis en filosofie. Bij geschiedenis behandelen we Vietnam en 'De republiek een tijd van vorsten' (waarin iedereen met elkaar trouwt en ze ál hun kinderen Hendrik of Karel noemen, wat het allemaal heel erg duidelijk maakt voor ons als leerlingen natuurlijk. (Hadden ze daar niet even over na kunnen denken?!)) Bij filosofie hebben we het over vrije wil, maar daarvan vind ik het eigenlijk jammer dat we maar één onderwerp doen, want er is nog zoveel meer in de filosofie!


Mijn favoriete plaats op school; de mediatheek
♥ PWS, profielwerkstuk. Ik wil een blad gaan maken, zelf schrijven, zelf foto's maken, alles!
Mijn profielwerkstuk was echt heel erg leuk om te maken, al is het plan tussendoor wel wat veranderd. Uiteindelijk heb ik een lesbrief gemaakt bij het onderwerp vrije  wil. Als jullie het willen lezen stuur me dan een mailtje, dan stuur ik je het PDFbestand toe. (wees gewaarschuwd, het zijn 68 pagina's, maar je kunt, net als de meeste mensen, ook gewoon alleen de stripjes lezen die er in staan. :D )


♥ Geen saaie gymlessen meer maar drie keer een aantal weken lang één sport beoefenen 
Aaah. Ja, ik bleek een geweldige schermster *kuchkuch* en nog een veel betere boogschutter(es?). Als je wilt weten wat ik daar van vond lees dan vooral deze en deze post nog eens door. Al moet ik toegeven dat het allemaal een stuk minder saai was dan de reguliere gymlessen. 


LSD, laatste schooldag, mijn allerlaatste schooldag als leerplichtige student.
Dat was afgelopen vrijdag. Het was echt heel erg leuk, een ervaring om nooit te vergeten. De hele dag allemaal random dingen doen op school, met een trekker door de stad toeren en heel hard schreeuwen en meezingen met allemaal liedjes zodat je de volgende dag geen stem meer hebt. Het was een heel leuk feestje, al realiseer ik nog steeds niet helemaal dat dit het gewoon was. Dat het nu 'klaar' is.


Ik word trouwens ook nog ergens achttien :D
De achttien heb ik gehaald, mijn eerste blauwe brief heeft me weten te vinden en de eerste zorgtoeslag is al op mijn rekening gestort.


♥ Uitreiking van diploma's, er van uit gaande dat ik gewoon slaag!
Dit moet nog komen, maar ik moet gewoon slagen! Ik heb al een kamer en ik heb mezelf na heel lang twijfelen eindelijk ingeschreven bij een studie. Ik heb er zin in. Ik ben er klaar voor! 


(Geloof ik)

10 opmerkingen:

 1. Succes met je examens alvast. Het is vast een erg leuk jaar geweest, als ik dit zo zie. Wat was eigenlijk de derde sport. Volgens mij is het boostutster(?). Nu ben ik nieuwsgierig voor welke studie je je hebt ingeschreven en waar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha grappig dat de afkorting LSD is :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vooral toen ik geld vroeg aan mijn moeder voor LSD :)

   Verwijderen
 3. ..en voor welke studie heb je je ingeschreven?


  oma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. veel succes ! En ik wil het wel graag lezen, je PWS :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ooh dat van die LSD is zo herkenbaar :P dat moment dat je beseft dat je iedereen echt gaat missen (ook de mensen waar je miss niet zoveel mee omging :P)

  X Mar

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Alvast succes met je examen :)
  Die gymlessen klinken ook een stuk leuker dan gewone gymles.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow, heb je al een kamer? Snel geregeld! Nu nog een blogpost over wat je verwacht van de universiteit ;)

  BeantwoordenVerwijderen