zaterdag 5 mei 2012

Leeuwarden

Friesland is een geweldige provincie, zoals jullie waarschijnlijk allemaal weten. En omdat Kim en ik vonden dat ook Nicole dit moest weten, besloten we om haar een dagje uit te nodigen naar de prachtige Friese hoofdstad Leeuwarden.Onze eerste stop was bij de min12, een ijswinkel met alle mogelijke smaken die je maar kunt bedenken van perziktaartijs tot roze peperijs. Je kunt eigenlijk niet naar Friesland gaan, van ijs houden en NIET naar de min 12 gaan.

Daarna begon de geweldig gestructureerde en duidelijke rondleiding van Kim en mij. Een dag eerder waren we tot de conclusie gekomen dat we eigenlijk alleen de winkelstraten van Leeuwarden echt goed kenden en daar hield het zo ongeveer mee op. De rondleiding ging dan ook ongeveer zo:

"Hoe heet dat gebouw ook alweer? Is dat niet dat paardhuisding?"
"Paardhuisding, waar heb je het over? Is dat niet de gevangenis?"
"Nee, dat schoolding waar we toen iets hebben gedaan voor ons FCE."
"Was dat niet midden in een woonwijk?"
"Huh, maar wat is het dan?!"

"Laten we naar het park gaan"
"Ja, als we daar langs lopen dan kom je er wel, toch?"
"Was het niet daar en daar langs?"
"Kijk, daar is een bordje!"
"Okee, we volgen de bordjes."

Toen we uiteindelijk moe en verwilderd het park bereikten hebben we daar de rest van de middag gezeten, genietend van een doos aardbeien, chocola en boterkoek. Het was gezellig!

ps. Zoals jullie kunnen zien zijn Kim en ik hele goede gidsen en vanwege dit gi-gan-tisch grote succes is onze rondleiding nu beschikbaar voor slechts 80 euro per persoon exclusief eten en drinken. Dus wil jij Leeuwarden goed leren kennen, af en toe verkeerd lopen en gelijk leren om bordjes te lezen? Meld je dan nu aan! (Ik zeg: Doen!)

8 opmerkingen:

 1. Vergeleken bij perziktaartijs klinkt smurfenijs niet meer zo exotisch :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Had dat even gezecht dan was ik ook even langsgekomen!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik verlang nu terug naar dat ijs... Misschien kunnen jullie het een volgende keer naar mij meenemen :P

  Mijn persoonlijke review over de rondleidkwaliteiten van Ariska en Kim: uitmuntend. Het was een snelcursus bordjes lezen en ik zal er de rest van mijn leven profijt van hebben. Plus, die boterkoek was heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zulk exotisch ijs hebben ze niet in de ijswinkel hier :(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben nog nooit in Leeuwarden geweest! En dat terwijl Lief half-Fries is... maar hij zegt altijd dat Leeuwarden niet zo leuk is. Nu word ik toch wel nieuwsgierig, vooral na het zien van dat ijs. JUM!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ga de volgende keer in Leeuwarden maar eens naar de min 12.

  BeantwoordenVerwijderen