zondag 27 november 2011

Schermen

Zoals jullie misschien hebben kunnen lezen in mijn boogschietpost, hebben wij in de zesde het vak 'Sport Oriëntatie Keuze' afgekort tot SOK. Na mijn verschrikkelijke gebrek aan talent voor boogschieten was ik erg gelukkig met het feit dat ik iets meer talent bleek te hebben voor schermen...

Ik koos schermen omdat het me verschrikkelijk cool leek, een beetje zwaaien met zo'n sabel net als in de boeken van 'hoe versier ik een prins'. Die boeken heb ik vroeger helemaal stukgelezen en het ging over een aantal kakmeiden op een Engelse kostschool, en Calypso de hoofdpersoon zat op schermen. Geweldig leek me dat, op dat zweterige pak na natuurlijk. Maar goed, het moest wel beter zijn dan boogschieten. Dat kon gewoon niet anders!


Dus ging ik vol verwachting naar de eerste les. Ik zal maar met het minpunt beginnen (ja, dat betekent dat er ook pluspunten zijn!) Het grote, grote minpunt zijn de pakken. De pakken die wij gebruiken zijn oud, en vies en er zitten gore vlekken op waarvan je niet wilt weten hoe ze erop zijn gekomen en wat het precies is. De pakken hebben model zwempak met lange mouwen en het ziet er belachelijk uit. 

Gelukkig waren er ook pluspunten, en de belangrijkste daarvan is natuurlijk dat ik er verschrikkelijk veel lol in had! Een beetje zwaaien met zo'n sabel, leuke 'kling kling' sound effects te horen. En ik ben niet eens de slechtste (en natuurlijk zou dat niet belangrijk moeten zijn, maar voor een sportkluns zoals ik is dat het wel!) Eerst vond ik het wat gemeen om andere mensen een tik te geven met een sabel, want echt een fijn om geraakt te worden is het niet, maar na een tijdje kon het me niets meer schelen en sloeg ik er fanatiek op los. En als ik eenmaal fanatiek ben word ik ook lichtelijk gewelddadig. Wij hebben SOK op vrijdag, dus dan kun je lekker even al je frustratie van de hele schoolweek kwijt.

Er zit natuurlijk ook een stukje theorie bij het schermen. Vragen als hoeveel meter zit er tussen de persoon en de middenlijn, dingen over scheidsrechteren, heb je een punt als ze ja, nee en onthouding zeggen enzovoorts. Ik wist op bijna geen enkele vraag antwoord tot er werd gevraagd of schermen een olympische sport was. Haha. Dat wist ik, dus ik riep 'JA'. Hoe ik dat wist? Het is een sport in het spel Mario and Sonic at the Olympic Games... Ja, mijn sportkennis gaat niet veel dieper dan dat. Haha.

Ik was trouwens wel erg teleurgesteld toen bleek dat we niet 'en garde' moesten roepen maar gewoon een simpel 'aller'. Maar dat is natuurlijk niet onoverkomelijk. Verder zou ik iedereen schermen aanraden tenzij je er heel sexy bij wilt lopen tijdens het sporten, dan kun je beter iets anders kiezen.

Hebben jullie weleens geschermd?

10 opmerkingen:

 1. Ik heb het nog nooit gedaan, maar bij ons op school doen ze het wel want vorige week stond een klas te schermen in de kleine aula (Geen idee waarom ze het in de aula deden. Misschien was er te weinig ruimte in de gymzaal).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schermen lijkt mij best leuk. Beter dan boogschieten in ieder geval, haha! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee, nog nooit geschermd. Maar het lijkt me niet echt iets.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hilarisch geschreven!

  Oh en Lex (die nu naast me zit mee te lezen) zegt over dat "licht geweldadig" zijn dat het in de familie moet zitten.

  Lex loopt sinds vorige week met littekens op zijn hand omdat ik in mijn enthousiastme heel wat DNA onder mijn nagels verzameld had. De vellen hingen erbij zeg maar. En het was alleen maar een spelletje!
  Misschien moet ik mn nagels es bijwerken hahaha


  Ik heb nooit geschermd, maar op de ranzige pakken na lijkt het me wel wat. Ik heb wel wat mensen in mn zwarte boekje staan die ik aan stukken wil hakken euh sabelen...:-)

  groetjes Chris

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Door jouw manier van schrijven
  weet je mensen enthousiast te maken voor de wonderlijkste dingen,

  leuk geschreven weer :-)

  ik zelf doe ook aan schermsport, af en toe.

  (oftewel sport op tv kijken)

  oma.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, die boeken waren mijn favoriet ook! Ik heb de hele serie hier in de kast staan zelfs :).
  Het lijkt me een grappige maar ook best ingewikkelde sport.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het lijkt me wel echt leuk om dat te doen. Maar niet voor altijd haha :P Gewoon voor een keertje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik moet dan denken aan één of andere film waar Heath Ledger (geloof ik) dat deed, maar ik weet niet meer welke dat is :( Toen vond ik het wel stoer. Oooooh neee, was het niet Pride & Prejudice? Ik weet het niet meeeeeeer!
  Maar bah, die pakken klink net als de handbalschoenen die wij op school hadden, heel vies.

  Maar lijkt me wel grappig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. P.S. Ik vind het zo lief dat jouw oma reageert :)

  BeantwoordenVerwijderen