maandag 19 november 2012

Write or Die


Write or die, zo heet het programmaatje waar ik dit nu allemaal in schrijf. Het doel, 200 woorden in tien minuten. Waarom? Nou omdat ik weer eens een blog wilde schrijven en ik mezelf dit kennelijk alleen kan laten doen door maatregelen te treffen. Het programma waar ik dit in schrijf is gemeen. Als je niet snel genoeg naar zijn zin schrijft dan wordt de achtergrond langzaam rood, en als hij helemaal rood wordt begint er een baby te krijsen, een auto te toeteren of speelt iemand een verschrikkelijk valse versie van Für Elise op een viool.

Ik kreeg deze site via een vriendin die vond dat ik toch eindelijk weer eens wat moet schrijven, en omdat ik het toch wel met haar eens ben, ben ik begonnen. Er staat wat. Ik had geen writersblock maar gewoon een gebrek aan uren in een dag. Ik bedoel, vierentwintig uur is te weinig als je wilt studeren, sporten, een sociaal leven wilt hebben etc. Inspiratie is er wel, en gelukkig heb ik ook altijd mijn pen en notitieboekje bij me.

Dus ja, mijn hele mooie Moleskineboekje is gevuld met aantekeningen die binnenkort hopelijk worden gerealiseerd op dit blog. (fun fact, ik heb de tweehonderd woorden gered in tien minuten, hoera!) Maar voor iedereen die een writersblock heeft, of meedoet aan de NaNoWriMo, schakel dit programma in. Het is je grootste liefde en vijand tegelijk. Je moet alleen wel eerlijk blijven en je geluid laten aanstaan. Of je moet de Kamikaze-mode spelen, dan verwijdert het programma heel wreed je zinnen woord voor woord als je niet snel genoeg doorschrijft.

Kenden jullie deze site al? Denk je dat het gaat werken voor jou?

Alle credits voor dit blogje gaan naar Marjelle die deze briljante site heeft gevonden! 


10 opmerkingen:

 1. Ik kende de site inderdaad al (via NaNoWriMo een paar jaar geleden). Leuke site en zeker handig als je even over die drempel moet komen om weer te schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, noem je dat briljant? Hmmm... dan weet ik hoe ik in het vervolg moet reageren als je weer eens een hele dag over een opdracht nadenkt waar maar 2 uur voor staat. Woord voor woord je zinnen weer verwijderen, of heel vals ukulele gaan spelen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, ik kende de site nog niet, die ga ik zeker eens gebruiken! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ken 'm niet en vind 't een hele gemene site :') Goed dat het in ieder geval voor jou werkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grappig! Moet je ook tegen Kim zeggen, die moet weer bloggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Yaay! Ik zei toch dat het werkt? :P

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kende de site niet, maar ga toch maar eens kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ha! Mijn redder in nood, hoop ik. Ga gelijk een kijkje nemen. Thanks for sharing!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Er zijn echt te weinig uren in een dag om alles te doen wat je leuk vindt. Ik vergeet mijn blog wel eens vanwege alle drukte.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hahaha dit lijkt me een ontzettend handige site. Toen ik een paar jaar geleden meedeed aan NaNoWriMo heb ik deze site ook wel eens langs zien komen, maar ik was 'm alweer vergeten.

  BeantwoordenVerwijderen