maandag 31 december 2012

Terugblik

bron
2012 was geloof ik mijn jaar. Want wauw, ik heb echt ontzettend veel meegemaakt. Echt heel erg veel.

In januari kwam een van mijn wensen uit. Ik werd een trotse bezitter van een iPhone. Verder hield ik mij in januari-mei vooral bezig met meeloopdagen en open dagen, want wat voor studie moest ik in hemelsnaam kiezen? Taalwetenschap, KCM, Wijsbegeerte, of toch maar gewoon journalistiek op het hbo? Oh ja, en mijn examen halen was natuurlijk ook niet helemaal onbelangrijk. 

Drukdrukdruk heb ik het gehad met het maken van mijn pws, waar ik uiteindelijk ruim voor werd beloond met de KNAW onderwijsprijs en een studiebeurs van 1500 euro. Door het winnen van de prijs ging er een soort balletje rollen en mocht ik zomaar een lezing geven voor allemaal belangrijke mensen ter afsluiting van het academische jaar in Friesland. En ja, dat was supereng, en ja, ik haat presenteren. Maar ik heb het gedaan, en kreeg achteraf hele leuke reacties! Verder werd ik op een dag zomaar gebeld door het filosofie magazine, of ik een paar vragen wilde beantwoorden, en of ze een fotograaf mochten langsturen. Ja hoor, natuurlijk. Dus daar kwam de fotograaf die de dag daarvoor nog van Velzen op de foto had gezet zomaar met z'n digitale Hasselbladcamera in ons huis fotograferen. Uiteindelijk heeft mijn hoofd een hele bladzijde gekregen in het blad!

Ik had eerder een kamer dan dat ik wist wat ik ging studeren, maar dat maakte allemaal niets uit. Ik besloot dat ik wijsbegeerte wilde doen, en ik wel zou zien hoe het zou aflopen. Vlak daarna haalde ik mijn examens (inclusief de negen op filosofie die ik zo graag wilde). De zomervakantie stond in het teken van werken, verhuizen en lekker op vakantie gaan met Kim naar Antwerpen. 

In september werd ik opnieuw gebeld door de mensen van KNAW of ik wel naar een lezing van Daniel Dennett wilde. En of ik dat wilde! Ik kreeg een uitnodiging voor de uitreiking van de Erasmusprijs die dit jaar naar Daniel Dennett ging. De uitreiking vond plaats op het Paleis op de Dam, en werd uitgereikt door Willem-Alexander en de koningin en Maxima waren ook aanwezig. De laatste heb ik uiteindelijk ook nog handen mee geschud!

Ik ging naar een lezing van Paulien Cornelisse, scoorde haar handtekening en zorgde ervoor dat ze een van mijn blogpost las waar ze later over mailde dat ze hem heel leuk vond om te lezen! Verder begon ik natuurlijk aan mijn studie, waar ik eerst helemaal niets aan vond, maar nu ik wat verder in het jaar zit weet ik dat ik hier helemaal goed zit. De kleine faculteit, de manier van lesgeven. Soms zit ik op mijn stoel en dan denk ik opeens 'wat heerlijk dat ik deze studie doe' en dan weet je dat je goed zit. 

Zelf ben ik ook veranderd, van iemand die haar agenda pietje precies bijhoudt, naar iemand die niet eens weet waar haar agenda is. Ik draag soms zomaar rokjes en jurkjes en ik gaf dit jaar zelfs geld uit aan een sport-outfit. Jaja, nooit gedacht dat ik dat ooit nog zou doen. Haha. 

Daarnaast heb ik ontzettend veel nieuwe/leuke/aardige/belangrijke mensen ontmoet. En dan vergeet ik waarschijnlijk nog allemaal dingen!

Nu ga ik lekker de hele dag heel hard meezingen met de top2000, genieten van de laatste dag van 2012 en hopen dat 2013 net zulke leuke dingen als dit jaar in het verschiet heeft. Ik wens jullie allemaal een geweldig 2013 toe, geniet van de laatste dag van 2012 en misschien, heel misschien, gaat het me lukken om vanaf nu weer consequent te bloggen.

HAPPY NEW YEAR!

7 opmerkingen:

 1. Oké, je hebt misschien dan wel mijn jaar gestolen, maar als ik dat zo lees vind ik het niet erg. Heel tof allemaal! Ik daag je uit om volgend jaar beter te maken! :P

  Alvast een gelukkig nieuwjaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, en misschien ooit spreken we wat af. :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt als een prima jaar, leuk om te lezen :) Alvast een fijne jaarwisseling!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wens je een nog mooier 2013!


  oma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je gave dingen meegemaakt! Hopelijk wordt 2013 minstens even goed. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat 2013 nog maar fantastischer mag worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een geweldig jaar! Dat de beste dag van 2012, de slechtse van 2013 mag worden! Dan wordt het alleen nog maar beter :D

  BeantwoordenVerwijderen