dinsdag 3 juli 2012

Waarom ik de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal zou moeten zijn.

En jullie komen niet in mijn team. 


Huh? Heb ik die titel wel goed gelezen? Ja dames en heren dat hebben jullie goed gelezen. Ik, Ariska, zou de perfecte nieuwe bondscoach zijn voor het Nederlands elftal. Dat ik zero verstand heb van voetbal is een klein detail. En dat ik het concept buitenspel prima begrijp, maar het niet herken als het in het echt gebeurd maakt verder ook niet zoveel uit, want ik heb een briljant plan. (al zeg ik het zelf)

Voor mijn ontzettend briljante plan heb je elf mensen nodig (een paar spitsen, aanvallers, een keeper en nog meer van dat soort leuke mensen) en mij, want ik ben dan natuurlijk de coach die iedereen moed in moet spreken voor en na de wedstrijd en tijdens de rust.

Maar we nemen deze keer niet zomaar een paar 'mensen', deze mensen die uiteindelijk tot mijn team gaan behoren moeten door een hele strenge selectie en moeten op elkaar inspelen als een goed geoliede machine. Het liefst neem ik een paar net te dikke mensen aan en een paar die absoluut geen spieren hebben, zodat wanneer mijn team het veld betreedt de tegenstanders gelijk denken 'Haha, dat team gaan wij eens helemaal inmaken! Kijk dan, die ene kan vast niet rennen, en die andere krijgt met die hoeveelheid aan beenspieren de bal nog niet eens een meter voor hem uit. We zullen die roodharige bondscoach eens even laten zien wat écht voetballen is'

Ik ga dan natuurlijk heel bang kijken, zodat de tegenstanders denken dat ik ook nog echt onder de indruk ben. Maaar, wat de tegenstanders niet weten is dat ik een geheim wapen heb. Het is zo geheim dat ik het eigenlijk bijna niet op internet durf te zetten, maar ik doe het toch. Want jullie zijn mijn trouwe lezers, dus jullie kunnen wel een geheim bewaren.

Mijn keeper heb ik aangenomen op zijn reactievermogen en hij is tegelijkertijd ook de enige echte 'voetballer' in mijn team. De rest van mijn team bestaat namelijk uit goochelaars. *gewichtige stilte*. Ja mensen, goochelaars. Niet zomaar goochelaars, maar een heel team van goed op elkaar ingespeelde voetbalgoochelaars. Goochelaars kunnen namelijk heel goed objecten laten verdwijnen, en op een andere plek weer laten verschijnen en ondertussen het publiek/de tegenstander heel goed afleiden met afleidingsmanoeuvres. Voor hen moet het dus een eitje zijn om de bal voor de tegenstander te laten verdwijnen en plotseling als vanuit het niets in het doel te laten verschijnen.

Geloof me, mijn voetbalteam gaat de wereld veroveren. Ze worden niet alleen wereldkampioen maar zullen op den duur ook vele wereldrecords verbreken. Het is een geweldig concept. Daarom zou ik dus de nieuwe bondscoach moeten worden van het Nederlands elftal. Nu alleen nog even zien hoe ik dat  wordt en of je als vrouw überhaupt bondscoach kan worden. Maar goed, dat zijn onbelangrijke details...

5 opmerkingen: