zondag 1 juli 2012

Wreck This Journal
Bijna drie jaar geleden kreeg ik van mijn ouders het boekje 'Wreck This Journal'. Ik wilde het heel graag hebben, dus ik was er erg blij mee toen ik het kreeg. Het boekje bevat allemaal opdrachten die bedoeld zijn om je creativiteit op het boek te uiten en het tegelijkertijd langzaam maar zeker te vernietigen.

Er is een bladzijde om in de fik te steken, één om op te kauwen, één om parfum op te spuiten, één tekeningen met je linkerhand te maken en ga zo maar door. Allemaal leuk en aardig, ik kan mijn creativiteit prima uiten, maar een boek expres vernietigen dat gaat eigenlijk toch wel tegen al mijn principes in. Zo vond ik de opdracht 'crack te spine' al heel erg confronterend. Ik lees zelf altijd mijn boeken erg voorzichtig en probeer de rug zo min mogelijk te beschadigen. En nu moest ik zomaar de rug 'cracken'. En niet per ongeluk maar expres!

Daarnaast vond ik eigenlijk dat mijn boekje op bladzijde drie al was verpest, want datgene wat een creatieve uiting moest voorstellen maakte het boek er niet veel mooier op. En als ik iets niet mooi vind wil ik graag opnieuw beginnen. Maar dat gaat niet (daarnaast is het uiteindelijk de bedoeling dat het boek lelijk wordt en kapot gaat). Het boek werd lelijker en lelijker en ziet er ondertussen uit als een gedrocht onder de boeken. Toch lukt het me niet om door te zetten en hem verder te vernietigen, het is een ten slotte een boek en ik een boekenliefhebber.

Als je dus ooit iemand die van boeken houdt heel erg wilt kwellen geef hem dan Wreck This Journal. Hij zal zichzelf tegenkomen, niet wetende dat hij eigenlijk zóveel om boeken gaf. Ooit kan ik me misschien over de psychologische barrière heenzetten en het boek totaal vernietigen. Tot die tijd bewaar ik hem zorgvuldig - met gebroken rug en al - in mijn boekenkast. 

ps. Heel erg bedankt voor alle felicitaties en leuke berichtjes op de vorige post!

10 opmerkingen:

 1. Het lijkt mij wel een erg leuk boekje maar die opdrachten waar e iets moet stuk maken vind ik inderdaad ook heel erg zonde!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahah die 'crack de spine opdracht vond ik ook heel erg moeilijk! En ik wil hem ook niet meenemen onder de douche, dan is hij toch helemaal verpest? :o mijn zusje daarentegen doe de opdrachten heel goed, en die ziet er leuker uit dan die van mij! :p

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken iemand die dit boek ook wilde hebben, maar als ik het zo lees vind ik het ook vreselijk. Een boek vernietigen. ARM BOEK!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zou ik ook niet over m'n hart kunnen krijgen denk ik. Linkshandig een tekening maken zou geen probleem zijn aangezien ik linkshandig ben =)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou echt bang zijn dat ik per ongeluk het hele boekje laat afbranden in plaats van die ene bladzijde :P

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben zelf een enorme lees fan! Ik vind het dan ook echt verschrikkelijk om dit aan te horen.. (Helaas moet ik wel bekennen dat ik het boek ook heb dit om mezelf dus werkelijk tegen te komen en er iets van te leren.. ik moet zeggen dat het nog niet helemaal werkt/lukt maar tot die dag dat het dat wel lukt zal hij bij mij ook blijven liggen in mijn boekenkast..)

  Succes nog met het boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, ik wil die ook kopen; eens kijken of ik me erover heen kan zetten...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Conclusie: fanatiek boekliefhebbers zijn nogal geordende mensen? :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hahaha, ik heb er ook 1.
  Ik doe zoveel mogelijk mijn best om hem netjes te houden..

  BeantwoordenVerwijderen