vrijdag 13 juli 2012

Pokerface

Nee, niet het liedje, maar het concept 'pokerface' in het algemeen. Het zit namelijk zo. Ik heb er geen. Het is treurig, ik weet het, maar ik heb absoluut in de verste verte geen pokerface. Mijn gezicht is een open boek waar alles leuk hardop van te lezen is.

Ik voel me soms net de hamster van het plaatje, één die heel hard z'n best probeert te doen om een geheim/cracker te bewaren maar het gewoon niet kán omdat het zo ontzettend obvious is dat hij de cracker toch heeft. Nou ben ik geen voorstander van liegen, dus wat dat betreft heb ik het goed getroffen, maar sommige leugentjes om bestwil moeten kunnen vind ik en af en toe een geheim kunnen bewaren is ook best handig. Er zijn dus nogal wat situatie waarin een pokerface best handig geweest zou zijn.

Bijvoorbeeld wanneer je moeder je mening vraagt over die hele lelijke jurk waar ze dol op is, of wanneer je een cadeautje krijgt dat écht afschuwelijk is en mensen vragen 'wat vind je ervan' en de hoop op een positief antwoord van hun gezicht afdruipt. Wanneer je een verassing voor een vriendin organiseert en ze steeds zegt 'waarom zit je toch zo raar te lachen?'. Of wanneer je in de bus zit je aan iets leuks denkt en je aan het einde van de rit bedenkt dat je de hele busrit met een creepy smile op je gezicht zat.

Een pokerface staat al heel lang op mijn verlanglijstje, helaas heb ik er tot nu toe nog steeds geen gekregen...

En hoe zit het met jou, heb jij een pokerface?

10 opmerkingen:

 1. Ik heb helaas ook geen pokerface. Maar dat zit bij mij in de familie, gelukkig. Binnenshuis kunnen we er dus wel om lachen..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn pokerface hangt af van wie wat aan mij vraagt, haha. Bij sommige mensen lukt het beter en anderen zien gelijk wat ik er van vind :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Soms wel soms niet, ligt eraan hoe serieus de kwestie is, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vroeger totaal niet, toen ik nog op school zat was ik als jouw een open boek. Nu het laatste jaar is dat erg veranderd. Blijkbaar heb ik 'leren' liegen en bedriegen op mijn werk?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, nee, ik heb dat totaal niet!
  Tijdens mijn stage als leerkracht was mijn commentaar: zet eens een pokerface op!

  Grtjs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou, misschien een beetje, maar niet heel overtuigend :P

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik heb dat ook absoluut niet en dat brengt me regelmatig in ambetante situaties.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben net als jij, heb absoluut geen pokerface.. En dat is in sommige situaties erg lastig!

  BeantwoordenVerwijderen