vrijdag 15 juni 2012

Geslaagd en nog meer leuke dingen!

Afgelopen donderdag zat ik met zweethandjes bij de telefoon. Ik was druk bezig met het refreshen van zowel facebook als twitter, en hier en daar werd al duidelijk wie er geslaagd was en wie niet. Maar waarom ging die verdomde telefoon nou niet? Toen het ding eindelijk overging, schrok ik eerst nogal, maar nam toch maar snel op. "Dus Ariska, ik heb gehoord dat je je zorgen maakte of je wel geslaagd was." "Ja, dat klopt." "Nou dat was helemaal nergens voor nodig, mag ik je feli..." "AAAAAAAAAH IK BEN GESLAAAAGD".

Zo ging het ongeveer. Nou wilde ik behalve slagen ook nog het liefste slagen met gemiddeld een acht op wiskunde en een negen op filosofie en zelfs dat is beide gelukt! En die dinsdag daarvoor had ik ook al zo'n leuke dag. De uitreiking van de KNAW onderwijsprijs. Ik heb een geweldige dag gehad, met veel mensen gesproken en een mooie oorkonde gekregen.

Ondertussen ben ik ook gevraagd om als gastspreker een lezing te houden ter afsluiting van het academisch jaar hier in Friesland met allemaal belangrijke mensen. En ja, ik haat presenteren, maar.... dit is een kans die je niet kunt laten lopen. Je wordt maar één keer in je leven gevraagd, toch?

Gisteren kreeg ik ook nog te horen dat de foto's die anderhalf jaar geleden van mij en mijn zusje gemaakt zijn in het oude Fries museum komen te hangen de komende twee weken. Ik kwam dus thuis met mijn voorlopige cijferlijst er was taart en ik heb talloze bosjes bloemen gekregen en een aantal kaarten, toen kreeg ik nog dat nieuws van die foto's. Toen kon mijn dag al helemaal niet meer stuk! Nooit geweten dat geslaagd zijn zo leuk is.

Maar het is nu wel officieel, vanaf augustus woon ik in Groningen en ga ik door het leven als student wijsbegeerte. Ik hoop dat het wat wordt!

Dit was een hele onsamenhangende post, maar weet dat hij met een glimlach geschreven is :)

18 opmerkingen:

 1. Wajeuw, VWO en dan met zulke cijfers. Gefeliciteeerd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, foto's in een museum, lezing geven en een acht voor wiskunde. Jaloers (misschien niet op dat spreken, ik zou het doodeng vinden, maar het is natuurlijk super dat je dat mag doen!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, goede cijfers! Gefeliciteerd :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is allemaal echt cool, gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een goed nieuws allemaal! Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd meid, geniet er lekker van! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd en heel veel succes met je nieuwe studie!! Maar nu eerst vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd! Super goed zeg! En Groningen is een top stad om te wonen en te studeren dus dat komt vast helemaal goed :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoewel ik met mijn ogen dicht, mijn armen achter mijn rug gebonden en in een houdgreep nog kon voorspellen dat jij zou slagen, snap ik dat het spannend is :P Wat een cijfers zeg, supergoed! En gefeliciteerd met het slagen, je prijs, de foto en alle kansen die komen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd. Echt geweldig! Wat cool allemaal ook zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd! En superleuk dat je al vanaf augustus een kamer hebt, ben je meteen klaar voor het studiejaar :) geniet van je vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gefeliciteerd! Wijsbegeerte, leuk! Hoop dat het iets voor je is! xx

  BeantwoordenVerwijderen