woensdag 13 juni 2012

Voetbal

Zo rond het EK ontkom je er nergens meer aan. Al het eten wat van zichzelf nog niet oranje was, heeft nu een chemisch oranje kleurtje gekregen, rond zes uur wordt het akelig stil op straat en voetbal is hét gesprek van de dag. Ik ben zo'n ontzettend grote voetbalfan *kuchkuch* Om eerlijk te zijn kijk ik alleen  maar voetbal omdat mijn ouders het kijken en er daarnaast meestal wel knappe jongens in het veld rondlopen.

Daarnaast is mijn aandacht - zoals wel vaker - niet altijd helemaal waar het wezen moet. Zo zou je denken dat ik bij de 99,9% van de mensen behoor die de bal volgt. Mis! Ik vind het veel leuker om naar alle andere dingen te kijken. Nu kan ik me voorstellen dat je nog nooit 'al die andere' dingen hebt gezien, of überhaupt wist dat ze er waren omdat je altijd alleen maar de bal volgt. Dus bij deze een klein verslagje van wat er zoal in mijn hoofd omgaat tijdens het voetbal.

" Wow, die jongen is knap. Hoe oud zou hij zijn? Hoe lang zou hij al spelen? Check hoe lelijk hij zijn sok (is het een sok?) heeft opgetrokken. De keeper is trouwens ook wel cool. Zou een keeper hopen dat hij vaak de bal krijgt zodat hij zich kan bewijzen, of staat hij liever 90 minuten lang wat rond te hangen in dat witomlijnde vlak? Hoe heet dat vlak eigenlijk? (ja mensen, ik heb héél veel verstand van voetbal zoals je ziet)


Hoeveel nieuwe voetballen zouden ze achter klaar hebben liggen? En speelt het niet vervelender met zo'n nieuwe bal, iets met natuurkundige wrijving ofzo? Zouden de spelers nieuwe of oude schoenen aanhebben? Ze zien er wel nieuw uit, maar je moet die dingen toch inlopen? Anders krijgen ze blaren neem ik aan.


Die fotografen hebben echt wel gave spullen zeg. Welke lens en camera zouden ze hiervoor gebruiken? En welke instellingen? Het lijkt me nogal lastig met die vervelende bewegende spelers die nooit een keer stil willen staan."

Ja, mijn gedachten vliegen van hot naar her. De vorige wedstrijd viel me iets op wat ik wel zo idioot vond. Om het veld heen zit nog een ruimte tussen het veld en de tribunes. Nooit eerder had ik daar heel specifiek naar gekeken (behalve dan naar de fotografen die er stonden) en nu zag ik ze daar opeens zitten, allemaal met een geel hesje aan op een rij. De allerbeste plekken van alle toeschouwers. Het dichst bij de wedstrijd van alle mensen. Maar, wat zie ik daar? Ze zitten allemaal met hun rug naar het veld toe?!

Er zijn dus mensen die in gele hesjes negentig minuten met hun rug naar de wedstrijd zitten. Dat moet toch verschrikkelijk naar zijn. Ik bedoel, je zit zooooooooo dichtbij. Als in, héél erg dichtbij. Je kunt alles horen, en waar mag je naar kijken? Naar het publiek. Dat is toch verschrikkelijk. (lijkt mij)

Toen ging ik me dus afvragen wat voor mensen ze daarvoor vroegen, en of ze er ook extra 'ik-mis-de-EK-wedstrijd-en-ik-wil-dus-extra-betaald'subsidie voor kregen of zo iets. Of dat ze alleen maar mensen vragen die voetbal haten. Of psychologen met beveiligerskills. Die zullen het vast wel leuk vinden om 90 minuten lang mensen te analyseren.

Zoals jullie zien ben ik dus een hele grote voetbalfan. Alleen ben ik niet zo fan van de voetbal zelf. Ik kijk liever naar al die andere dingen...

10 opmerkingen:

 1. Haha, goed idee, de volgende keer als ik verplicht word om mee te kijken naar voetbal, ga ik heel het stadium analyseren (:

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kijk het niet. Het is dan zo rustig op msn enzo dat ik dan heerlijk kan zitten leren. Ja ik ga tijdens het voetbal leren. Eigenlijk wel erg. Maar ik hoor toch na de wedstrijd genoeg terug van vrienden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "... die vervelende bewegende spelers die nooit een keer stil willen staan." ik zie Wesley Sneijer al even met de bal stoppen voor de camera en poseren zodat de fotograaf een gaaf kiekje heeft (nee serieus ik zie 't voor me. Wordt vast een mooie foto).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een keeper wilt zich altijd bewijzen
  Dat 'vlak' is het zestienmeter gebied.
  Honderden nieuwe voetballen, geloof me..
  Ja is vervelend voor zo'n speler, ze klagen ook vaker bij een nieuwe bal over balbehandeling, snelheid etc.
  Altijd de nieuwste voetbalschoenen! Krijgen ze van de sponsor waar ze dikwijls ook reclame voor maken. Arjen Robben zie je bijvoorbeeld nooit op Nike voetbalschoenen spelen, want hij maakt reclame voor Adidas ;)

  De rest v/d vragen weet ik niet haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Ben ik weer heel wat wijzer geworden :)

   Verwijderen
 5. Zo erg is voetbal kijken inderdaad niet, als er maar mooie mannen mee spelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Meestal kijk ik meer naar het commentaar op de wedstrijd op twitter dan naar de wedstrijd zelf :P

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, goeie! Moet het ook maar eens zo bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ehhh.....vervelende voetballers die nooit stil willen staan? Gisteren stonden ze anders vervelend vaak stil. Met name als er een grote boze duitser aan kwam gehuppeld om de bal in ons doel te knikkeren....

  Zoals jij kijkt heb je trouwens wel de meeste kans iets hilarisch op de achtergrond te zie. Kun je altijd nog bij De Wereld Draait Door gaan werken. Daar zijn ze getraind om belachelijkheden op de achtergrond te spotten!

  xxx Chrisjuh

  BTW Heel erg gefeliciteerd met je examenuitslag (jeukt het?) !!!!!!!! Woon je zometeen lekker dicht bij!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha, ik ben het tegenovergestelde! Ik ga er altijd helemaal inzitten (het maakt niet uit wie er speelt) en bij Nederland zit ik stiekem ook een beetje in spanning :P Ik vind het gewoon leuk, al die emoties. En de shots van het publiek vind ik ook geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen