zaterdag 10 maart 2012

Zaterdag is de nieuwe vrijdag...

Ik weet dat ik had gezegd dat ik de antwoorden zou plaatsen op vrijdag, maar ik heb besloten dat zaterdag de nieuwe vrijdag is. Dus eigenlijk is het helemaal niet erg...

Jullie hebben behoorlijk wat vragen gesteld die ik heb onderverdeeld in vier categorieën. Algemeen, favorieten, dromen en toekomst en boeken, bloggen en fotograferen. Omdat het anders een wel hele lange blogpost wordt krijgen jullie vandaag de helft van de antwoorden, en binnenkort de andere helft. Hier zijn de antwoorden op de algemene vragen en de vragen over mijn favorieten. 


Algemeen
Op welke vraag ga je beslist geen antwoord geven? (in het algemeen)
Als iemand mij mijn pincode zou vragen zou ik daar natuurlijk geen antwoord op geven. Zo slim ben ik dan ook wel weer :)

Draag je liever een rokje/jurkje of een broek?
Als je mij vrijwillig in een rokje ziet rondlopen is er hoogstwaarschijnlijk iets mis met me. Ik ben echt meer een broekenmens. Soms draag ik in de zomer een jurkje of rokje, maar over het algemeen draag ik eigenlijk bijna altijd een skinny jeans. 


Wat zou je anders doen als je vooruit had kunnen kijken? 
Het doet me denken aan het stripje in mijn filosofieboek. Daar zit een vrouw bij een psycholoog die zegt 'Als ik mijn leven over kon doen zou ik niets veranderen.' waarop de psycholoog antwoordt: 'O, dus met alle verdriet depressies en ellende?' waarop de vrouw zegt 'Ja, anders zou ik het niet zijn'. 

Ik denk dat het ook wel een beetje zo is, als ik ergens eerder een ander pad had gevolgd was ik niet uitgekomen op het punt waar ik nu ben. En wat ik de afgelopen jaren wel heb geleerd is dat spijt hebben over dingen die je anders had willen doen geen zin heeft. Dus probeer ik dat ook maar niet te doen.

Als ik op dit moment vooruit kon kijken en zien welke studie ik zou doen volgend jaar en of ik daar plezier in heb, dat zou ik wel graag doen. Dan kan ik mijn studiekeuze in ieder geval ergens op baseren. Haha. 

Hoe zie je eruit als je net wakker bent? 
Ik weet niet hoe het kan, maar elke ochtend als ik wakker word staat mijn pony recht overeind. Er zitten sommige dagen tussen dat hij wel gewoon naar beneden valt (dat zijn gezegende dagen!) maar over het algemeen heb ik 's ochtends tegen wil en dank een kuif. Verder kijk ik hoogstwaarschijnlijk erg slaapdronken uit mijn ogen, maar dat zal iedereen wel doen.

Wie is je grootste voorbeeld? 
Moeilijk, daar heb ik eigenlijk nog nooit echt over nagedacht. Mijn moeder en oma beschouw ik toch wel als grote voorbeelden. 

Wat doe je voor sport?
Ik doe aan yoga sinds eind van de zomer. 

Wat voor niveau/ opleiding doe je?
Ik zit op dit moment in zes vwo, wat ik hier na ga doen is nog steeds een onopgelost raadsel!Favorieten
Voor je begint met het lezen van mijn favorieten, ik betwijfel of je een erg eenduidig antwoord gaat krijgen. Ik vind veel dingen leuk en lekker en ik vind het dan ook heel moeilijk om daar dan een keuze uit te maken!

Wat is je favoriete film?
Heb ik niet. Ik vind Tangled wel een geweldige film, net als The Time Travelers Wife en Everything is Illuminated, maar er ik vind het erg moeilijk om een keuze te maken uit alle films die er bestaan en dan te zeggen 'Die vind ik het allerallerallerleukste'. Films zijn mooi op verschillende manieren. Ze hebben allemaal hun goede en slechte kanten.

Wat is je lievelingssmaak chocolade en je lievelingssmaak ijs?
Mijn lievelingssmaak chocola is denk ik chocola met sinasappel, of chocola met nootjes. Ik lust bijna alle chocola behalve witte die vind ik niet zo lekker. Wat betreft het ijs; Je kunt mij echt geen keuze laten maken tussen toblerone-, bloedsinasappel- en citroenijs van de min12 en Snickersijs. Dat is onmenselijk! 


Wat eet je het liefste?
Ik ben gek op lekker eten. Alles waar wijn in zit vind ik heerlijk, wijn geeft een hele typische smaak aan een gerecht waar ik erg van hou! Hartige taart maak je me ook heel erg blij mee en papa's superkip van Jamie Oliver staat ook op het lijstje. Daarnaast ben ik een echte saladefreak en als er door de sla dan ook nog balsamico zit ben ik helemaal gelukkig.

Wat zijn je favoriete websites?
Als je alle standaard twitter, gmail en nu punt en elletjes weglaat dan kom je uit op sites als weheartit, waar ik me uren kan vermaken maar ook froot en nsmbl vallen daaronder. Qua blogs vind ik Nicole haar blog erg leuk om te lezen, Allysa en Sander hun foto's zijn prachtig en er zijn nog veel meer blogs die ik leuk vind, maar daarvoor verwijs ik je door naar mijn blogroll (die binnenkort zijn hoognodige update krijgt).

Wat is je lievelingsvak?
Mijn lievelingsvak op school is toch wel echt filosofie. Geen twijfel. Het is soms wel heel moeilijk en ik moet dingen vaak eerst even laten bezinken voordat ik het snap, en wat ik er nou eigenlijk zo leuk en interessant aan vind is mij soms ook een raadsel, maar toch is het wel mijn lievelingsvak.

Wat is je favoriete theesmaak?
Cranberrythee! En dan vooral vanwege de geur. Ik vind de geur van cranberries echt heerlijk. 

Wat is je lievelingsvakantieplek?
Ik hou wel erg van Duitsland. Duitsers houden van lekker eten (ik ook),  ik vind de Duitse taal heel mooi, ik hoef niet in een vliegtuig om er te komen én het landschap is er prachtig. (Al hou ik ook wel van Groot-Brittanië en zou ik heel graag een keer naar Ierland of Schotland gaan!)


Kort en bondig antwoord geven is niet zo mijn ding, zoals je ziet. ;)

6 opmerkingen:

 1. Duitsland is zeker leuk land met lekker eten. Ik vind de taal niet zo, maar het is wel makkelijk dat het hoe dan ook goed verstaanbaar is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik deelde het bij mij ook in in meerdere blogjes, dat is altijd makkelijker met beantwoorden. Ik vind je antwoord op: Wat zou je anders doen als je vooruit had kunnen kijken? erg goed, want zonder verdriet of moeilijke periodes kun je het niet doen, dan kom je nit uit waar je nu bent. Ik zou het ook niet willen veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook een echt broekenmens, behalve als het echt zomer is buiten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke antwoorden! Ik stel bijna nooit vragen, maar nu had ik dat een keer wel gedaan, en dan is het extra leuk om de antwoorden te lezen. De rechtovereindstaande pony is trouwens erg herkenbaar ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het klinkt echt heel grappig, een pony die recht omhoog staat. Gelukkig heb ik dat niet!
  Wat leuk om te lezen dat je mijn blog leuk vindt om te lezen, haha! Daar word ik blij van :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij de vraag over hoe je er s ochtends uitziet had je heel kort kunnen reageren met een fotootje.... Nu ben ik natuurlijk helemaaaaal benieuwd hoe die slaapogen-met-kuif-erboven eruit ziet!

  X chris

  BeantwoordenVerwijderen