woensdag 7 maart 2012

Potopener

Huh, poto-pener? Nee, een pot-opener!

Een ding is zeker, als ik op kamers ga ben ik verloren zonder een potopener. Natuurlijk was ik niet van plan om alleen maar dingen uit een glazen potjes te koken, maar zo af en toe komt een potopener best van pas. Wanneer je bijvoorbeeld jam wilt eten en de verpakking zit nog dicht of wanneer je heel graag mais door de kip wilt, maar je geen zin hebt om moeilijk te doen met een maiskolf. Op dat soort momenten is de potopener je reddende engel.

En voor mij al helemaal. Ik ben niet zo heel krachtig gebouwd (understatement) en de kracht in mijn handen is vaak al helemaal ver te zoeken. Zo slap als je spieren zijn wanneer je de slappe lach hebt, zo voelen mijn handen van tijd tot tijd ook aan, en juist op momenten dat je er niet om kunt lachen. Ik heb gewoon af en toe nul komma nul kracht in mijn handen, met alle gevolgen van dien.

Zo moesten mijn vriendinnen de afgelopen jaren vaak mijn flesje voor me openen als hij net nieuw was, of zakjes voor me open scheuren want dat is ook niet mijn sterkste punt ( misschien moet ik het op mijn cv zetten: slechte eigenschap: kan geen zakjes open krijgen). En je zou maar lekker een avondje op jezelf op de bank zitten en je krijgt de zak met snoep niet open. Dat is een beetje jammer. Gelukkig hebben we dan nog een schaar in huis, maar voor potjes en blikjes heb je toch zwaarder geschut nodig.

Want stel je hebt een avondje geen zin om te koken en wilt gewoon een pot pastasaus door de pasta roeren (of rammen, als je echt heel chagrijnig bent) en het potje wil niet open... geloof me, het liefste zou je de pastasaus dan met pot en al door die verdomde spaghetti roeren!

Dus om de lieve vrede in huis te bewaren en er voor te zorgen dat ik mijn toekomstige huis/kamergenoten niets aan doe, ga ik binnenkort maar eens naar de winkel om een potopener aan te schaffen!

10 opmerkingen:

 1. Haha ik kan wel potjes openen en dan voel ik me altijd heel sterk :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kon eerder ook geen potten openen, maar ik heb het idee dat ze het systeem aangepast hebben. Sinds ik verhuisd ben, heb ik geen man meer nodig. Ik krijg alle potjes open! Of ik moet ineens heel sterk zijn geworden...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Cool! Dat is best een gaaf ding, ook die kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan wel potjes openen, maar ik krijg er meestal niet zo'n lipje los(zo'n dingetje als je een schenkstroopfles open maakt, waar je hard aan moet trekken).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik daarvoor altijd een flesopener. Zelfde effect :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een potopener is echt idiaal!! En heel heel handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jaa, die dingen zijn geniaal! Ik heb er hier geen op mijn kamer, maar ik heb het niet echt nodig. Als ik het zelf niet kan openen, vraag ik wel hulp van een huisgenoot :P
  Ik las trouwens inderdaad poto-pener, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik hebook al zo'n ding. Maar ik krijg de potjes altijd gewoon zelf open, dan voel ik me dus ook sterk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb al jaren zo'n potopener en ik gebruik die toch regelmatig. Dus bljft die trouw in de keukenla liggen. Wel heb ik heb een saaie witte ooit gekocht bij de Blokker maar deze kleuren zijn wel "leukjes".

  BeantwoordenVerwijderen