woensdag 1 februari 2012

100 smsjes

Ik heb sinds drie weken een nieuwe telefoon, een iPhone, met daarbij een abonnement. Hiervoor had ik altijd een mobieltje met een prepaidkaartje van de Kruidvat (zo een die het dan ook nog eens de helft van de tijd niet doet, of vast loopt zodat je hele mobiel moest slopen om het kaartje er uit te halen en dan weer in te stoppen, je mobieltje weer in elkaar zetten en dan hopen dat ie het doet) Een abonnement is dus luxe, 325 belminuten (alsof ik in een maand vijf uren met iemand ga bellen?!) en honderd smsjes. Met mijn Kruidvat prepaidkaartje deed ik zo ongeveer drie maanden, vaak langer, met mijn beltegoed en verstuurde ik per maand misschien twintig smsjes.

Honderd smsjes zijn er dus heeel erg veel, zo dacht ik. Met de nadruk op 'zo dacht ik' want dat bleek dus helemaal niet het geval. Ik smste er vrolijk op los, want ik zou de honderd smsjes toch nog lang niet bereiken, zou het? Dus smste ik over mijn Amerikaanse aankoopjes, over de schoolkrant en nog veel meer. Ik had honderd smsjes, dat krijg ik toch nooit op? Op je iPhone krijg je je smsjes als in een soort MSN-gesprek te zien. Dus ik dacht, eens tellen hoeveel ik had gesmst met één persoon. Negentien smsjes, en ik kon nog op 'laad meer' klikken. Negentien? Shit, ik had wel vijf van dat soort 'gesprekken' gehad.

Met enige zenuwen ging ik naar de website van T-mobile, die honderd smsjes konden toch nog niet op zijn? Toch? Nader onderzoek weest uit  dat ik geen smsjes meer over had, dertien vijftig over mijn bundel heb gesmst (hoe veel smsjes zijn dat wel niet? een miljoen?) en mijn nieuwe beltegoed pas 15 februari ingaat. Damn! Gelukkig heb ik nog wel 324 belminuten over, dus ik denk dat ik de komende tijd iedereen maar ga bellen in plaats van smsen. Haha.

19 opmerkingen:

 1. Misschien kun je what´s app op je telefoon zetten, dat heeft bijna iedereen en kost je helemaal niets.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat doe ik wanneer ik een iTunes kaart gekocht heb, bedankt voor de tip :D

   Verwijderen
 2. Whatsapp is inderdaad een goeie, maar daar moet je wel een internetbundel voor hebben (en dat kost dan wel weer geld). De meeste telefoons hebben vaak wel een sms-teller erop zetten, soms even zoeken. Die had ik altijd aanstaan toen ik nog veel sms'te, erg handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha ja, ik heb er ook 100, maar merk dat het er niet genoeg zijn :P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, ik kom niet eens aan de 25 per maand en heb een bundel van weet-ik-hoeveel. Ik mail vooral met m'n telefoon. :(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahaha, dat is best ernstig :P Als je eenmaal meer kunt sms'en, dan doe je dat ook meteen. Gelukkig dat je er wel 'op tijd' achter bent gekomen en niet nog meer over je bundel bent gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hihi..
  Geniaal!! Ik doe zelf ook weinig met mijn telefoon.. maar denk als ik eeen niewe wil dat ik dan ook een Iphone wil maar moet dan denk ik ook goed opletten dat ik niet over mijn bundel ga!

  ach niks aan te doen en gelukkig ben je er optijd achter gekomen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik heb er 10duizend, en bij mijn weten nog nooit opgeraakt in een maand (:
  soms zit ik wel eens aan de duizend!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. 5 uur bellen in een maand valt nog wel mee hoor, ik heb wel eens weken dat ik 5 uur bel! Maar dat komt doordat Vodafone het geweldige aanbod heeft van: minuut 4 t/m minuut 59 betaal je niet. Dus kost het maar 90 cent voor een uur bellen, en dat moet ik natuurlijk (mis)(ge)bruiken...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo'n abonnement vraagt er inderdaad om om misbruikt te worden ;) (op de goede manier)

   Verwijderen
 9. Ik heb een samsung wave, met ook zo'n flutabbo. Ik heb iets van 200/250 smsjes, maar daar zit ik ook binnen no-time aan. Ik kan helaas geen what'sapp enzo, dus ik moet het gewoon rustig aan doen. Maar je zit er inderdaad sneller aan dan je denkt! Installeer dus apps, als het goed is heb je ook wel internet op je iphone? Dus desnoods twitter je met iedereen, want dat heb ik ook wel eens een tijdje gedaan, om mijn aantal smsjes te reduceren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op dit moment ben ik ook heeel druk bezig met twitteren en op wordfeud aan het chatten ;) Scheelt toch weer geld!

   Verwijderen
 10. Haha, ik doe dat ook veel te makkelijk nu het eruit ziet als een smsscherm op mijn telefoon. Vooral ook omdat ik bijna altijd whatsapp oid, en het dus wel gratis is.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je kunt altijd nog Blox nemen met zorgeloos sms :P heb je 1000 smsjes ;)

  xx Mar

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha. Ja, als je denkt gaat toch niet snel op, dan zit je er zo aan. Ik sms niet heel veel en heb prepaid.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. gelukkig heb ik een abbonement waarin 1000 smsjes kan sturen en met 2,50 kan ik 300smsjes extra sturen

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik stuur zelf meer dan 2000 smsjes per maand, oeps!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ja idd als je internet bij je abbo hebt moet je whatsapp downloaden, is gratis! Ik heb ook smsjes, maak ze nooit op tegenwoordig heeft IEDEREEN whatsapp :) super handig, ja kan dus bijna alles doen met je 9.95 internetbundeltje!

  BeantwoordenVerwijderen