maandag 30 januari 2012

De komedie die mijn leven heet

Stel je leven is een film. Over het algemeen lijkt mijn leven dan nog het meeste komedie. Ik ben natuurlijk niet voortdurend onhandig *kuch* maar ik kan er wel wat van. Zo fietste ik vandaag nog op de fiets van een vriendin toen ik twee meisjes aan zag komen die mij iets vroegen. De rem op mijn fiets doet het niet altijd even goed, dus ik kneep de handrem stevig in. Natuurlijk had mijn vriendin wél goeie remblokjes op haar fiets, wat resulteerde in een nog net niet helemaal over het stuur heen vliegen. 

En zo zijn er wel meer van die dingen waarvan ik denk 'dit kan toch niet waar zijn'. Zoals vorige week toen ik samen met vriendin J. onze wiskundeleraar opzocht. Ik had al door het raampje van het klaslokaal gekeken en hij stond niet voor in de klas, dus ik dacht 'dan staat hij vast achter in de klas'. Toen we de deur dus open deden en mijn vriendin riep 'kijk daar is onze wiskundeleraar', keek  ik achter in de klas waar niets te zien was en vroeg 'waar dan?'. Bleek de beste man gewoon voor mijn neus te zitten. Toen ik dat in de gaten had deinsde ik van schrik achteruit en drukte toen per ongelijk het lichtknopje in, waardoor het en een beetje donker werd in het lokaal, en ik de dag van de vijfdeklassers weer goed heb gemaakt geloof ik.

Voor mijn geschiedenisleraar ging een hele nieuwe wereld open toen ik eruit flapte dat ik de antwoorden al had nagekeken op internet en zijn antwoordenboek dus helemaal niet nodig had.(op internet? Maar dat kan toch helemaal niet?) En zei ik verbaasd tegen een lerares 'maar in mijn herinnering was u veel kleiner...' om er vervolgens achter te komen dat ze op hakken liep. 

Natuurlijk is mijn leven niet altijd een komedie, soms is het ook een treurig drama, maar het komt gelukkig niet in de buurt van een horrorfilm. 

Op wat voor soort film lijkt jouw leven het meest?

11 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha :P

  Je hebt een liedje van the Wombats, dat gaat over liefde enzo en dan zingen ze op een gegeven moment 'This is not Bridget Jones.' en 'If this is a romcom, kill the director.'
  Zo voel ik me wel eens :P Maar ik kan er geen totale label op plakken voor de rest.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm, ik zou het niet weten.Ik denk zoals die filmsn met van die vriendinnen waarvan er wel eentje onhandig is en verder veel met liefde enzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op het moment lijkt mijn leven dan toch echt inderdaad op een comedie, vorig jaar had ik dan toch echt voor de genre drama moeten kiezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha! :p

  Bij mij is dat ook absoluut komedie. Ik zie tijdens het postlopen vaak muurtjes en hekjes over het hoofd. Gevolg: Blauwe plekken en schaafwonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een drama! Haha, nee hoor. Aangezien mijn leven nog maar net begonnen is en ik (hopelijk) nog even mag doorgaan, hoop ik dat de climax van mijn film nog moet komen en dat het dus achteraf zo'n speelfilm is die enorm inspirerend en geniaal is, zoals A Beautiful Mind (minus de schizofrenie natuurlijk). Maar voor nu is het een komedie, gebaseerd op een waargebeurd verhaal :P

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik denk dat mijn leven nog het meest lijkt op de BBC-serie 'The It Crowd', aangezien ik me 7 dagen per week in dat wereldje begeef. Ik zou willen dat mijn leven lijkt op films zoals Juno, dat sfeertje. Beetje indie en feelgood. Ah, wishful thinking..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn leven lijkt op een goed boek. Als de afloop (van iets, niet van mezelf) me niet bevalt begin ik gewoon opnieuw. :-)
  Nee, mijn leven lijkt op een bibliotheek. Ik pak gewoon een ander boek. Met nieuwe verse bladzijden enzo. En een onontdekt verhaal.

  O ...hmm, een film. 'The Timetraveler's wife', denk ik. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk geschreven!!
  Ik zou zelf niet weten op welke film mijn leven lijkt..
  Sorry

  BeantwoordenVerwijderen