donderdag 2 februari 2012

Elfstedentocht

Honderd punten voor de tekenaar!
"Het vriest!" Een uitroep die mij diep onder de dekens wil laten kruipen, heeft op de gemiddelde Nederlander een ander effect, want misschien gaat dit jaar de elfstedentocht wel door! Elk jaar rond de eerste dag dat het vriest begint de elfstedentochtgekte. Er worden weddenschappen gesloten, hotels worden alvast geboekt en het nieuws stikt van de speculaties. "Dit jaar toch echt een elfstedentocht", "Weerman Huppeldepup voorspelt Elfstedentocht", "Weerman Weetikveel zegt 'It giet net oan'" enzovoorts, enzovoorts.

Als inwoner van een van de Friese elf steden zou ik natuurlijk helemaal in rep en roer moeten zijn. Op dat punt denk  ik dat er een aantal Friese genen verloren zijn gegaan bij mijn geboorte, want het doet me niet zoveel. Natuurlijk, als er dit jaar een Elfstedentocht is ga ik wel even kijken, maar daar houdt het dan ook zo ongeveer mee op. (Ik ga echt niet langer dan een uur staan kleumen bij de vaart, véél te koud!)

Nou vraag ik me af, leeft het ook een beetje bij jullie de elfstedentocht? Het schaatsen in het algemeen? Als er een elfstedentocht zou komen zouden jullie dan afreizen naar Friesland?

9 opmerkingen:

 1. Ik denk wel dat ik een bezoekje aan Leeuwarden zou brengen. Het lijkt me echt onwijs gaaf om de mensen uit te zwaaien en binnen te zien komen! Leeuwaren is gelukkig niet zo heel ver van mijn huis dus ik zou niet nu al een hotel boeken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hihi, ik woon ook in friesland, en denk er eigenlijk precies hetzelfde over als jij! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wordt er alleen gek van als het 1 nacht vriest denken ze gelijk dat e een maraton kunnen schaatsen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind schaatsen wel leuk, maar de Elfstedentocht doet me niet zo veel. Het zou misschien wel leuk zijn om te kunnen zeggen dat ik in mijn leven nog meegemaakt heb dat er één werd geschaatst, maar verder... :P

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het kan mij echt geen drol schelen of eigenlijk wel, want als de elfstedentocht er is, betekent dat dat het heel lang erg koud is geweest en bij die gedachte moet ik huilen :(

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zei afgelopen week tegen iemand dat ik niet geloof dat er ooit een Elfstedentocht is geweest. Ze zeggen het elk jaar, en nooit gebeurt er iets. Het is een hoax!
  Oké, nu serieus: het doet me niet zoveel, maar als het zo legendarisch is, wil ik het wel een keer zien. Binnen. Op televisie. Onder een deken. Met warme chocolademelk. En de kachel heel hoog.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ga wel kijken. Maar ik vind die gekte ook vreselijk. Ze zeggen het echt elk jaar weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Of ik er nou echt gek van word? Nee dat echt niet..
  Ik zou het wel een keer mee willen maken of willen zien
  maar die gekte er omeheen dat vind ik een beetje overdreven

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die gekte is bij mij toch echt nooit gekomen, vreselijk die tocht..

  BeantwoordenVerwijderen