zondag 15 januari 2012

Spreuk


Deze spreuk op de flow 365dagen kalender (die wél 366 kaartjes heeft) deed mij denken aan een vreemde gewoonte van mezelf. Soms dan zit ik een beetje in het niets te staren en dan stel ik met mijn ogen scherp op de punt van mijn pen (of iets anders) om vervolgen  mijn ogen scherp te stellen op alles. Dat doet me dan weer denken aan het feit dat een lens van een fototoestel niets anders is dan een soort nagemaakt oog. Je krijgt met al dat scherpstellen dus iets à la dit:


"Met andere ogen naar dezelfde dingen kijken" deed me aan nog iets denken. Een poosje terug kocht ik bij de Hema een doosje met oogjes. Ik dacht 'alles ziet er vast leuker uit als het twee oogjes heeft'. Tot nu toe heb ik nog niet zo veel tijd gehad om bezig te gaan met mijn oogjesproject, maar hier zijn alvast twee foto's met oogjes. Zijn ze niet schattig?


Prettig weekend!

ps. plus 100 punten voor Blogger. Ik kan ein-de-lijk reageren op reacties :)

14 opmerkingen:

 1. oeh, dit is ZO leuk! Ga ook oogjes op mn lensdop plakken! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé, die hangt hier ook! :) Mooie spreuk.
  En echt, die dingen met oogjes zijn zo cute! Wat een leuk idee trouwens, volgens mij word je automatisch al vrolijker als iets oogjes heeft ^^

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja! Tenzij je er natuurlijk boosaardige wenkbrauwen en een gemene mond bij tekent. Haha ;D

   Verwijderen
 3. En weet je wat ik dan nog het leukste vind? Dat je een soort van door die pen heen kijkt. Vroeger dacht ik altijd dat ik een of andere gave had dat ik dat kon. ;) Ik vind dat nog steeds maar raar trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, dat heb ik ook soms met mijn ogen! En dan probeer ik de 'zoom' zo mooi mogelijk te leggen en denk ik: "Als ik nu m'n fototoestel maar had...' :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi boekje met thema Parijs! Me loves!

  En ik heb de 365 dagen kalender van de FLOW ook! Ik heb hem alleen nog niet uitgedrukt en ingebonden vanwege de tentamens. University is a bitch. Maar ik weet ook nog niet hoe ik de kaartjes wil binden! Touwtje of toch een ring, lintje .. ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat boek komt uit de Disneywinkel in Parijs :) en ik heb het kalendertje vastgemaakt met een lintje. Het was een hele klus maar dan heb je ook wat!

   Verwijderen
 6. Die oogjes zijn echt te leuk!

  De spreuk heeft wel gelijk. Ik weet nou niet of ik heel gelukkig zal worden om naar een pen te kijken (ik weet dat je het niet zo bedoelde hoor, maar zo bedoel ik het ;)) maar het intense geluk van simpele dingen, zoals de koeien in de wei en de zon die op komt. Of zoals vandaag; een prachtige, bijna vries-dag. HEERLIJK geluksmakend.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. (die wél 366 kaartjes heeft) hahaha :P

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke spreuk! En dat met dat scherpstellen doe ik ook heel vaak! Waarom weet ik niet :p

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie quote! En ik verleg ook altijd de scherpte met mijn ogen. Soort van tic.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ahh, die oogjes zijn echt leuk! Op het werk heb ik alles (inclusief de perforator en de printer) een naam gegeven met de laberwriter, misschien moet ik ze ook maar oogjes geven....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie spreuk!!
  En ik denk dat deze spreuk waar is!!

  BeantwoordenVerwijderen