zondag 22 januari 2012

Pippi Langkous

Ik moet toegeven dat ik er niet heel veel aan hoef te doen om op Pippi Langkous te lijken. Ik heb rood haar, in de zomer stik ik van de sproeten en als ik twee vlechten maak die ik met mijn handen omhoog houd mis ik alleen nog een aapje op mijn schouder om het plaatje compleet te maken. Als mensen dus 'Pippi Langkous' naar me roepen snap ik de gelijkenis.

Wat ik dan weer niet helemaal snap is dat zij denken dat Pippi Langkous een scheldwoord is, iets waar ik niet vrolijk van word. Maar dat is niet waar, want één ding moeten jullie allemaal toegeven, Pippi Langkous is ontzettend cool. En ik zal jullie vertellen waarom.

Ze heeft haar eigen huis.
En wat voor een huis?! Een prachtige villa in verschillende tinten met een grote tuin en een wit hekje en een naam; Vila Kakelbont. In de tuin staat een boom waar je in kunt klimmen en waar flesjes limonade uit komen. Dat wil toch iedereen?

Ze is ontzettend sterk.
Twee agenten in één keer optillen, en natuurlijk haar grote schimmel Witje, niets is te zwaar voor Pippi.

Ze heeft een hele originele naam.
Pippilotta Victualia Rolgordijna Kruizemuntina Efraïmsdochter Langkous. Het is misschien wat ongebruikelijk, maar cool is het wel!

Ze is iedereen te slim af.
De boeven, de agenten, de juffrouw, de moeder van Tommie en Annika, een bende zeerovers. Pippi is verschrikkelijk slim. (Al kan ze niet zo geweldig rekenen, want twee maal drie is niet vier en plus twee is al helemaal geen negen)

Ze staat op nummer 1 van 28 wereldvrouwen volgens Flow.
Haar karakter wordt er omschreven als 'lekker onaangepast en mondig' Eigenwijs is Pippi zeker, maar dat is maar goed ook, want anders had ze Taka-Tuka-land nooit kunnen ontdekken, toch?


Ik zou best Pippi Langkous willen zijn. Mijn spaghetti knippen met een schaar,  mijn vloer willen dweilen met twee borstels onder mijn voeten en hele theepartijtjes op stelten zetten door een gebaksgevecht te beginnen. Het enige waar ik een beetje mee zit is hoe ik mijn haar elke dag in twee rechtopstaande vlechten krijg. Haha.

Nee mensen, Pippi is geen scheldwoord, het is eerder een compliment!

Hebben jullie vroeger ook Pippi-films gezien?

13 opmerkingen:

 1. Ja! Ik wou de dingen die zij deed altijd na doen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb echt nooit pippi langkous gekeken. Ik weet dan ook niet meer van haar dan dat ze rood haar heeft en staartjes die stijf staan. Haha, maar ze klinkt wel cool ;).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey,

   Ik heb uiteraard pipi langkous films gekken! Ze is mijn heldin. Ik ben en blijf eeuwig pipi langkous fan.

   (ik snap niet hoe het komt dat ik alleen zo een reactie kan achter laten:P)

   Verwijderen
 3. Ik vond pippi altijd geweldig, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op een verjaardag laatst gaven 2 meisjes elkaar een video van Pippi omdat ze het zo leuk vinden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weet je, ik heb volgens mij nog nooit iets van Pippi Langkous gezien! Ik ken haar alleen maar omdat ze een icoon is. Maar goed, ze is inderdaad best geniaal. Je kunt in ieder geval een beetje 'Pippi' in je leven brengen door op een willekeurig moment met gebak te gaan gooien en je kamer schoon te maken met borstels onder je voeten (of sponzen! Tenzij je een tapijt hebt :P).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jaa, wij hebben superveel Pippi Langkous gezien. Leuk Nederlands ingesproken ook en de scènes in de auto's lijken verschrikkelijk echt natuurlijk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heerlijk vind ik het, mijn gastkindjes kijken er nog steeds naar en vinden het geweldig! Sommige jeugdfilms blijven leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jaah ik heb alle pipi-lankous films op dvd!!
  Ik vond ze echt geweldig1!!
  Ze blijven gewoon leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Pippi Langkous is awesome! XD ben 2 keer als haar verkleed naar school gegaan toen ik nog klein was. Het haar zat met pijnlijke ijzerstaven vast die tegen mijn hoofd steunden :P (that's how it's done) Ik heb het vaak gekeken, maar wat ik mij vooral nog herinner is dat ze iets plakkerigs onder haar schoenen smeerde en daardoor op het plafond kon lopen! :P

  xx Marjelle

  BeantwoordenVerwijderen
 10. IK heb Pippi echt helemaal grijs gedraaid vroeger!!! En ik ben zelf ook een pippi.. rood haar-sproeten-maar helaas zonder aap

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zoek ik voor school een plaatje van Pippi Langkous.. En waar kom ik uit? Op jouw blog! Grappig zeg :) Maarre, Pippi Langkous is echt wel cool ja!

  BeantwoordenVerwijderen