maandag 26 december 2011

Kerstvakantie

bron
Hoera het is kerstvakantie! Twee weken waarin ik helemaal niets hoef te doen. (lees: vier boekverslagen moet maken, een wiskunde-achterstand moet inhalen, aan mijn PWS moet werken, geschiedenis moet maken en tussendoor nog een Frans boek (entre les murs) en een Duits boek (der Schimmelreiter) moet lezen) Helemaal niets dus *kuch*, maar goed het is vakantie en ik heb veertien hele dagen, dus dat gaat helemaal goed komen! Wat ik naast deze grote stapel werk ga doen? Nou:

Opruimen
Elke vakantie is voor mij onlosmakelijk verbonden met opruimen. Een week van te voren begint het al helemaal te kriebelen. Mijn kledingkast is een enorme zooi, mijn twee laatjes met 'papieren' en 'spullen die tijdelijk nergens anders heen kunnen' zitten propvol en mijn bureau is ook niet al te netjes meer. Ik wil opruimen, en wel nu! Meestal komt het er pas de eerste maandag in de vakantie van, dan haal ik eens flink de bezem door mijn kamer. Er zijn altijd een paar fases waar ik doorheen moet tijdens het opruimen.

 • Beginnen. Eigenlijk heb ik toch spontaan helemaal geen zin meer om mijn kamer op te ruimen, ik wil niet beginnen, verschrikkelijk, en dan is het straks één grote bende, en van de ene bende komt de nog andere nog veel grotere bende. Nee weet je wat, ik ga wel gewoon lekker ergens anders zitten dan op mijn kamer.
 • Eenmaal begonnen gaat het eigenlijk best wel lekker. Muziekje erbij (in dit geval de top2000) keihard meezingen en ondertussen nette opgevouwen stapeltjes kleding produceren en één hoek waarin allemaal rommel ligt.
 • Dan ergens middenin heb ik een opruimdip (standaard wanneer ik mijn hele kamer ga opruimen) overal om heen ligt troep, en kleren, en flesjes en tubetjes en elastiekjes en weet ik veel wat nog meer. Ik word verschrikkelijk depressief door er aan te denken dat dit toch écht vandaag nog af moet maken. Zucht
 • Gelukkig gaat het daarna altijd ietsjes beter, wel langzamer, maar ik draai de volumeknop van de radio gewoon nog wat hoger. Dan komt alles wel goed.
 • Dan kunnen alle kastdeurtjes en laatjes weer fatsoenlijk dicht, en ligt er ergens in de hoek een enorme stapel met kleren, spullen en papieren die weg/naar de kringloop kunnen.
 • Als dat allemaal mooi in een plastic zak zit gaat de muziek nog wat harder aan zodat het geluid nog boven de stofzuiger uit is te horen, en ik lekker hard kan  meebrullen boven de stofzuiger uit. 
 • En dan... Is alles netjes, en doe ik mijn uiterste best, om dat zo lang mogelijk zo te houden. Als je dan de volgende dag wakker wordt en de zon schijnt naar binnen, en alles is schoon en netjes... Heerlijk!


Winkelen
Na mijn opruimsessie is mijn kast wel erg leeg, en de sales zijn weer begonnen. 1+1 =2 dus dat betekent.... winkelen! Ik wil eigenlijk nog een nieuw dik vest hebben voor als de winter echt begint, want tot nu toe heb ik nog niet veel van de winter gezien.

Werken
Dat gewinkel moet wel gefinancierd worden en daarom werk ik ook een paar dagen in de vakantie. Niet heel veel, want al de zaterdagmedewerkers willen wel een zakcentje bijverdienen...

Logeren
Elke kerstvakantie logeren we bij mijn oma, zo ook dit jaar, dus ik ga ook nog een paar daagjes naar Groningen. :)

En verder ga ik nog films kijken en foto's maken, gek doen, leren, lezen, en natuurlijk bloggen!

Dat is mijn vakantie, wat gaan jullie doen?

11 opmerkingen:

 1. Ik ga veel Engels oefenen de komende weken, want 16 jnauari heb ik de taaltoets van de 21+toets. Dus Nederlands en Engels.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik meot werken. Geen vakantie voor mij dus ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze week heb ik gelukkig bijna helemaal vrij.. heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik moet aan de studie, maar ik heb dan wel weer langer vrij dan jij (t/m eind januari, maar ik heb wel tentamens om voor te leren).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jep, klinkt wel als mijn vakantie. 3 weken vrij, maar ik moet 3 tentamens leren, een project afmaken en werreken. Dus iedereen die gilt om "oh leuk ben je 3 weken vrij". Niet dus. Haha! Fijne vakantie nog ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ga een paar keer winkelen en voor de rest veel uitrusten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. klinkt gezellig, en met dat opruimen... o zo herkenbaar.. ik heb onverwachts volgende week een weekje vakantie dus eeens kijken wat ik kan gaan doen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ga met Yoy veel in het zwembad liggen. Badmeester heeft gezegd dat als we nog een beetje oefenen Yoy naar het volgende badje mag. Verder zit shoppen ook in de planning... en dit keer voor mezelf!!!!!! Thank God dat ie de opruiming heeft uitgevonden :-)
  Kga ook nog ergens mn nieuwe bril ophalen...leuk leukleuk!!! :)

  Fijne vakantie! Dat U maar veel centjes mag verdienen om direct weer uit te geven

  xxx chris

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik ga vooral vkantie vieren en leren
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zo'n grote opruiming staat hier ook nog op de planning ja. En werken, en winkelen..

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb geen vakantie, 'k moet op stage blijven gaan... :-(

  BeantwoordenVerwijderen