vrijdag 30 december 2011

Jaaroverzicht(je)

Ja mensen, het weer kan dan wel heel hard doen alsof het lente is, wij weten natuurlijk beter. Het is bijna weer tijd voor de twee meest fantasieloos genaamde dagen namelijk 'Oudjaarsdag' en 'Nieuwjaarsdag' samen'Oud en Nieuw' genaamd. En dus is het wel leuk om terug te gaan in de tijd en te kijken wat ik dit jaar allemaal heb beleefd. Daarom is hier een klein overzichtje van wat ik dit jaar heb gedaan:


Januari
In januari was de grootste en leukste gebeurtenis toch wel dat ik ben begonnen met bloggen, en dat het ook nog is uitgegroeid tot zo iets leuks. Ik ben blij met elke volger die ik heb en alle reacties die ik krijg zijn leuk om te lezen. Het doel was om het een jaar vol te houden en niet zoals mijn talloze andere blogs te eindigen met stukjes 'sorry dat ik drie/vier/vijf weken niets geschreven heb' en ik denk dat ik vandaag toch wel mag zeggen dat dat is gelukt! Hoera! Nu kan ik weer iets van 101 in 1001 dagen lijstje halen.

Verder ging ik in januari met Kim naar het Groninger universiteitsmuseum, heb ik een fotografieworkshop gevolgd via school. Voor mijn gevoel is dat allemaal al veel langer geleden, maar kennelijk was dat toch  nog echt dit jaar!

Februari
In februari deed ik een fotoshoot. De foto's kreeg ik vorige week pas te zien en ze zijn echt heel mooi geworden. Er is zelfs een kans dat ik binnenkort met mijn rode haartjes in het Fries museum te bewonderen ben! Daarnaast kreeg ik in februari van mijn ouders een Cowboysbag die ik toen al heel lang wilde en die nog steeds één van mijn beste vrienden is. 

Maart
Zaterdag 19 maart ging ik samen met het hele Hemapersoneel naar hét Hemafeest in Nieuwegein. Die dag was het trouwens ook de dag van de supermaan die ik onderweg in de bus naar Nieuwegein zag. 

In maart ging ik ook nog met mijn moeder naar Petticoat en zette ik voor het eerst sinds groep acht écht een schaar in mijn haar. Ik liet op 30 maart een schuine pony in mijn haar knippen en er ging een heel stuk van mijn haar af. Achteraf gezien was het een hele goede beslissing, maar op het moment zelf vond ik het doodeng. Toen ik de volgende dag naar school ging stond iedereen ook wel even te kijken. Iedereen staarde me heel lang aan, lekker ongemakkelijk, maar ik kreeg gelukkig alleen maar leuke reacties. Uiteindelijk heb ik er zelfs een rechte pony van gemaakt en hij staat me best goed (als ie een keer wil meewerken) al zeg ik het zelf.

April
In april kreeg ik nietsvermoedend een Noorderland toegestuurd. Toen ik het blad eens goed en grondig had bekeken bleek dat er twee foto's van mij in stonden (niet van mijn gezicht, maar door mij gemaakt!). 
Verder ging ik in april naar de schoolkrantdag waar we verder geen prijzen wonnen maar wel een leuk dagje Amsterdam hadden op kosten van de school. Voor de schoolkrant heb ik in april ook een hele dag niets gezegd, ik liep rond met een kladblok en een pen en mocht niets zeggen. Aah, wat was dat frustrerend zeg, maar uiteindelijk is het wel gelukt. And last but not least, in april werd ik natuurlijk een jaartje ouder, namelijk zeventien!

Mei
In mei ging ik naar mijn eerste festival ooit. Het bevrijdingsfestival in Zwolle! Ik ging met school naar Den Haag, waar we naar de tweede kamer gingen en mochten winkelen. (en jij mag raden wat ik leuker vond (a)) en verder kocht ik alleen mijn nieuwe 50mm lens, waar ik nog steeds heel erg blij mee ben!

Juni
Juni was ook een redelijk saaie maand, ik heb niet heel veel boeiende dingen gedaan. Wel heb ik veel gefotografeerd en ijsjes gegeten maar verder niets speciaals.

Juli
In juli begon de vakantie! Ging ik samen met een klasgenootje naar Mary Poppins, begon ik met yoga (jeetje is dat al weer zo lang geleden... en ik ben nog steeds niet lenig *sad face*) en maakte honderdduizend foto's. 

Augustus
In augustus ging ik voor het eerst alleen met mijn vriendinnen op vakantie. En wel naar Vlieland. Ik schreef mijn honderdste blogpost, en ging ik met Kim een dagje treinen en belandde toen in Utrecht.

September
In september was ik opeens officieel een zesdeklasser, een examenkandidaat, en dat was te merken aan de hoeveelheid stof die we opeens voorgeschoteld kregen. Ik begon met mijn PWS, had mijn eerste les boogschieten (en ook mijn laatste!) Ik maakte mijn wall of stuff, ging een dagje varen met een bootje in de Weerribben  en begon met postcrossing.

Oktober
In oktober was er niet heel veel te beleven. Ik ging naar een filosofisch debat voor mijn PWS en dat was het ook wel zo'n beetje.

November 
November staat vanaf nu bekend om zijn open dagen. Ik ben in november naar vier open dagen geweest in drie weken. Windesheim en de Rug bleven over, maar na al die nare verhalen over Windesheim blijft alleen de Rug nog staan.  Ook had ik die maand mijn eerste les schermen, waar ik gelukkig meer talent voor had dan voor boogschieten! En in november werd ik ook helemaal ziek van die verdomde misthoorn, want heel november was het zowat mistig!

December
In december kreeg ik mijn nieuwe (drieletterwoord)rooster. Keek ik entre les murs met Kim en bakten we sprookjesboomcakejes. Ik las het mooiste boek wat ik tot nu toe heb gelezen (een schitterende gebrek van Arthur Japin) en schreef dit blogje. 


Wat 2012 voor mij in petto heeft? Nou, allereerst een iPhone *happy face*, ik moet beslissen wat ik ga studeren, waar ik dat ga studeren, of ik op kamers ga of niet, enzovoorts. Ik word achttien en moet dan honderdduizend dingen regelen, zal ik volgend jaar mijn rijbewijs halen of niet? Wie weet. Ik ben benieuwd, 2012 wordt vast een prachtig jaar.

Happy New Year!

21 opmerkingen:

 1. Wall of stuff? Charlieissocoollike? :D

  Ik weet nog dat ik voor het eerst mijn pony liet knippen. Het was toen veel te kort en ik had me de dagen erna opgesloten, omdat ik het zo verschrikkelijk vond, haha :P Gelukkig is het bij jou beter gegaan.
  2011 klinkt voor jou als een goed jaar, hopelijk wordt het volgend jaar ook zo leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is het echt alweer zolang geleden dat je je haar anders liet knippen? Wooww, de tijd is zo snel gegaan!
  Ik wilde ook nog wel zo'n blogje maken, maar mijn geheugen als een zeef hielp niet echt mee. Zeg maar. Ach, volgend jaar kan ik gewoon mijn One Line A Day boekje erbij houden. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey, onderschat de magie van ijsjes eten niet! ;) Fijn 2012!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Nicole
  Haha, betrapt! Idd komt het van Charlieissocoollike :)

  @Kim
  Jaa, ik kon het zelf ook niet geloven, en mijn agenda en blogjes hebben me een handje geholpen, anders had ik het ook niet meer geweten hoor!

  @Naomi
  Haha, ijsjes eten moet ik inderdaad niet onderschatten. Wij hebben hier namelijk de lekkerste ijsjeswinkel van heel Nederland (vind ik) Jij ook een fijn 2012 toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Is die foto rechtsboven van die fotoshoot? Ik vind je haar heel leuk zitten op die foto :)
  Ik hoop dat 2012 net zo leuk word als dit jaar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De tijd vliegt. Ik had het idee dat je met de hema weg was in oktober ofzo. En dat je je haar had geknipt in april (toen liet ik het ook korter knippen). Ik wilde ook ngo zoiets maken, misschien straks nog even.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @datschrijvendemeisje

  Die foto heeft mij zusje van mij gemaakt na de fotoshoot, de echte foto is die rechtsonderin onder mijn wekker die veel te vroeg staat ;) Toen had ik mijn pony nog niet laten knippen.

  @Marrit
  Ik dacht ook dat dat van de Hema in oktober was, maar dan oktober vorig jaar. Maar ik heb het drie keer nagekeken. Het was toch écht in maart!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Even de puntjes op de i hoor... Oud en nieuw beslaat twee dagen volgens mij. Zaterdag oud(jaarsdag), zondag nieuw(jaarsdag)...

  En oudjaarsdag is wel leuk maar vanaf nieuwjaarsdag wordt het saai tot en met maart ofzo... zucht. Maar wel weer heel gezond met al die sportende, lijnende en met-roken-stoppende mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Meibloempje
  That would make sense ;) Ik zal het even veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik kijk ook echt enorm uit naar mijn iPhone in 2012! Aankomend jaar ga ik ook dit soort dingen bijhouden, want onthouden gaat het niet worden. Happy new year alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Rijbewijs, heel belangrijk! zou ik direct doen als ik jou was

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oké, dit hebben vast heel veel mensen tegen gezegd, maar jeetje, wat heb jij ongelooflijk mooi haar!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je hebt iig een druk jaar gehad vol leuke dingen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je vergeet je eerste kerstgala twee weken geleden! (: Wat een mooi jaaroverzicht, 2011 was mooi hè? Maar 2012 wordt nog mooier!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Cool overzicht weiffie!!! Leuk die pics-overzicht.
  Rijbewijs gelijk doen. Anders ben je 32 en moet je dr nog eens aan (zoals Lex en je moedah hhihihi). Ook al heb je niet gleijk een auto, t papiertje heb je dan in elk geval op zak.

  Ik denk nog steeds dat je lekker in Grunn moet komen studeren. Kunnen we samen shoppen en kan ik mee op stap :-) Oh en kan ik je misbruiken als liefste oppas van de hele wereld gnagnanga.

  Jemigdepemig man wordt je al 18. Zal ik nu beginnen te zwijmelen dat ik je als baby ook nog gekend hebt? Ik kan me van jou als baby niet echt veel meer herinneren hoor. Ik was toen 13 of 14 ofzo. Weet alleen n og een keer dat je met koortsstuipen op onze tafel stond te spacen als kleintje. En dat je een keer anderhalve meter de lucht in sprong bij mij op schoot omdat je in een vage koortstrip een enge man in de keuken zag lopen. Mwach zal Ep wel zijn geweest hahahaha.

  Wist trouwens nog niet dat je een rechte pony hebt. FOTOOOO"S

  xxx chris

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk overzicht zo,

  2012 wordt de topper,
  want dan word je 18 !!

  liefs,
  oma.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @Laura
  Dankje! (en ja, ik hoor het best wel vaak, maar ik vind het niet erg hoor :$)

  @Jeanne
  Ohjaa, helemaal vergeten!

  @Chris
  Ja achttien alweer! :) Ik stuur binnenkort wel een paar foto's, ik dacht dat je het al gezien had. haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk maar druk jaar zou ik zeggen :P
  Hopelijk wordt het net zo goed in 2012!! haha
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Super leuk gedaan zeg!!! En die foto met schuine pony is echt heel erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Leuk jaaroverzicht. Een heel gelukkig & gezond 2012!

  BeantwoordenVerwijderen