zondag 13 november 2011

Yesterday

"Laten we van 'fair trade' een pleonasme maken"
Deze slogan zag ik toen ik gisteren naar Zwolle ging voor de open dag van Windesheim. Ik werd er op een of andere manier door geraakt. Ik moest wel even denken, wat is een pleonasme ook al weer (naar benden vallen is een pleonasme. Vallen doe je altijd naar beneden, 'naar beneden' zit al besloten in het begrip vallen, dus dat hoeft er niet extra bij vermeld te worden) maar toen ik het eenmaal wist vond ik het een geweldige reclame voor fair trade. Degene die deze slogan heeft bedacht is echt geniaal!

 Verder was de open dag van Windesheim gisteren heel erg leuk. Ik ben op de foto geweest met een dansende ijsbeer, ik heb een radiobericht geschreven en ingesproken op live radio. Verder heb ik nog iets gezegd voor de camera en heb ik voorgelezen van de autocue. ('waar moet ik naar kijken, waar is de camera?' 'Achter de autocue.' 'Ooohh') Daarna ben ik nog even de binnenstad in gegaan en heb ik bij een winkeltje dat Kunst en Klieder heet een heel leuk kaarsenhoudertje gekocht.Toen ik weer thuis was las ik alle reacties op mijn bericht van gisteren en werd ik helemaal vrolijk. Jullie zijn heel goed in positief denken :) Kortom ik heb gisteren een hele fijne dag gehad!

9 opmerkingen:

 1. Het klinkt heel leuk, Journalistiek! Hah, ik zou me bijna spontaan aanmelden voor de studie, maar laat ik eerst rustig volgende week afwachten. ;P Mooi kaarsenhoudertje heb je gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gave zin inderdaad... let's do so! Ik kijk echt uit naar de dag dat op niets in de winkels en supermarkten meer labeltjes hoeven staan, fair trade, eco, diervriendelijk... gewoon omdat alles dat dan al is :D!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die zin vind ik inderdaad erg goed! En dat kaarsenhoudertje is leeeeuk. En blaaaauw.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kunst en Klieder is echt een hele leuke winkel, ik ben er keer met een vriendin geweest :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zwolle lijkt me een van de fijnste plekken om die studie te doen. Hoor er bijna alleen maar goede verhalen over :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke dingen hebben ze georganiseerd op die open dag :) (kan je nu al vertellen dat het bij film- en literatuurwetenschap wat minder spannend is :P)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik las het gisteren al op twitter, maar het lijkt me wel heel leuk als je die open dag zo hebt gehad. Nu natuurlijk nog afwachten hoe het zaterdag is in utrecht he.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi kaarsenhoudertje, en die eerste foto vind ik echt heel mooi! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gezellig allemaal zeg! en de theelichthouder is ook erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen