dinsdag 15 november 2011

Tien dingen die je (misschien) nog niet wist over mij

bron


1. Als ik ooit een boek schrijf heb ik al een foto die op de achterkant kan. Ooit een keer heb ik deze foto gemaakt en hem sindsdien bewaard omdat ik vind dat hij perfect is voor op de achterkant van mijn (nog niet geschreven) boek. Al is de foto als ik ooit een boek schrijf natuurlijk zwaar verouderd. Hij is nu namelijk al vier jaar oud. Hmm...

2. Ik heb een hekel aan het woord 'momenteel'. Ik vind het zo'n lelijk woord. Echt héél lelijk! Ik vind veertien wel een heel mooi woord, het klinkt heel licht en vrolijk, en daarom is het ook mijn favoriete getal. Verder vind ik veel Duitse woorden heel erg mooi zoals Streichholzfresser, lucifervreter. Ook zijn er wel Engelse woorden die ik mooi vind, veel dingen die op -ious eindigen. Delicious, vicious, malicious. etc. Woorden zijn aparte maar leuke dingen. Ik heb na het lezen van Hapiness tm dan ook het boek 'the untranslatables' besteld. Een boek vol met woorden van over de hele wereld die onvertaalbaar zijn naar een andere taal. Awesome, of niet?!

3. Ik ben degene die ooit ibuprofen uitvond echt heel vaak dankbaar. Echt diegene zou op zn minst een standbeeld moeten krijgen, en een school en een straatnaam. Wat heeft diegene ons veel ellende bespaart zeg! Eigenlijk moeten we ook maar ziekenhuis naar hem vernoemen. Ik heb ook heel vaak medelijden met mensen die voor en in de middeleeuwen leefden. Ik bedoel maar, ze hadden geen pijnstillende middelen, geen ruggenprik tijden de bevalling en dat soort dingen.

4. Het is nu donderdag tien november. Als ik eenmaal inspiratie heb, ben ik niet meer te stoppen. Dit is al het derde artikel dat ik vandaag typ. Omgekeerd werkt het helaas precies hetzelfde. Als ik geen inspiratie heb is het dagenlang stil. Dan weet ik echt helemaal niets om over te schrijven, terwijl ik de volgende keer een heel artikel over zoiets als een appel typ. 's nachts en tijdens het lopen heb ik trouwens de meeste inspiratie, maar dan heb ik geen boekje bij me of geen zin om op te staan om er een te pakken. En de volgende ochtend is alles weer weg. Grr.

5. Ik vind mensen met pretogen verschrikkelijk cool. De taal die mensen met hun ogen/lichaam spreken in het algemeen eigenlijk, alleen het is leuker om naar mensen met blije ogen te kijken dan met bange ogen. Mensen krijgen volgens mij pretogen als ze met passie over iets spreken. Dat denk ik ten minste, want ik kan het nergens op internet vinden. Ik snap dan ook niet waarom er geen wikipediapagina is voor pretogen. Je zou er van alles op kunnen zetten. Een verklaring (als die er is) en de mensen met de mooiste pretogen (Dan Karaty :P). Laatst hield ik dit verhaal tegen een vriendin en die schoot in de lach. Ze zei 'Je praat met pretoogjes over pretogen'.

6. Mijn kamer is bijna altijd netjes. Ik kan alleen heel slecht tegen troep. Meestal ruim ik 's avonds in een kwartier alles op. Troep achter deurtjes maakt me trouwens niets uit. Ik heb soms dagen waarop ik alles in mijn kast prop, en deze dichtsla en me er verder niet druk om maak. Je kunt het toch niet zien. Alleen de volgende ochtend als ik mijn kast opentrek heb ik er last van.

7. Mijn favoriete vraag is 'waarom (dan)?'. Ik wil graag alles over iets weten. Zo heeft de wiskundeleraar destijds speciaal voor mij uitgelegd waarom iets tot de macht nul altijd één is. En dat terwijl ik absoluut geen intentie heb om wiskunde te studeren ofzo, en het is ook niet mijn favoriete vak. Ik wilde het gewoon weten. Ik ben geloof ik nogal nieuwsgierig van aard. Ik kan dan ook heel erg slecht tegen mensen die zeggen 'nou gewoon, omdat het zo is'.

8. Vroeger tekende ik mezelf altijd met blokjesbeugel omdat ik vond dat dat er leuker uitzag. Toen ik een beugel moest was ik dan ook bijna blij. Helaas moest ik eerst een jaar lang een buitenboordbeugel. Die zag er natuurlijk ook wel heel erg interessant uit, maar hij was pijnlijk, en als het koud werd werd dat ijzertje ijskoud en dan vroren je lippen er zowat aan vast. Maar goed, na een jaar kommer en kwel kreeg ik uiteindelijk toch nog een blokjesbeugel. Ik heb het er altijd cool uit vinden zien. Nog steeds. Nu heb ik mooie rechte tanden en ben ik alweer twee jaartjes beuggelloos. Toch vind ik blokjesbeugels nog steeds mooi, anders heb je alleen maar saaie tanden in je mond. Die blokjes zorgden met hun gekleurde elastiekjes tenminste voor wat afwisseling.

9. Afwisseling. Dat is wat ik nodig heb, ik kan heel slecht tegen eentonigheid. Ik vind dingen heel erg snel saai. Twee dagen elkaar aardappels eten is saai, een kwartier lang hetzelfde doen is saai. Daarom is een negen tot vijf baan achter een bureautje ook niet aan mij besteed. Dat is te lang achter elkaar hetzelfde doen.  Ik verveel me dan ook vaak terwijl ik iets aan het doen ben. Dat klinkt heel tegenstrijdig maar ik kan me doodvervelen terwijl ik aan het fietsen ben of terwijl ik tv kijk.

10. Op sommige momenten kom ik met hele intelligente vragen, maar op andere momenten denk je 'weet je zeker dat zij atheneum doet?' en 'is ze niet stiekem blond?'. Gelukkig bedenk ik wel vaak vlak voor ik er iets doms uitflap hoe dom het eigenlijk is, en dan moet ik heel hard lachen. Dan vragen anderen 'wat is er?' en dan vertel ik het alsnog. Zo heb ik op het punt  gestaan om te vragen 'Spreken ze in Vietnam Chinees of Japans?' en 'Ligt Utrecht in Overijssel of in Gelderland'. Jaja. En dat doet vwo. Soms heb ik ook geniale ingevingen. Zoals het moment waarop ik erachter kwam hoe letterlijk de uitdrukking 'het zit tussen je oren' eigenlijk is...

14 opmerkingen:

 1. en ik heb dit hele stuk met pretogen gelezen...


  oma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pretoogjes, daar wil je gewoon een zwak voor hebben! (:

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Punt 9 snap ik wel, ik heb het ook wel hoor, dan verveel ik me tijdens het tv kijken, maar heb ik geen zin om de rotzooi op te ruimen die ik nog moet opruimen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die eigenschap van opruimen en achter deurtjes stoppen heb je duidelijk van mij. Dat blonde gedrag gelukkig niet ha ha ha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ken die pretogen-Dan niet, maar hij heeft ze inderdaad! :D

  Pijnstilling is inderdaad een fijne mogelijkheid van de geneeskunde, maar ik ben ook weer niet zo fan van ibuprofen als jij... Ik klink nu een beetje als een juffrouw maar het kan maag- en slokdarm- en darmbloedingen geven, dat wist je misschien niet? Al met al is het helaas niet HET perfecte pilletje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, leuk geschreven weer!!

  Ik heb zelf een hekel aan de uitdrukking: "Letterlijk en figuurlijk" vooral wanneer dat gebruikt wordt bij iets wat gewoon niet letterlijk én figuurlijk kan. En dan heb je van die mensen die het in elke zin drie keer gebruiken....AAARGGHHHH.

  Alle woorden die eindige op able vind ik cool!
  Ik plak het dus ook te pas en te onpas achter (vooral) nederlandse woorden. "Is dat eetable?" (Kun je dat eten?) of "DAt is een eind, dat is echt niet fietsable" ( te ver om te fiesten...)
  Daarentegen kan ik dan weer niet tegen mensen die engels en zelfs franse woorden gebruiken terwijl er in het Nederlands een prima woord voor is. In de politiek is het nieuwste woord: "Dat is me toch een majeur probleem".
  Hallo....waar zijn we nou helemaal mee bezig? Kun je niet gewoon zeggen dat het een belangrijk of een groot probleem is?
  En zo zie je maar weer, ook Chrisjuh staat bol van de tegenstellingen, net als jij. Zouden we familie zijn?

  Verder ben ik de uitvinder van de ruggeprik ook eeuwig dankbaar. Ik geloof niet dat ik anders twee bevallingen overleefd had.
  Ibu gebruik ik niet, diclofenac daarentegen wel. Halleluja!! Binnen een kwartier van je migraine af. En dat je er een maagzweer aan over houdt, dat zien we maar even over het hoofd haha.

  Domme dingen vragen ben ik ook heeeel goed in. Domme dingen zeggen trouwens ook. Jouw moeder zei ooit : In gebraden gehakt zitten heel veel calorieen. Ik zei toen: "Geef niet ik ben gék op calorieeen". Dus toen begon iedereen te roepen dat me dat wel aan te zien was. Het was duidelijk dat ik geen idee had wat calorieen nou precies waren.
  Nu inmiddels wel.
  Als ik weer es iets doms wil gaan zeggen begin ik vaak al met: "Misschien een minder briljante opmerking maar..." Komt gelijk niet zo dom meer over.
  En ach.... Roodharigen liggen in de lijn van blond. Uiteindelijk hebben we dus een excuus!

  xxx Chris.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb geen gekleurde stiekjes in mijn beugel, dus dat gaat bij mij niet op :P

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb het gevoel dat ik je al veel beter ken nu! :) En ja, dat van die beugel vind ik ook! Ik vind ze ook mooi, helaas mocht ik vroeger geen beugel van de tandarts, dan zouden m'n tanden nog schever gaan staan! :(

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha super leuk ! We kennen je nu weer een stukje beter! :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb mss een oplossing voor punt 4: een héél petieterig notitieboekje?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh ja, pretoogjes zijn zo leuk en schattig en lief! (hier spreekt een verliefde met een vriendje dat pretoogjes heeft, dus vandaar)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha, de eerste vind ik echt heel lief! Nu ben ik ook wel benieuwd naar die foto. Waarom is die dan perfect voor de achterkant van een boek?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb precies hetzelfde met inspiratie, als ik het heb dan weet ik heel veel, heb ik niets dan weet ik ook lang niets. Jammer is dat he!

  BeantwoordenVerwijderen