dinsdag 1 november 2011

Wat ik vorige week allemaal deed in plaats van bloggen.

Het was toetsweek, dus ik had 'betere' dingen te doen dan blogjes schrijven. Hier zijn een paar dingen die ik heb geleerd en waar ik in mijn verdere leven nog heel erg veel aan ga hebben. *kuch*

 • Zoals leren over de boeiende staat België, een verschrikkelijk moeilijk land wat blij mag zijn als het zijn 200jarige bestaan haalt.  België werd voortdurend gedumpt door iedereen, en toen Willem I België wilde helpen begonnen ze alleen maar te zeuren. Ook nu heeft België het moeilijk want ze hebben zes parlementen. Zés!  Als je in Brussel woont val je gewoon onder vier parlementen. Als dat geen niet moeilijk doen is dan weet ik het ook niet meer.
 • Voor SOK heb ik geleerd over verschillend soorten bogen. Maar de toets was nogal vreemd, en mijn antwoorden waren nogal sarcastisch. 'Wat heb je behalve een pijl en een boog nodig om te schieten': 'Een pen, een papiertje, een doel, jezelf en nog vier andere dingen'. Gelukkig kon die arme oude 78jarige man dit wel waarderen want ik haalde een 7.2. 
 • Voor wiskunde heb ik boeiende dingen geleerd over formules. Hele boeiende dingen. Ik ben alleen niet zo'n ster in hoofdrekenen. Ik ben helemaal niets zonder mijn rekenmachine. Meestal reken ik alles met mijn rekenmachine uit ook dingen zoals '9/2' of '0.5*3'. Deze keer dacht ik echter heel zeker te weten dan 4500 gedeeld door 100, 450 was. Jammer maar helaas is dat dus niet zo... Mijn wijze les is dus: reken ALLES na met je grafische rekenmachine! • Voor economie wilde ik het liefste niet leren, maar Kim dwong mij dit toch te doen. De enige wijze les die ik uit het proefwerk heb kunnen trekken is: Print heel veel examenopgaven. Kies een paar uit waarvan je denkt dat je leraar ze heel cool gaat vinden. Maak de opgaven met de antwoorden erbij (zonder antwoorden weet je namelijk het antwoord niet (ik in ieder geval niet)) Wees dan zeer gelukkig met het feit dat net die ene opgave die jij de avond van te voren gemaakt hebt op het proefwerk komt, zodat je precies een 5.5 haalt in plaats van een 2. 
 • Dan heb ik als laatste nog filosofie geleerd. Filosofie heeft overigens meer nut dan alle bovengenoemde vakken bijelkaar. Ik heb geleerd over vrije wil, waarom Kant geen compatibilist is, wat het consequentieargument is. Waarom we volgen Peter Strawson geen vrije wil nodig hebben voor verantwoordelijkheid en nog veel meer. (en ik hoop zo dat ik een acht haal!)


Verder had ik het druk met het lezen van mijn boek. Iedereen die lezen leuk vindt of zelfhulpboeken (à la 'The Secret') of allebei, jullie moeten echt 'Happiness tm' lezen van Will Ferguson. Ik heb hem nog niet uit, maar ik moet voortdurend hardop lachen, en dat lijkt me een goed teken. Ondanks het feit dat het zo verschrikkelijk grappig is geschreven heeft het toch een dieperliggende boodschap. En kom je tot de conclusie dat onze hele economie is gebaseerd op het ongelukkig zijn van de mens. Als we allemaal opeens gelukkig zouden zijn, zoals in het boek, stort de hele economie in elkaar. De humor is nog beter dan die van Sophie Kinsella en deze humor is uniseks. Het enige nadeel is misschien dat het alleen in het Engels is, maar ik mag hem lezen voor mijn lijst. Ik zie ertegen op dat ik het boek straks uit heb. 

Daarnaast heb ik mij vermaakt door Wordfeud te spelen met mijn oma, Risk met mijn klasgenoten (ook wel arme zielige toetsweeklotgenoten) en de schoolkrant moest ook nog af. Al met al had ik het dus verschrikkelijk druk zoals je ziet. Gelukkig heb ik wel heel erg veel nuttige dingen geleerd de afgelopen week. Want ja, ik kan natuurlijk nooit mijn diploma halen als ik niet weet hoeveel parlementen België heeft. (Vooral niet als het examenonderwerp Vietnam is...)

13 opmerkingen:

 1. Filosofie lijkt me erg interessant. Ik hou niet zo van Engels lezen, dus dat boek gaat hem niet worden. Maar je hebt wel gelijk, dingen zijn allemaal gebaseerd op ongelukkige mensen. Als je tv-programma's kijkt dan zie je vaak dingen die draaien om dat het beter moet gaan, wat allemaal beter kan enzovoort.
  Stom dat het over België gaat als je je examen over Vietnam krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haaaah, ik had er ook 450 van gemaakt op de toets! Wanneer krijg je je cijfer voor filosofie? (: Leuke blog, hopelijk volgen er snel meer, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thanks voor de tip over Hapiness tm. Ga meteen kijken of ik 'm ergens vandaan kan toveren! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh ja, dat is zeker dat katern van geschiedenis over België? Wij hoefden gelukkig geen toets erover te maken, maar mochten een praktische opdracht maken :D (ik had daar een paar verhalen voor geschreven en een goed cijfer gekregen)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje, zo'n stomme week en dan toch nog weer een leuk blog. Dat is dan weer het leuke van bloggen. Hoe stommer je leven, hoe beter de blogs. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hahah geweldig hoe leuk je kan schrijven over een niet zo hele leuke week! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sander:

  Hier tover je hem vandaan: http://www.bookdepository.co.uk/Happiness-Will-Ferguson/9781841953519

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat boek ga ik onthouden, het lijkt me echt leuk! En echt, filosofie is een van de weinige vakken waar ik nu nog echt wat aan heb (en een van de leukste vakken van de middelbare school). Vergeet economie, stort je op de filosofie!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. haha, dat tekstje met die leerkracht en die leerling is zoo waar! :)
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zes parlementen! Dat is wel best belachelijk ja. En dat boek klinkt interessant, ik ben toevallig nu net bezig in The Secret haha ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nee, want ergens in de geschiedenis van Vietnam zouden maar de 6 parlementen van België voorkomen ;). Blij dat je toetsweek over is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik dacht ook dat 4500/100 450 was, je bent niet de enige. Maar ik reken zelfs 2+2 uit tijdens wiskunde toetsen, ernstig.
  Maar filosofie lijkt me best een leuk vak trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuke blog heb jij! Even onthouden dat ik hier vaker wil terugkomen :)

  BeantwoordenVerwijderen