dinsdag 8 november 2011

Hopeloze voeten

Gezocht
Hopeloze voeten zoeken mooie warme schoenen. Het liefst laarzen in een andere kleur dan zwart. Als de laarzen ook nog een vetertje en een hak hebben zijn ze helemaal perfect! Welk paar schoenen matcht mijn voeten? 

Met vriendelijke groet, mijn voeten.

Zo zou een advertentie eruit kunnen zien. Schoenen vinden is sinds ik me kan herinneren altijd al een ramp geweest. Mijn voeten waren te klein, te groot, te dun, of de schoenen te duur en te lelijk. Ik had altijd maar één paar schoenen tot ik een paar converse schoenen kocht die (met een zooltje) gewoon bleken te passen. (de neppers pas ik weer niet want die zijn te breed.) Dus kocht ik nog een paar, en nog een en nog een en nu heb ik opeens een schoenenverzameling.

bron

In de zomer is het niet zo moeilijk, ik koop twee paar slippers die ik de hele zomer een beetje afwissel en als het te koud is draag ik gewoon mijn all stars. Maar de winter... dat is een ander verhaal. Dan sterven mijn arme voetjes af als ik mijn allstars draag. Daarvoor moet je laarzen hebben, en laarzen zijn ingewikkeld. Twee jaar geleden kocht ik mijn laatste paar laarzen. Ze zijn gewoon, zwart, niet hoog, niet laag, lang en ze hebben een S-schacht. Ze zijn verschrikkelijk saai, eigenlijk niet zo warm en ik ben er totaal op uitgekeken maar nieuwe laarzen vinden is een hel.

En dat terwijl ik niet eens zo heel veel eisen heb
 • De laarzen moeten een het liefst andere kleur dan zwart hebben, zwart heb ik al. Dit is op zich niet het punt waar het op vastloopt.
 • Geen of een loopbare hak. Dit gaat meestal ook nog wel, al paste ik een keer geweldige schoenen met een veel te hoge hak die goed zaten, maar daar kan ik onmogelijk de hele dag op lopen.
 • Ze moeten er niet te lomp zijn/te oudbollig. Lompe en oubollige schoenen passen niet bij mij, daarnaast zijn veel oubollige schoenen ook erg lelijk.
 • Ze moeten lekker zitten Hier gaat het meestal fout. Ik heb maat 40/41 wat over het algemeen betekent dat maat 40 te klein is en maat 41 te groot. Vaak hou ik ook veel ruimte om mijn voeten heen over en dat loopt niet lekker. Dus ik stop  in elke schoen een zooltje zodat de schoen wat smaller wordt, en ik wat meer ruimte opvul. Ik heb nog nooit een schoen aangehad die na een keer passen perfect waren waarmee ik de winkel uit kon lopen. Echt nog nooit. Meestal gok ik er maar op dat het uiteindelijk goed komt, maar soms is dat ook niet het geval en dan heb ik dure schoenen gekocht waar ik dan later alsnog niet lekker op loop. Ik snap ook echt niet hoe mensen online schoenen kunnen bestellen, je moet ze toch eerst passen??
 • De schacht mag niet te breed zijn. Als het hierboven niet al fout was gegaan dan gaat het hier wel fout. Mijn benen zijn niet zo breed, en over het algemeen zijn laarzen gemaakt voor mensen met benen die breder zijn dan die van mij, en dus hebben ze een brede schacht. Ik vind het er niet uitzien dat als je dan loopt die schacht om je been heen en weer zwabbert.
 • De prijs mag maximaal 100 euro zijn.En ook hier gaat het vaak mis, de laarzen die aan bijna alle bovenstaande eisen voldoen zit over het algemeen een prijskaartje van tussen de 150-200 euro aan. Dat is iets te hoog gegrepen!

Kortom, laarzen vinden is verschrikkelijk moeilijk en de kou is al in aantocht. Met all stars ga ik het niet redden en mijn oude laarzen vallen bijna uit elkaar van ellende. Wie helpt dit arme meisje en haar al afstervende voeten aan nieuwe laarzen?

To be continued... (gewoon omdat dat cool klinkt)

Weet iemand nog een wonderwinkel die (of wondermerk dat) laarzen verkoopt die wél aan (bijna) alle eisen voldoen? 

10 opmerkingen:

 1. Als de schacht te breed is, kunnen beenwarmers nog wel eens helpen. Verder heb ik eigenlijk echt geen idee waar je de perfecte zou kunnen vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat de schacht te breed is heb ik ook vaak en echte winterstappers zijn vaak te breed. Maar dat los ik op met gewoon extra paar sokken. Lekker warm.
  Mijn laarzen komen over het algemeen bij de Schoenenreus of Van Haren vandaan en soms nog bij de Bristol ook. Niet te duur en dus geen ramp als ze maar één winter mee gaan.

  Dus tja... tips? Dikke sokken helpen en probeer de wat shabby schoenenzaken. Kwaliteit is misschien niet altijd super mega geweldig. Maar de winter kom je er wel mee door. De winterlaarzen die ik 2 jaar terug heb gekocht, draag ik nu nog steeds. Van de schoenenreus. Prima kwaliteit en heerlijk warm.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I know how you feel, alleen zijn bij mij de schachten juist te smal, dus eh ja, dan voel je je nogal kut als steeds wordt bevestigd dat je dikke kuiten hebt, terwijl je voor de rest niet dik bent ofzo :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei, dat is best ingewikkeld inderdaad! En Enkel/korte laarsjes met bont vanbinnen? Die zijn er in alle mogelijke kleuren, ze zijn warm, ze zijn stoer (en net oubollig), geen last van zwabberende schacht en vaak wel onder de 100 euro te vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben ook iemand die moeilijk schoenen vind. Maar uiteindelijk lukt het meestal wel. Hopelijk vind jij ook leuke laarzen, succes met je zoektocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb juist een ander probleem; ik heb teveel hakken. Nou ja, je kunt natuurlijk niet genoeg hakken hebben, maar ze zijn nu niet bepaald warm. En ik heb nooit zin om schoenen te kopen (behalve als het hakken zijn uiteraard). Dus ik ga wel altijd de winter door met All Stars. Tot nu toe heb ik al mijn tenen nog ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij mij is nieuwe schoenen kopen ook vaak een drama, maar gelukkig pas ik alles dit jaar nog :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik herken het probleem inderdaad, laarzen kopen is altijd een ramp geweest. Een oplossing heb ik niet, ik ben de afgelopen jaren gewoon de winters doorgekomen met All Stars en enkellaarsjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik denk dat ik dan maar voor enkellaarsjes moet gaan, iedereen bedankt voor de tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb het probleem dat mn laarzen bij de enkel 'knikken' veel ruimte rond de enkel over,geeft een hoop herrie bij het lopen, beenwarmers helpen niet. Opvullen met sokken lijkt me ook een heel gedoe :s
  Hoop dat de schoenmaker er iets aan kan doen. Of zou goed en veel insmeren met schoensmeer rond die plek helpen om het soepeler te maken ??
  Meisje met leuke hoge Doc Martens,
  nathalie.

  BeantwoordenVerwijderen