woensdag 26 oktober 2011

Frei und schwerelos


Sinds kort ben ik helemaal fan van dit nummer. Het is de Duitse versie van defying gravity of ik lach om zwaartekracht uit de musical Wicked. Ik heb ze nu allemaal een keer gehoord, en de Duitse vind ik toch het allermooiste. Eigenlijk is Duits best een hele mooie taal. Zinnen zoals 'Vermutlich lohnt es sich, schleimend rumzuschleichen um Ziele zu erreichen.' vind ik echt prachtig! Ik ken het hele nummer uit mijn hoofd en ik vind de manier waarop de taal gebruikt wordt in dit lied echt mooi om naar te luisteren. Het is zo anders dan die standaard Duitse zinnetjes die je op school voorgeschoteld krijgt!


Luisteren jullie wel eens Duitse muziek?

11 opmerkingen:

 1. Haha, ik had er niet aan gedacht om deze in het duits te gaan luisteren, maar Willemijn Verkaik die dit liedje zingt in het duits speelt nu ook de Nederlandse Elphaba :) Soms ben ik er wel mee eens dat liedjes in andere talen beter klinken, ik luister ook naar 1 in het Japans.. ik heb geen idee wat ze zingen maar het klinkt heel mooi haha! Als je 'the Wiz' hebt gezien verklaard Wicked een hoop, je zult je na Wicked schuldig voelen dat je blij was dat de slechte heks verslagen was :P

  Groetjes Marjelle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaa dat nummer is zo mooi. Ik kende het alleen in het Engels (die me elke keer aan het huilen krijgt). Ik luister nooit Duitse muziek, ik denk omdat ik dan de tekst niet zo goed kan volgen en minder geraakt ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi zijn die nummers van Wicked he :)

  Ik heb wel eens liedjes van de Beatles in het Duits gehoord :P (in het begin deden ze een tour in Duitsland en toen gingen ze een paar van hun liedjes ook in het Duits opnemen, echt supergrappig)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Luister ik wel eens Duitse muziek. Nouja, de grens ligt 2 km verderop, dus ik ontkom er niet aan. Heb wel een aantal duitse nummers op iTunes staan. Misschien vindt je ze leuk.

  Wir sind helden - endlich ein grund zur panik
  Dj Otzi - Einen stern (briljant nummer bij bijvoorbeeld carnaval!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Spider Murphy Gang - Skandal Im Sperrbezirk. Is een nummer uit mijne tijd en ken ik nu nog altijd uit mijn hoofd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind dit wel een mooi liedje, maar alleen in het Engels. In het Nederlands en ook in het Duits vind ik het minder mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Uhm, ik was dus degene die dacht dat het "Rot ist backbord, und steuerbord ist Grün" het ORIGINEEL was van "Yellow submarine"... dus ja ik luister wel eens Duitse liedjes hahaa.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wel een mooi nummer, ik luister niet zoveel Duitse nummers. Alleen tijdens de Duitse les deden we dat wel eens vorig jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Eerlijk gezegd luister ik nooit naar Duitse muziek! Het spreekt me niet zo aan en bovendien kan ik dan geen woord meezingen, verder dan ja und nein kom ik in het Duits namelijk niet haha ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Luister nooit naar Duitse muziek eigenlijk, maar bij musical liedjes is het inderdaad zo erg nog niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wow I just discovered your blog and really like it. Think you have great style and am following now! Definitely a new fan! You are very inspiring
  Pop up by my page when you get a chance xoxo Tamara
  www.theglamandglitter.com

  BeantwoordenVerwijderen