maandag 5 september 2011

School

Zucht. Vandaag om half twee bevind ik me weer op bekend terrein. Te bekend, en misschien ook wel een beetje vijandig. Ik wil nog niet. Ik ben nog niet klaar met de vakantie, echt niet. Ik wil nog honderdduizend dingen doen voordat mijn tijd weer wordt opgeslokt met reizen, op school zitten en huiswerk maken. Ik wil nog talloze boeken lezen, heerlijk luieren in het zonnetje die zich deze vakantie niet zo vaak heeft laten zien en bovenal wil ik gewoon nog even genieten van het vrij zijn.


Als de boeken en de roosters zijn gehaald, en we hyperactief onze roosters hebben zitten vergelijken mag ik weer naar huis om daar te beginnen aan een middag vol kleverig plakband, scherpe scharen en nieuwe boeken. Kaften met die handel, zodat we morgen om acht uur weer netjes met onze gekafte boekjes in het schoolgebouw kunnen staan wachten totdat de les begin. Onze dagen zullen zich weer vullen met zitten op te harde stoelen kijkend naar de leraar of lerares die ons dingen uitlegt die we 'toch echt nodig hebben' voor ons examen dat ook dit jaar plaats  zal vinden. Ik zou liegen als ik zei dat ik er naar uit zag...
Het hierboven geschetste scenario is nogal overdreven, maar ik heb niet echt extreem zin in school. Normaal gesproken heb ik namelijk gewoon zín in school na de vakantie. Eindelijk zie je iedereen weer, en zit er weer een soort van regelmaat in het leven. Ik heb me dan ook de hele vakantie verveeld en op school heb je ten minste wat te doen. Maar deze vakantie was anders. Ik heb me hooguit twee dagen verveeld, en de rest van de tijd heb ik me prima vermaakt. Ik heb zelfs nog zo veel dingen die ik zou willen doen! School gooit al die plannetjes in de war! Ik zie er wel naar uit om iedereen weer te zien, en ik zie er ook naar uit om weer verder te gaan met de schoolkrant. Zouden we heel toevallig de overige dingetjes zoals standaard de laatste twee uren gym op vrijdag, economie en Frans en nog een paar vakken gewoon even weg kunnen laten?


Bron afbeelding


10 opmerkingen:

 1. Ik heb medelijden met je! Ik heb morgen weer college, maar daar heb ik weer zin in (plus, ik hoef geen boeken te kaften :P).
  Succes met je laatste jaar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog even doorbijten meid, dan ben je er vanaf. ;)

  Ofwel, dan ga je naar de uni of hogeschool en dan begint het riedeltje weer opnieuw. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, het is je examenjaar, daarna ben je er van af. Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Laatste jaar is even doorbikkelen, maar het jaar voor je examenjaar is het zwaarste schijnt, daar ben je al vanaf. Het gaat je zeker lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ook de hele dag zitten kaften, niks aan! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt wel heel vroeg zomervakantie, dus dan kun je makkelijk al die dingen doen waar je nu niet meer aan toekomt :).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Herkenbaar, mijn eerste stage dag is ook begonnen, en ik wou nog wel paar weekjes vrij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De laatste loodjes! Het is wel heel fijn dat je na dit jaar heeeeel lang vakantie hebt :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. heeel veel succes meid ik ben ook net weer begonnen en heb alweer nood aan vakantie ! :D

  BeantwoordenVerwijderen