woensdag 7 september 2011

Postcrossing
Al vierenveertig dagen lang ben ik nu lid van postcrossing. Zo af en toe kwam er een berichtje op Jennifer haar website voorbij over de kaarten die ze had ontvangen. Ik besloot dat ik het ook wel wilde proberen, als het niet leuk was kon ik altijd nog stoppen, toch? Dus kocht ik een aantal kaarten, postzegels en vroeg ik vijf adressen aan. Voor ik het wist had ik alweer een aantal kaarten terug! Vanaf nu ben ik dus officieel verslaafd aan postcrossing. :)


Het concept van postcrossing is simpel. Je kunt maximaal vijf adressen aanvragen. Op elke kaart die je verstuurt zet je een postcard ID, een bepaald nummer wat de ontvanger in kan voeren. Voor elke verstuurde kaart krijg je zelf weer een kaart terug. Ik vroeg me eerst af wat ik in hemelsnaam op een kaart moest zetten die ik naar een wildvreemd iemand stuur. Maar verrassend genoeg had ik zelfs te weinig ruimte op de kaart, en dat terwijl ik zo klein had geschreven! De eerste kaart die ik terugkreeg kwam uit Amerika, maar het lijkt alsof hij uit Parijs komt.
Deze kaart komt uit Flensburg, ergens in Duitsland. De man die de kaart stuurde had helaas een verschrikkelijk handschrift wat ik met moeite kon ontcijferen. Maar het is gelukt!
Deze komt uit Engeland, het uitzicht is echt prachtig. Het meisje woont vlakbij dit meer, en ze vindt het heerlijk om er te wandelen. Het lijkt me heerlijk om dichtbij zo'n  meer te wonen!
Deze komt uit Sydney.

Dit is een kaart, en op de voorkant is een foto te zien die degene van wie ik de kaart gekregen heb heeft gemaakt. Helaas is degene vergeten zijn of haar Postcard ID erop te zetten, waardoor ik hem niet kan invoeren. De kaart komt uit Taiwan.

Hebben jullie ervaring met postcrossing?

13 opmerkingen:

 1. Ik doe het een jaar ofzo. Maar ik ben al een paar maanden niet echt actief, nadat mijn laatste 3 kaarten allemaal kwijtgeraakt zijn :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lief dat je me linkt. :) Wat is jouw account op postcrossing? Ik wil die kaart met de Eiffeltoren graag tussen m'n favorites. Die is echt heel gaaf!

  En je weet dat je postcrossing een mail kunt sturen als jij een kaart hebt zonder ID. Dan zoeken ze het voor je uit. Dat is wel zo leuk voor de verzender, hoe dom hij/zij ook is geweest om geen ID erop te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt nog nooit van gehoord, maar het klinkt leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb er op andere blogs volgens mij weleens wat over gelezen, het lijkt me erg leuk! Leuke kaarten heb je ook gekregen, trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke kaarten! Ik heb het gedaan, ik heb toen een kaart uit Rome gekregen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb maandag mijn eerste 2 kaartjes op de post gedaan. Je hebt idd leuke kaarten gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aah, dat lijkt me echt heel erg leuk, (:

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb het zelf nooit gedaan, maar ik hoor er wel veel over en het lijkt me ontzettend leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb het heel even gedaan, maar kon het niet echt volhouden, ik heb nog adres openstaan waar ik al lang een kaart naar had moeten verzenden, maar wat ik nooit gedaan heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn moeder doet dit, na verloop van tijd kan je zelfs 10 adressen op vragen... Die kaart met de Eifeltoren is trouwens best mooi..

  BeantwoordenVerwijderen
 11. geweldig is het he zoo verslavend ik doe er ook aan en post ook al mijn kaarten

  BeantwoordenVerwijderen