zondag 4 september 2011

RED

Op dit moment zit ik als het goed is in de auto richting Breda, * waar het vandaag allemaal gaat plaatsvinden.
Rood haar all over the place, allemaal leuk in een wit shirtje of vestje. Er zijn gewoon meer dan duizend roodharigen op één plek, en ze komen van over de hele wereld. Als je je niet kunt voorstellen hoeveel het er zijn. Het zijn er héél erg veel. (en op de foto lijken het er niet zo veel, maar dat komt omdat wij aan de rand stonden omdat we om twee voor twaalf pas aankwamen)


Ik weet niet of het typisch iets is voor redheads, maar ik glimlach altijd net iets breder naar mensen met rood haar zo van 'hé, jij hebt dezelfde haarkleur'. De blondines onder ons zouden geloof ik nooit uitgeglimlacht zijn op die manier. Haha. Als je je vandaag toevallig in Breda bevindt zijn er roodharige mensen all over the place, en dat geeft zo'n apart  gevoel. Alsof je allemaal bij elkaar hoort, ondanks dat de haarkleur het enige is wat je verbindt. Best vreemd als je er zo over nadenkt. 

Dankzij mijn haarkleur heb ik al wel heel wat leuke dingetjes meegemaakt. Zo mocht ik destijds in Six Flags dansen op het podium met de in looneytunespakken gehulde medewerkers. Ik kreeg vaak te horen 'zou je je niet eens inschrijven bij een modellenbureau'. Ik ben een keer op Omrop Fryslan geweest (en ja dat doet het hem!) samen met mijn zusje. Waar ik met een mond vol ijzer vertel dat wij net als de dinosaurussen uitsterven (waarom heb ik dat gezegd op tv, waaaarom??) Na de roodharigendag vorig jaar heb ik nog twee fotoshoots gedaan, waarvan ik van de ene de foto's al terug heb, maar de andere wacht ik nog steeds op. 


Ik denk stiekem dat mijn leven er best wel anders uit zou zien als ik geen rood haar had gehad. Dan zouden er niet telkens mensen naar mij toe komen om te zeggen 'is dat je eigen haarkleur? Prachtig!, Niet verven hoor?!, Ben je familie van..., Mijn nicht, neef, zoon, kleindochter, buurvrouw, whatever heeft ook die haarkleur wist je dat wel? (Nee, en stiekem boeit het me ook niet heel veel) etc.' Dan zou je me niet makkelijk herkennen in een grote menigte en zou ik een heel ander persoon zijn. 

Best vreemd dat je haarkleur er nog best wel toe doet. In mijn geval in ieder geval wel!

En bij jou?

* Maaaar... we gingen toch niet. We hadden toch niet zo heel veel zin om zes uren in de kokendhete auto te zitten met de hitte die voor vandaag is voorspeld. Daarnaast boden mijn ouders mij en mijn zusje mij elk twintig  euro als we niet zouden gaan, én gaan we iets anders leuks doen ;)

8 opmerkingen:

 1. Hoi Ariska,

  Om die laatste paragraaf heb ik heel hartelijk gelachen.

  Snel verdiend toch?

  Pluk voordeel uit je rode haar, vóór je uitsterft!

  liefs,

  Oma.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik ben het met je eens over dat het leven er wel anders uit zou zien :)
  Fijne roodharigendag! :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Rood haar is zo prachtig! Collega van mijn moeder heeft het en die vind het verschrikkelijk. Terwijl ze echt prachtig rood haar heeft. Jaloers much me?
  Kom ik aan met van dat lelijke peper/zout blond haar die dus altijd in de verf zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik verf mijn haar vandaag, maar iedereen weet wel dat ik blond ben van mezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ken eigenlijk maar weinig mensen die echt licht blond zijn van zichzelf zoals ik en mijn moeder dat zijn. Veel mensen denken ook dat ik het gebleekt/geblondeerd heb, omdat ik ook donkere wenkbrauwen heb van mezelf. Dus als blondje voel ik me soms ook best wel bijzonder, haha! Maar ik vind rood haar zo prachtig, mag je zeker trots op zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha allemaal Foeksen (Limburgs voor roodharigen) Had mijn vader wel leuk gevonden! En die laatste paragraaf was echt vermakelijk droog geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn vriend heeft ook rood haar, vind het prachtig! Wel makkelijk verdiend trouwens, die 20 euro's haha..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Superleuk zeg! Ik heb mijn haar roodbruin geverfd en soms denken mensen dat ik van mezelf rood haar heb :P

  BeantwoordenVerwijderen