maandag 22 augustus 2011

Vlieland

En toen was ik alweer terug van onze midweek Vlieland. Natuurlijk willen jullie nu allemaal weten wat voor spannende dingen ik heb beleefd. Of ik nog half ben verdronken in zee (Haha, dacht het niet veel te koud!) en of ik nog ben aangevallen door een of ander beest (Ja, door een geitenbeeld! Vraag maar gewoon niet hoe dat kan.)  en daarom komt hier een klein verslagje over mijn vakantie.


Omdat ik zelf al bijna in slaap val bij het idee dat ik een verslag van alle dagen moet gaan maken, schrijf ik gewoon een paar hoogte-, diepte- en random punten op. Het is niet op chronologische volgorde, maar (hopelijk) wel leuk om te lezen.

- We kwamen er achter dat we heel hard faalden in kampvuur maken. Na het een paar keer geprobeerd te hebben besloten we om onze takken aan de buren te geven. Die hadden een fles spiritus en hadden dus binnen no time een vuurtje. (maar dat is natuurlijk heel hard vals spelen)

ons falende kampvuurtje

- Vooruit jullie krijgen uitleg over de stenen geit. Ik had midden in het geweldig grote dorp besloten dat ik met een geitenbeeld op de foto wilde, dus ik klom erop. Toen de foto eenmaal genomen was klauterde ik er weer af, maar toen stootte ik mijn enkel heel hard tegen de hoorn van die stomme geit. Toen ik het beest eens flink aan het uitfoeteren was zag ik opeens een klein meisje staan dat mijn woedende tirade gehoord had. Met grote ogen staarde ze me aan en zei 'Wat?'. Toen heb ik maar gezegd dat die geit mij pijn had gedaan en dat ik hem daarom niet zo lief meer vond, en maakte me daarna snel uit de voeten.

- Ik snap de lol niet van de afkorting 'Vlie'. overal en nergens zijn dingen te verkrijgen met 'I 'hartje' Vlie'.Wat een nare afkorting! Is het teveel gevraagd om het woord Vlieland volledig uit te spreken? Vlie is echt de meest verschrikkelijke afkorting ever. 
- De eerste nacht waren het niet onze luidruchtige buren die ons wakker hielden, maar de bewakers die er voor moesten zorgen dat het stil was.

- Het is verboden om met (brand)hout over de camping te lopen, maar wietplantjes op tafel wordt niet moeilijk over gedaan.

- Eilandbewoners hebben vast hele getrainde kuitspieren. Ze moeten voortduren duinen op en af fietsen/lopen. En dat denk ik omdat ik niet zulke getrainde kuitspieren heb...


- Ik heb de allersneuste vuurtoren ooit gezien. Het is de kleinste van Nederland, en de duin waarop hij staat is nog meegerekend ook. Daarnaast heeft hij als bijnaam 'de rode dwerg' en kost het 2.75 om die twee trapjes op te mogen lopen.

- Ik vraag me af waarom ze op Vlieland kaarten met 'Groeten van Terschelling' en magneetjes met 'Schiermonnikoog' erop verkopen. Iemand een idee?

- Spaanse martel kaartspelletjes zijn niet cool, Skip-bo daarentegen wel!


- De ober wordt chagrijnig als je zeven chocolademelk besteld, want dat duurt een eeuwigheid. Hij wordt nog chagrijniger als je dat de volgende avond weer doet.

- Ik heb bruinvissen, spugende oesters, hele kleine krabjes ter grootte van mijn nagel,  levende en dode krabben, dode oesters, door mij vermoorde oesters (heel hard stukslaan in de hoop op een parel), héél veel meeuwen en een kwal gezien.


- Neem nooit drie fullsize flessen met saus mee. Het komt namelijk NIET  op. We hebben saus gedeeld met al onze buren, en toch hielden we nog over.

- Gelijk de eerste dag op de boot ben ik verschrikkelijk verbrand. Ik loop nog rond met een knalrode neus.

- Ik zal nooit bruin worden. Zie foto... Het ene been is van mij, en het andere is van een van mijn vriendinnen.


- Terwijl de andere kampeerders discussies hielden of ze voordat ze uit gingen zich alvast lam gingen drinken, of nadat ze uitgingen zich nog lammer gingen drinken, dronken wij thee en limonade.

- Het is verboden om te bellenblazen op de camping. :(

- Je hoeft geen apart zakje zand mee te nemen, want er komt sowieso een  half strand uit je schoenen, kleren en koffer gerold als je weer thuis bent!

Op de fiets.


Ik ben op dit moment heel hard aan het afkicken van ons dagelijkse ijsje, maar geen zorgen, dat komt helemaal goed!

Ben jij weleens op vakantie geweest op een van de Waddeneilanden?

12 opmerkingen:

 1. Nee, maar aan je post te zien is het wel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja, ik was op deze eilanden:

  1 dagtrip naar Schiermonnikoog

  1 week of midweek (ben vergeten wat) naar
  Terschelling
  en een paar keer naar Ameland.

  oma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaren geleden een heel leuke vakantie gehad op Terschelling in een gehuurd particulier huisje midden in het dorp bij de haven. Met grote pruimenbomen in de tuin. Geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weet jij dan een plek waar ze mini-flessen saus verkopen??
  Maar hé, we hebben wel de vakantie van de volgende kampeerders weer een beetje leuker gemaakt door ze de curry en mayo cadeau te doen!

  Ik vond het in ieder geval superleuk! Het was echt gezellig, al was ik toen ik thuiskwam wel een beetje heel brak, en dat kwam vast niet alleen door de vorige avond. ;)

  En pssst, 'grote' is 'grootte' hè :)

  Ik moet trouwens ook even Min12-afkicken...

  En dit is een heerlijke, onsamenhangede reactie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben vorig jaar 1 dagje op Texel geweest, toen mijn vriendje daar op vakantie was. <3!
  En een keer op kamp geweest op Ameland.

  Die benen zijn echt groot verschil zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nee, ik ga misschien over twee weken, maar dat is nog niet zeker, naar Texel.

  Arm meisje, die heeft een trauma voor het leven (van die geit) :P. En ik vind Vlie ook echt belachelijk gewoon, ik deel jouw mening echt helemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vlie? Jezus, wat een afkorting.. -_-
  Nee, ik ben nog nooit op de Waddeneilanden geweest, het trekt me ook niet eerlijk gezegd..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. verassend....

  mooi kaartje gestuurd, bedankt!

  had ik niet gedacht, dat 'de jeugd'
  nog echte kaartjes stuuurde, gezien alle
  social media.


  oma...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een poespas over Vlie, Schier, Tessel of Texel. Geniet van de prachtige voordelen van alle eilanden en maak je niet druk om onbenulligheden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik kom al mijn hele leven op Vlieland en vind dit verhaal een beetje onzin.
  Vlie is een leuke afkorting ik heb er zelf ook een trui van! Ohja het is veel leuker om op lange paal te staan daar is het tenminste gezzelig!
  maarja dat zijn mijn ervaringen (de eerste foto van zonsondergang is erg mooi)

  BeantwoordenVerwijderen