donderdag 9 juni 2011

Het geheim van de kaarten


Een jongen reist met zijn vader door Europa, op zoek naar zijn verdwenen moeder. Onderweg trekt een prachtige goudvis zijn aandacht. Dan krijgt hij een merkwaardig cadeau: een piepklein boekje met daarin een sprookje over een magisch eiland waar levende speelkaarten rondlopen. Maar is het wel een sprookje? En waarom kruist voortdurend de joker zijn pad?



Het geheim van de kaarten. Toen ik de titel hoorde kon ik me er niet echt bij voorstellen waar het boek over zou gaan. Het enige dat ik wist was dat ik de naam Jostein Gaarder ergens van kende, en dat ik het boek dus wel moest lezen. Jostein Gaarder heeft naast dit boek ook nog het boek 'de wereld van Sophie' geschreven, een boek wat verschillende onderwerpen uit de filosofie behandelt. Zelf heb ik ook filosofie in mijn vakkenpakket zitten en het is een van mijn favoriete vakken. Ik was dus ook zeer benieuwd of ook dit boek enkele filosofische vraagstukken zou bevatten.

Om de hierboven genoemde vraag maar meteen te beantwoorden: Ja, er zitten filosofische vraagstukken in. Je gaat meer nadenken over de wereld om je heen. Op een gegeven ogenblik zat ik me echt af te vragen hoe het überhaupt mogelijk was dat ik bestond. Je moet er wel van houden, maar het boek is heel interessant en leest heel makkelijk weg. 



Wel lezen: Als je van filosofie, avontuur en fantasie houdt.
Niet lezen: Als je iets tegen kaartspelletjes, dwergen of bakkers hebt.

2 opmerkingen:

  1. Hmm.. lijkt me intressant! Volgende maand ga ik eens kijken of hij hier in de bieb ligt (:

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb dit boek al gelezen, het is een heel mooi boek. Ik las hem ook nadatik de wereld van Sofie had gelezen.

    BeantwoordenVerwijderen