woensdag 8 juni 2011

Notitieboekjes

Hallo, ik ben Ariska en ik ben notitieboekjesverslaafd. Dit zou zomaar werkelijkheid kunnen zijn. Ik heb namelijk een notitieboekjestik. Ik koop ze, schrijf er één of twee keer wat in en schuif ze dan vervolgens in de kast om nooit meer te gebruiken. Je zult je nu misschien afvragen waarom, waarom koopt dat mens telkens nieuwe notitieboekjes als ze nog andere heeft liggen?


Eigenlijk is het heel simpel. Meestal heb ik een notitieboekje gebruikt om een verzonnen verhaal in te schrijven, mijn uitgaven in bij te houden of er aantekening voor een of ander event in te maken. Na twee keer vergeet ik dat ik het notitieboekje heb en maak ik de desbetreffende aantekeningen gewoon weer op een papier wat in mijn buurt ligt. De volgende keer als ik een notitieboekje nodig heb zie ik die andere wel liggen maar vind ik het zonde om daar in verder te gaan. Hij is immers al gebruikt voor een verhaal, event of iets anders. Dan kan ik daar toch niet zomaar mijn uitgaven bij gaan schrijven?

Ook blijven notitieboekjes vaak in de kast staan omdat ik anders het idee heb dat ik ze toch verpest, ze zijn zo mooi en nieuw, en elke letter die ik er in schrijf zou wel eens helemaal verkeerd kunnen uitpakken.

Daarnaast hecht ik ook waarde aan 'nieuw'. Het voelt gewoon heerlijk om in een nieuw notitieboekje te schrijven, alle onbeschreven blaadjes door je vingers te laten glijden en er vervolgens (het liefst met een mooie pen) de eerste woorden op te plaatsen. Maar als het nieuwe er eenmaal af is, geeft het een fijn gevoel om weer 'opnieuw' te beginnen, en hoe kun je dat nu beter doen dan door in een nieuw notitieboekje te beginnen?
Gisteren was het weer zo ver. Ik kon me niet inhouden en heb een nieuw notitieboekje gekocht. Ik had mijn oog al een tijdje laten vallen op dit prachtige boekje van Return to Sender van de Hema maar ik vond hem te duur. Bij ons in de Hema mogen we Return to Sender niet afprijzen, als het niet verkoopt gaat het letterlijk Return to Sender. Kennelijk doen niet alle Hema's daar aan mee, en heb ik het boekje dus voor de helft van het geld kunnen kopen.

Het is echt een prachtig boekje! Handgemaakt, geschilderd, dik papier erin en een touwtje erom heen om het boekje dicht te houden. Hij is perfect. Waarvoor ik hem ga gebruiken is nog onduidelijk. Misschien hebben jullie een goed idee?

8 opmerkingen:

 1. Ik ken het, ik kocht een nieuw dagboek omdat ik hem mooi vind, maar de oude is nog niet vol. Ik heb ook nog een aantal notitieboekjes liggen die ik nog niet heb gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi boekje! Ik vind het altijd zonde om notitieboekjes te gebruiken, omdat ik dan bang ben dat ik ze niet vol schrijf (wat ook gebeurt haha). Ik heb gebruik nu zelf Moleskineboekjes, hele kleintjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi boekje! Ik gebruik ook nooit notitieboekjes, ik weet namelijk nooit wat ik erin moet zetten. De meeste dingen staan op mn pc xD

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! Ik heb dat niet echt met notitieboekjes, maar ik heb er zelf wel genoeg :P
  Nee, ik heb geen bloglovin, daarom kon je me niet vinden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, dat is echt een prachtig boekje. Misschien ga ik ook wel eens kijken. (:

  BeantwoordenVerwijderen
 6. haha, herken mezelf heel erg in dit verhaal! En je nieuwe is echt heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha! Dat zit dus in de familie!
  Ik heb door het hele huis notititeboekjes rondslingeren.
  Sommigen als dagboek begonnen maar goed daar heb ik na twee keer schrijven geen tijd meer voor, en ik vind het aardig onzinnig...er gebeurd nou eenmaal niks in mn leven hahaha
  Sommigen heb ik voor lijstjes of gewoon voor de mooi.
  Triest maar waar: Het enige notitieboek dat ik vol krijg is een ringband van de hema. Ook gewoon nog zo'n lelijke, niet eens een mooi kleurtje.
  En ook die komt alleen maar vol omdat ik notulist ben van de fractie.....

  Ik had deze trouwens ook gezien bij de Hema. Mooi, maar duur idd...en bij ons niet afgeprijsd..:-(

  BeantwoordenVerwijderen