dinsdag 28 juni 2011

The eternal struggle

In mijn hoofd heb ik altijd perfecte verhalen klaar die eigenlijk hier zouden moeten staan. Helaas gaat er tussen het stukje waar het in mijn hoofd zit, en hoe het op papier komt nogal eens mis.

Vraag me niet waarom, ik had het zelf ook liever fatsoenlijk op 'papier' gehad. Maar omdat ik stiekem  toch wel geïnteresseerd ben in het antwoord op de 'waarom'vraag, heb ik zelf een theorie samengesteld.

Terwijl je nadenkt hoef je nergens rekening mee te houden, dus ook niet als je een verhaal bedenkt. Er zijn geen grenzen, die er op papier wel zijn. Je gedachten vliegen van je blog naar iets totaal anders. Kijk maar eens hoe raar het kan lopen.

Blog, bezoekers, stats, heuvels, zwitserland, vakantie, Vlieland, boot, Londen, big ben, foto's, camera, fotoshoot, rood haar, zusje, tweeling, roodharigendag, breda, winkelen, not the same (merk), korting, webshop, zalando, all stars, handtekening, optreden, musical, Mary Poppins, yay, twitter, #, trendingtopic, pindakaasvloer.

Ik begon bij mijn blog en eindigde met een pindakaasvloer... Ik denk dat het daar iets mee te maken heeft, dat het gewoon te chaotisch is in die roze glibberige substantie hersenen genaamd. Denk maar aan een keuken, alle ingrediënten voor een bepaald gerecht staan ergens anders opgeborgen, en als je pech hebt is het ook nog eens een rommelige keuken. Zo zie ik het voor me. Ik heb heel veel ingrediënten nodig voor mijn vijfsterren gerecht (blogpost), maar omdat de keuken, mijn hersenen, zo rommelig zijn kan ik niet alle ingrediënten vinden. Vooral het belangrijke ingrediënt wat het gerecht écht afmaakt mist vaak, terwijl je die wel in je 'originele versie' gebruikt hebt, maar helaas kun je het niet terugvinden tussen alle potjes en pannetjes. Daardoor zijn de dingen op papier altijd net niet zo leuk als in je gedachten. Tadaaa. Het antwoord op de vraag.

Een korte en zéér wetenschappelijke verklaring van hoe je dingen vanuit je hoofd niet op papier krijgt. Zien jullie het ook zo, of hebben jullie een betere verklaring? Hebben jullie er überhaupt al eens over nagedacht?

7 opmerkingen:

 1. Ik vind die keukenvergelijking dus echt zó goed gevonden. Maar dat is wel een goed theorie. :p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben het eens met de keukentheorie :D
  Ik vind het zelf ook zeer irritant soms, als je er dan zo over denkt klinkt het goed, maar op papier lijkt het dan nergens op....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die keukentheorie lijkt wel te kloppen. Ik heb er ook wel eens last van. Ik schrijf blogjes soms pas 2 weken nadat ik ze bedenk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En hoe had je dit dan eigenlijk WEL op papier willen hebben? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk, die keukentheorie! Ik heb er zelf geen last van, want ik weet meestal alleen het onderwerp waar ik over ga schrijven en tijdens het schrijven komt het vanzelf zeg maar. Maar ik heb een vriendin met wie ik vaak mail en dan denk ik: dit ga ik mailen en dan ga ik het zo en zo zeggen. Maar dat lukt dan nooit :(

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De keukentheorie klopt bij mij ook heel erg! Ik weet altijd genoeg leuks te verzinnen voor op mn blog, en weet precies hoe. Maar zodra ik het wil gaan typen, tsja.. Dan kan ik ineens nét die kruiden niet vinden die ik zoek, die het juist zo speciaal maken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahahah, nou ik vind ook dat ie aardig klopt.
  Grappig dat je je gedachtenflow hebt opgeschreven.
  Bij mij gaat het net zo.
  Soms hebben Lex en ik het bijvoorbeeld over mn werk en vervolgens begin ik - wat voor mij een compleet logische overgang is- over (ik noem maar wat) voetschimmel ofzo. Lex kijkt me dan aan alsof ik gestoord ben ofzo. En als ik mijn gedachtenflow dan terug haal is het nog steeds logisch dat ik daar over begon, maar er ging een hele vage vreemde stroom aan supersnelle gedachtenflitsen aan vooraf.
  Wij noemen het hier de hak-tak-theorie.
  Wat voor mij logisch is is voor een ander een verhaal waar ik van de hak op de tak spring.
  Tja
  Lex begrijpt mn logica inmiddels, dat scheelt:-)

  Maar ehm... ik wil nu toch wel wat meer weten over die pindakaasvloer

  gr Chrisjuh

  BeantwoordenVerwijderen