maandag 14 februari 2011

Love

Het is Valentijn. Eerlijk gezegd zegt en doet het me weinig. Ik vind Valentijn een beetje te commercieel, wat natuurlijk zou kunnen liggen aan het feit nog nooit iets heb gekregen, maar ik denk dat ik het zelfs als ik iets had gekregen nog een beetje te commercieel zou vinden.(of misschien ook wel niet....) Maar goed, dat is niet waarom ik deze post schrijf. Ik schrijf deze post omdat er genoeg dingen in mijn leven zijn waar ik heel blij mee ben, en wat ik 'liefheb'. Daarom hier een long shortlist met dingen waar ik van hou.

Terwijl ik dit schrijf vind ik de zin hierboven lijken op 'a few of my favourite  things', wat in de Nederlandse versie 'de dingen waar ik zoveel van hou' is. Het mooiste in natuurlijk het origineel gezongen door Julie Andrews.


Ik hou van fotograferen, maar dat was te verwachten, ook hou ik van schrijven.

Ik hou ervan om af en toe eens lekker te  prutsen met make-up.

Ik hou van musicals, muziek, mooie stemmen, zingen. ( na een musical wil ik altijd spontaan musicalster worden, dansen, zingen en acteren, maar dan wel in één keer goed natuurlijk, zonder teveel trainen, en ik heb opeens een supermooie zangstem en een goede conditite.)Ik hou van Maxi, omdat ze altijd zo blij op me af komt huppelen als ik thuiskom.

Ik hou van warme chocolademelk als het buiten koud is.

Ik hou van mijn warme bed, het liefst in combinatie met een goed boek en een hete kop thee.

Ik hou van goede, en mooie reclames, en ja deze bestaan.
Ik hou van woonbladen, omdat je er altijd zoveel inspiratie uit opdoet.

En ik  hou van inspiratie (opdoen) gewoon omdat het heerlijk is.

Ik hou van nostalgische dingen (dit kettinkje heb ik al ik weet niet hoe lang)Ik hou van een lege agenda, of een nieuw leeg notitieboekje (misschien de reden waarom ik er zoveel heb, met allemaal drie blz'des volgeschreven, waarna ik opnieuw wil beginnen, wat natuurlijk niet kan in één en hetzelfde boekje)

Ik hou van apparaten die ik begrijp (het type voor dummies op een manier dat welk knopje je je ook indrukt het apparaat het toch goed doet.)

Ik hou van polaroids, of ten minste dat denk ik. Ik vind ze er atlijd zo leuk uit zien! (iemand nog een polaroid cam in de aanbieding?)

Ik hou van het mooie zelfgeknutselde schilderij wat ik van mijn vriendinnen heb gekregen (al staat er een hele lelijke foto van mezelf met zo'n verpleegstersachtig kapje op en een net iets te big smile, maar goed)

Ik hou van rijen en rijen met boeken, en zo'n coole kast met zo'n laddertje.


Ik hou van lachen, glimlachen, de slappe lach hebben, noem maar op.

Ik hou van schommelen, als het lukt wil ik later een schommel in mijn huis, dat lijkt me zo leuk! Het gevoel van gewichtloos door de lucht zweven, de wereld aan je voorbij (*oeps theekopje*)  zien gaan... Just love it!


En ja, zoals je ziet er zijn genoeg dingen waar ik van hou, ook als het geen Valentijn is. Het schrijven van een blogpost zoals deze schenkt trouwens ook nog een soort voldaan en gelukkig gevoel. Een 'ik hou echt van heel veel dingen gevoel'. (en daar heb je niet eens zoiets als Valentijn voor nodig...)

Note to myself: When the dog bites, when the bee stings, when i'm feeling sad. I simply remember my favourite things and then I don't feel so bad!

4 opmerkingen:

 1. Oh ik hou van je blognaam! Hihi. Leuke blog heb je, ik ga vaker langskomen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey, Leuk bericht joh. Ik wilde ook nog iets schrijven gisteren. (Nog niet aan toe gekomen)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke blog heb jij, en je maakt ook mooie foto's
  Ik ben trouwens net een beautyblog begonnen: http://addicted-2-dior.blogspot.com
  Alle tips zijn welkom :)

  BeantwoordenVerwijderen