donderdag 9 augustus 2012

Fangirl

Op de middelbare school ontkom je niet aan de zogenaamde 'fangirls', meisjes die gek zijn van een serie/acteur/zanger/willekeurig beest en die daar dan voortdurend over praten en het andere mensen aanraden/opdringen ondanks het feit dat je ze al duizend keer hebt verteld dat je Alexander Rybak NIET leuk vindt.

Toen de twilightboeken net uit waren werd er weer een nieuwe groep fangirls het leven in geroepen. Ze stonden aan de 'Edward' of de 'Jacob' kant en ik kreeg van iedereen te horen dat ik twilight moest gaan lezen, want het waren oooooh zo geweldige boeken. Dus ging ik naar de bieb, leende ik het boek. ( ik reserveerde het boek, kwam op een lange wachtlijst te staan en na een aantal weken kreeg ik het boek.) Na al die geweldige verhalen sloeg ik het boek open en begon met lezen...

Wat een teleurstelling. Twilight was saai, voorspelbaar, saai en daarnaast gewoon ongelofelijk slecht geschreven. Ik snapte niet dat mensen dit 'leuk' konden vinden of zelfs maar zo leuk dat ze er andere mensen mee durfden lastig te vallen. Diep in mijn hart besloot ik toen dat ik nooit zo wilde worden.  

Maar dat is mislukt. Ik heb mij  namelijk aangesloten bij een groep die zich de Whovians noemt. De wat? Een Doctor Who fanclub. Ja, die serie over een alien die eruit ziet als een mens, ruim negenhonderd jaar oud is en door tijd in ruimte vliegt in een telefoonbox. Die ja. En weet je. Die serie is echt geweldig. The Doctor is awesome, zijn hulpjes zijn dapper en grappig, en het hele concept is zo briljant dat ik er geen woorden voor heb. Het is gewoon.... AWESOME!

Er zitten overal verwijzingen in van/naar volgende/vorige afleveringen en er zitten gewoon briljante en soms prachtige filosofische quotes in. 

"You wanted to come fourteen years ago.
I grew up
Don't worry, i'lll soon fix that"

"People assume that time is a strict progression of cause to effect, but actually from a non-linear, non-subjective viewpoint - it's more like a big ball of wibbly wobbly... time-y wimey... stuff."

En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Haha. Maar aangezien ik daar alleen de diehard Doctor Who fans blij mee maak en ik  gok dat dat er niet zo heel veel zijn hier, stop ik maar voordat ik al mijn volgers verlies ;)

Zijn er hier meer whovians? En zo nee, ben jij een fangirl?

11 opmerkingen:

 1. Ik ben absoluut een Whovian =)
  Zeer spannend vind ik telkens de dokter de mysterieuze River Song tegen komt ("Hello luv" =)
  Haar tijdlijn en die van de Dokter lopen in tegenovergestelde richting.
  Ook volledig fan van Amy Pond. Haar verhaal zit zo complex in elkaar, en zeker met Rory.
  Vooral de verhaallijnen met Vincent Van Gogh zit zo knap in elkaar. Ik vraag me af van waar de schrijvers toch telkens die inspiratie vandan halen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja of Melody Pond, dat is pas briljant! Maar ik schrijf hier niet te veel, anders zijn het allemaal spoilers... voor degenen die het nog niet hebben gezien ;D

   Verwijderen
  2. Ja en over Melody Pond is er een serieuze 'spoiler alert' natuurlijk... =)

   Verwijderen
 2. Ik ben geen Whovian (heb het nog nooit gezien) en ook nergens een fangirl van. Saai he? :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "Nine hundred years of time and space and I've never met anyone who wasn't important before". Hoe kun je nou niet van Doctor Who houden :) En oh mijn god, dat plaatje, daar kan ik zo blij/bang/enthousiast van worden. En nog erger trouwens, ik ben ook dol op Sherlock. Ik heb dubbele gekte :P Steven Moffat verpest mijn leven, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Sherlock is ook leuk, maar Doctor Who vind ik nog net een tikje leuker ;) Er komt trouwens een aflevering waarin de acteur van Sherlock meespeelt in Doctor Who :D

   Verwijderen
  2. Echt? Ik dacht dat dat maar een gerucht was :o Het zou wel echt superawesome zijn als dat zou gebeuren! En ja, ik vind Doctor Who ook net wat geweldiger, maar misschien komt dat omdat ik eerst Doctor Who keek en daarna Sherlock ;)

   Verwijderen
 4. Ik ben geen whovian maar ik ken de serie wel, op Tumblr zitten heel veel fans van Doctor Who :P

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik ben geen whovian, nog nooit gekeken. En ook niet echt fan van iets.

  BeantwoordenVerwijderen