donderdag 16 augustus 2012

Brave!


Zodra ik de filmposter zag wist ik het: hier MOET ik naartoe. Prachtige tinten groen (niet grijs) kwamen me tegemoet en ik zag mezelf al helemaal voor me in een parallel universum waar ik wél goed ben in boogschieten. Terwijl ik wegdroomde kwam de releasedatum van de film steeds dichterbij en twee weken terug was het na vier maanden wachten dan ein-de-lijk zover, samen met drie vriendinnen ging ik naar Brave.

"Brave vertelt het verhaal van de Schotse prinses Merida, dochter van koning Fergus en koningin Elinor. Geheel volgens traditie probeert Elinor haar dochter ladylike op te voeden en klaar te stomen voor het huwelijk. Maar ‘tomboy’ Merida, die beter kan boogschieten dan menig man, denkt daar anders over. De ruzies tussen moeder en puberdochter lopen steeds hoger op. Ze willen maar wat graag door elkaar gehoord worden, maar lijken beiden doof voor elkaars gedachten en gevoelens. Vastberaden zet Merida alles op alles om haar moeder en haar lot te veranderen. Maar dan gebeurt er iets dat Merida niet voorzien had en is het nog maar de vraag of ze haar koppigheid kan rechtzetten." Bron


Dit is de eerste samenwerking tussen Pixar en Disney. De beelden zijn zoals gewoonlijk prachtig, echt heel mooi verzorgd tot op het kleinste detail, zoals je dat gewend bent van Pixar. Het verhaal is wel echt héél erg Disney. Het lijkt er nogal op alsof ze een taakverdeling hebben gemaakt 'jullie schrijven het verhaal, dan doen wij het beeld". Ik had zelf verwacht dat de film iets meer humor zou hebben, maar vond het desondanks een prachtige film.

Het allermooiste vond ik wel de muziek. Het liedje Touch the Sky van Julie Fowlis is echt prachtig en je komt er helemaal mee in de Schotse sfeer. Ook het liedje van de aftiteling is mooi het is een samenwerking van Birdy en Mumfords and sons en zeker de moeite waard om een keer te beluisteren.

Zijn jullie ook naar Brave geweest/lijkt het jullie een mooie film?

8 opmerkingen:

 1. ja, ik heb hem ook gezien, een paar weken geleden al. In 3D, voor het eerst voor mij.
  Ik deel je mening : mooi, toffe sfeer, maar het verhaaltje was erg mager.
  Ik heb er toch van genoten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb hem enkele weken geleden gezien en vond hem supergoed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil die film nog zo graag zien! Hij draaide hier alleen in het Nederlands :( BAH!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben er naartoe geweest en ik vond 'em erg leuk :) De animatie was inderdaad echt zo mooi, hoe ze het haar van Merida hebben gedaan is echt prachtig. En de muziek is ook heel goed ja! Ja, ik ben er erg enthousiast over, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De liedjes klinken al veelbelovend, haha :P

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb hem nog niet gezien, maar misschien volgende week!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lijkt me wel een mooie film, ik heb hem niet gezien.

  BeantwoordenVerwijderen