woensdag 18 juli 2012

Antwerpen

Na een barre treintocht van vijf uren kwamen Kim en ik aan in Antwerpen. Nou  kom je niet zomaar aan in Antwerpen als je met de trein komt. Je komt aan, volgt de rest van alle mensen, gaat met de roltrap naar boven en ziet daar.... de stationshal. Wauw, wat heeft Antwerpen een mooi station. Echt. Je moet het zien. Foto's geven slechts een slechte impressie. Je moet er staan, de geur van wafels opsnuiven, overal mensen zien lopen, de man van de trein alles in vier talen horen omroepen. Dan pas ervaar je het station en het gevoel dat daarbij hoort. 

Maar goed, het bleef niet bij het station want we hadden een hotel geboekt om te slapen omdat het station ons toch niet zo handig leek. We sliepen in Hotel de Keyser, een luxe hotel met een heerlijk ochtendbuffet. De eerste dag hebben we in sneltreinvaart heel wat typische toeristendingen gedaan. 's Avonds gingen we naar de bioscoop naar de film 'To Rome with love' van Woody Allen waarna dit (vanaf seconde 19) ons vakantielijflied werd. De tweede dag hebben we vooral gewinkeld en de universiteit van Antwerpen bekeken wat echt een geweldig gebouw is! 's Avonds aten we bij K.(apitein) Zeppos en gingen we daarna nog even zitten bij een tentje dat Hulstkamp heet. Beide aanraders, vooral Kapitein Zeppos!

Dag drie hebben we de wat minder bekende straatjes van Antwerpen bekeken en zijn vervolgens weer begonnen aan onze vijf uur durende barre tocht naar huis. Mijn buit was uiteindelijk een nepleren tasje (want ik had nog niet genoeg bruine tassen) een haardonut van de H&M (want we hebben geen H&M in Nederland) een heel schattig limonadeflesje die ik ga gebruiken als vaasje en ik kocht per ongeluk een echt Zwitsers zakmes. Dat per ongeluk zat hem er vooral in dat ik dacht dat het een namaak was en niet één van 'hét' merk. Maar dat bleek het wel te zijn. Hij heeft een schaartje, een vijl, een (scherp) mesje, een pincet en een tandenstoker en hij is nu al mijn beste vriend want ik heb hem al drie keer gebruikt en ik heb hem nog maar twee dagen. Hoe heb ik ooit zonder gekund?Natuurlijk leer je ook van alles op zo'n reisje zoals bijvoorbeeld:
1. Je mag geen foto's trekken bij de metro's.
2. Ze hebben het over stukjes van twee euro in plaats van munten. Beide afgeleid van het woord muntstuk denk ik zo. Toch zie ik iets heel anders voor me als iemand het over een 'stukje' van twee euro heeft.
3. Je kunt overal een funky kot huren.
4. Antwerpenaren zijn heel erg behulpzaam
5. Je spreekt de hoofdstraat de Meir niet uit als Meijer maar als de Mèr.
6. Voetgangersstoplichten (is dat een woord?) maken geen geluid in Antwerpen.
7. De Quick heeft viezere patat dan de McDonalds. (ja, dat is mogelijk!)
8. Van Bommel is géén aanrader, ondanks dat er in het boekje staat van wel.
9. Mockamore heeft heerlijke broodjes en de allerengste trap in de wereld.

En als laatste: Raak niet in paniek als er een man met een kettingzaag in de lift staat. Hij werkt in het hotel. Je had alleen per ongeluk de servicelift genomen. Hij wilde je niet vermoorden, ondanks dat de kettingzaag je deed vermoeden van wel.

7 opmerkingen:

 1. Dat lijflied noemden wij vroeger echte foute muziek..... meer voor de p...o industrie.
  Maar weer een leuk stukje om te lezen. Je hebt het in ieder geval leuk gehad. Ik wist niet dat ze in Antwerpen ook een "Antwerpen Eye" hadden

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ons vakantielied was Whistle van Flo Rida. -_- (geheel tegen mijn wil in trouwens!)
  Lianne gaat naar Zwitserland en Ariska naar België, en Ariska koopt een Zwitsers zakmes en Lianne niet. Something's wrong here, haha.
  Mooi om te horen dat het leuk was, ben benieuwd naar de rest van jullie verhalen =)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Antwerpen is inderdaad vet cool! Ik ben er een jaar of tien geleden geweest met Tamara. Volgens mij hebben we toen ook in de Keyser geslapen!! (ligt redelijk dicht bij het station). De bioscoop was vet mooi! Wij schrokken alleen enorm dat de geldautomaten beginnen te piepen (het gepiep wat wij hie kennen als: SALDO TEKORT!!) als je geld pint.

  Cool joh zo'n tripje voordat je gaat studeren. maareh....we willen natuurlijk meeeeer foto's zien van Antwerpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha ik zie het helemaal voor me met die kettingzaag, dat jullie daar doodsbang staan :P

  Maar leuk zeg :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk! Met zo'n zakmes hoef je niet bang te zijn voor mannen met een kettingzaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk, nu wil ik die stationshal wel eens zien eigenlijk. Maar stoplichten zonder geluid vind ik dan wel weer jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh dan heb ik het ook niet goed uitgesproken, ik zei gewoon mer ;)

  BeantwoordenVerwijderen