zondag 20 november 2011

Schoenen en een open dag
Naar de opleiding journalistiek en daarna misschien -als er nog tijd over is- winkelen.

Dat was het plan, maar ik had eigenlijk in een oogopslag al gezien dat de hogeschool van Utrecht mij niet echt aanstond. Toch maar naar de voorlichting. Eerst een half uur heel erg opgepropt op een trap gestaan in een zwaar deprimerend gebouw. Toen kregen we een voorlichting van een man die al jaren in het vak zat. Zo'n journalist door wie je niet geïnterviewd wilt worden. Alles bij elkaar zijn we zo snel mogelijk het gebouw weer uit gevlucht, hebben we de verkregen informatieboekjes aan de eerste te beste prullenbak gevoerd en zijn met de bus terug naar de stad gegaan.

Daar aangekomen hebben we eerst onze tassen volgeladen met macarons en fudge bij 'trick and treats', een geweldig winkel vol lekkers. Ik zocht nog steeds schoenen, maar ik had de hoop al lichtelijk opgegeven. Toen we bij de Dolcis waren was het dan ook een verassing toen ik iets uit de opruiming stapel viste en het min of meer paste. Ik heb nog best wel een tijdje staan twijfelen, maar uiteindelijk heb ik de schoenen meegenomen. Ze waren dan wel niet warm en waterdicht, maar wel een laarsje met hak en vetertjes en dat wilde ik sowieso erg graag!Toen we daarna door Hoog Catharijne weer terugliepen naar het station vond ik bij de Invito nog een paar schoenen. Deze weliswaar niet in de aanbieding, maar goed. Dat nemen we dan meer eventjes voor lief. Het zijn bruine Converse All Stars, maar in tegenstelling tot al mijn andere paren zijn deze wél gevoerd. Helaas zijn ze nog steeds niet waterdicht, maar als het goed is zijn ze wel lekker warm! (in de winkel en na een hele dag lopen voelden ze in ieder geval wel heel warm aan)

Verder zijn ze ook nog heel multifunctioneel want je kunt ze hoog en laag dragen. Om deze aankopen te vieren en de dag af te sluiten zijn we bij de Starbucks gaan zitten. Heerlijk! Ik geloof dat ik nog nooit twee paar schoenen op een dag heb gekocht. Maar ja, eens moest de eerste keer zijn... Toch?

21 opmerkingen:

 1. Haha, grappig hoe je mijn studie en mijn gebouw omschrijft ;-)! Journalistiek dus toch niks voor jou? Ik studeer het al drie jaar met veel plezier aan de HU kan ik je zeggen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Willemijn

  Journalistiek wel, maar niet in Utrecht. Ik was vorige week in Zwolle geweest en dan is Utrecht wel een tegenvaller. Het gebouw in Zwolle is veel opener en lichter, en de voorlichting was ook leuker. Dus als het journalistiek wordt ga ik toch liever naar Zwolle. Gelukkig heb jij het er wel naar je zin!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat eerste paar is leuk! Ik heb volgens mij wel al een keer 2 paar schoenen op een dag gekocht, ballerina's en sandalen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dan het zo tegenviel! Zat je vorige week bij de voorlichting in Zwolle, want daar zat ik ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Icisabelle, ja ik was er vorige week ook! Maar er waren echt heel erg veel voorlichtingen dus ik denk niet dat ik je heb gezien ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aaaahh, ik houd van je schoenen. <3 Die All Stars wilde ik eerst ook, maar mijn budget liet het niet helemaal toe, hehe.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zoek ook nog nieuwe schoenen, had er donderdag wel een paar aangehad maar die zaten niet goed bij de tenen, mijn tenen raakten helemaal bekneld. Je kunt ook nog journalistiek doen in tulburg, daar al aan gedacht?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Sorry als heel veel mensen dit vragen, maar: je doet vwo toch? Waarom wil(de) je dan HBO Journalistiek doen? Via een universitaire studie (volgens mij is er geen universitaire studie journalistiek, maar je hebt wel minors en dergelijke) kun je er ook komen en dan zit je niet onder je niveau zeg maar. (sorry als je dit gezeur vindt!)

  Ik vind je schoenen trouwens erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben het eens met Laura. Vaak zoeken werkgevers ook niet meer naar journalisten, maar naar hoogopgeleiden met gevoel voor taal of schrijvers. Daarnaast heb je met een opleiding journalistiek geen garantie dat je ook echt journalist wordt. Als je een universitaire studie kiest, kun je ook nog uitwijken naar andere beroepspraktijken.

  Trouwens, ik loop heel vaak langs de Trick & Treats, maar ik verbied mezelf om naar binnen te gaan haha :P Het ziet er daar allemaal zo lekker uit! Ik ben echt bang dat ik er dan nooit meer weg ga of zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik had ook niets met de HU en Journalistiek daar. Ik kreeg de tip van een vriendin om eens op de Christelijke Hogeschool Ede te kijken. Zij hebben ook de studie Journalistiek en de studie is stukken kleinschaliger.
  Persoonlijk vind ik het ook fijn dat je daar geen nummer bent, je je jaargenoten kent en dat de opleiding in jaar 1 zowel Geschreven Pers (dus kranten en tijdschriften) als Radio/tv behandelt.

  Enige nadelen: Je kunt je niet specificeren en de school is christelijk. Van dat laatste merk je wel wat. Er wordt vaak ' s morgens begonnen met de Bijbel, er is een uur bezinning per week en docenten zijn gelovig. Maar ik had er zelf geen problemen mee of zoiets :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Laura en Nicole.

  Dat is het punt, ik weet niet zo goed op welke manier ik journalistiek ga doen. Ik kan het via een minor en master doen op bijvoorbeeld de RUG, maar dan zou ik niet weten wat voor bachelor ik moet doen ;$

  En ik vind het geen gezeur hoor, de enige die erover zeurt ben ik. Haha ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nou je kunt in elk geval al hel goed journalistiek overdrijven...een half uur wachten op de trap? Hooguit tien minuutjes...
  Tassen vol lekkers bij Trick 'n Treats? Hmmm, die heb jij dan zeker allemaal leeggegeten want ik heb gehad 1 macaron(netje) ter grootte en ter waarde van 1 euro, en 1 chocoladeding met marshmallows, en 20 gram citroenfudge...

  Nou snap ik waarom oma zich afvroeg voor hoeveel geld wij bij die snoepwinkel besteed hadden hahaha...

  (5,25 euro dus)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. grappig! Een vriendin was ook naar Utrecht & vond het ook maar niks! leuke schoenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @Ariska: Wat ik zelf doe, is Literatuurwetenschap en dan straks met een praktijkstudie/minor journalistiek (dus dat is in je keuze ruimte) en een master journalistiek. Natuurlijk hoef je geen Literatuurwetenschap te studeren, daar kun je een willekeurige studie in vullen (geesteswetenschappen is misschien wel het beste, past er het beste bij, misschien filosofie?) en dan dus die minor en master doen en dan lukt het ook.
  Dat is overigens bij de universiteit Leiden, maar dat kan vast ook wel bij andere universiteiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @Laura: Ja ik zit zelf te denken om in Groningen te gaan studeren, dan KCM (kunsten, cultuur en media), CIW (communicatie- en informatiewetenschappen) of wijsbegeerte te doen. Ik vind het allemaal 'wel leuk', maar niet overweldigend. Wijsbegeerte vind ik vooral lastig omdat ik bang ben dat het erg moeilijk gaat worden. Als wij nu bronteksten lezen van sommige filosofen vind ik het echt verschrikkelijk pittig! (vooral Kant!)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooie schoenen heb je gekocht! :) En voorlichtingsdagen vond ik destijds eerlijk gezegd een ramp! Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @Ariska: Oh, leuke studies denk ik :)

  Ik denk dat het vooral met je instelling te maken heeft. Wetenschappelijke teksten (niet alleen filosofisch) zijn soms heel lastig te begrijpen, maar als je ze goed leest en goed oplet tijdens college dan komt het wel goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuke schoenen! Hoewel ik zelf op hakken nooit zo goed kan lopen ;)

  BeantwoordenVerwijderen