donderdag 13 oktober 2011

Levensvragen en een paar uitvindingen

Levensvragen (die eigenlijk vrij weinig sense maken)

 • Ben ik slecht in economie omdat ik het niet leuk vind, of vind ik het niet leuk omdat ik er slecht in ben?
 • En om er maar op door te gaan, waarom heb je wel dyslexie en dyscalculie maar niet iets als 'dyseconomie'?(ik ben er namelijk het levende voorbeeld van).
 • Als het donkere is krijg je grotere pupillen, als je bang bent kleinere. Wat gebeurt er dan met je pupillen als je bang bent in het donker?
 • Bestaat er ook zo iets als een 'opgewekte stilte'?
 • Zou die man van 'Pas op, geld lenen kost geld' niet ziek worden van zijn eigen stem die de hele dag op zowel tv als radio te horen is. En zou hij zelf ook een lening hebben?
 • Waarom zijn er mannen mensen die wel met alle lezeressen van de Flair willen delen dat ze hun zwangere vrouw bedriegen, maar te laf zijn om het hun vrouw zelf te vertellen? 
bron

Handige uitvindingen

 • Als nagels heel vies en bitter zouden smaken, zouden we nooit meer last hebben van duimzuigende kinderen en nagelbijters. (tenzij ze natuurlijk fan zijn van een bittere smaak)
 • Een vliegend boek, net als in Simsalagrimm. Dan heb je namelijk gelijk iets te lezen onder het vliegen.


Dit zijn dus dingen die ik me afvraag + een paar hersenspinsels. Hebben jullie nog (nutteloze) levensvragen?15 opmerkingen:

 1. Haha dat van de flair vraag ik me ook wel eens af. Stoer joh! Je verhaal in een tijdschrift zetten (want of het nou de flair, de viva of de cosmo is, het idee is het zelfde) maar ondertussen elke avond het vlees snijden bij vrouw aan tafel "Nou schat, wat heb je weer heerlijk gekookt! Wat ben je toch geweldig!"

  De andere vragen zijn inderdaad van die vragen dat je denkt.. Hmzz...
  Tijd om het klokhuis aan te schrijven ;) Of Willem Wever! Maar die bestaat volgens mij niet meer. En bestaat die wel, dan zal er vast een leeftijdsgrens aan zitten. Maar het gaat om het idee ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha ja de grote vragen des levens... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, ik denk dat er wel een opgewekte stilte bestaat, of misschien meer een blije, gelukzalige stilte. Bijvoorbeeld: Iemand krijgt iets leuks te horen (Je bent geslaagd! Ik ben zwanger! Ik wil met je trouwen!) en die persoon is daar zó enorm van zijn a propos van dat hij er even stil van is en dat is dan een opgewekte/blije/gelukzalige stilte :P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waarom spint een hond niet? Erg irritant vind ikzelf.

  Waarom is er economische crisis terwijl de mens het geld zelf bedacht en gamaakt heeft? Kunnen ze er niet gewoon een paar ton bij maken? ("Doe mai die maar")

  Waarom worden blozende mensen sympathieker en eerlijker gevonden dan niet blozende mensenterwijl de blozende mens daar juist nog harder van gaat blozen?

  chrisjuh

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die van je pupillen is een goede vraag, ben ik ook wel benieuwd naar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha heel grappig!

  Ik vraag me altijd af waarom we nooit een vak 'levenskunst' hebben gehad, wanneer dat toch juist veel belangrijker is dan bijvoorbeeld... economie ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Sander - Nou dat is een goeie vraag, waarop ik helaas geen duidelijk kant en klaar antwoord heb. (en volgens mij bestaat dat ook niet) Wel denk ik dat iets wat 'sense' maakt per persoon verschillend is. Dus voor mij maken deze vragen waarschijnlijk meer 'sense' dan voor mijn lezers.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Nicole - Helemaal mee eens! Levenskunst zou een standaard vak moeten worden. Wij hebben sowieso een jaar levensbeschouwing, wat toch al in de buurt komt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit soort vragen poppen bij mij altijd op en dan vergeet ik ze daarna eigenlijk ook gelijk weer. Ik zal ze eens opschrijven, want eigenlijk zijn zulke lijstjes best leuk! En oh, antwoorden op je vragen heb ik niet, helaas...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hahaha jep herkenbaar! Ik heb er ook nog zo ene:
  Waarom duwen mensen harder op de toetsen van de afstandsbediening als de batterij leeg is?!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wauw, herkenbaar! Vooral nummer 1 en 5!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die eerste vraag ik me serieus ook weleens af, maar dan met het vak natuurkunde, bleh! Ik ben ook wel benieuwd naar het antwoord op vraag 3.

  BeantwoordenVerwijderen