donderdag 20 oktober 2011

Kan ik een paar kilo lenen?

Naarmate het buiten kouder wordt, wordt mijn humeur slechter en mijn handen blauwer. Als ik vijf minuten buiten ben duurt het een uur voordat ik weer warm ben en daarnaast mis ik het zonlicht. In de winter zit ik dan ook het allerliefste binnen, dichtbij de kachel met een kop thee. That's the good life. Helaas moet ik toch echt elke dag naar buiten om naar school te gaan. Damnit.

bron

Maar goed, dat was niet echt het punt wat ik wilde maken. Het punt wat ik wel graag wil maken is dat mensen vaak denken dat dun zijn heel erg fijn is. Ten minste, dat denk ik, aangezien de helft van Nederland aan het afvallen is met als doel dun te worden. Zo heb ik volgens sommige mensen dan ook niets te klagen met mijn figuur. Ik kan eten wat ik wil en ik kom niet aan. Dat is inderdaad heel erg fijn, en ik ben daar ook heel erg blij mee, want over mijn gewicht hoef ik mij niet druk te maken. Toch zitten er ook nadelen aan dun zijn, (en dus voordelen aan ietsjes dikker zijn.)
 • Als je wat meer vet aan je lichaam hebt, heb je het over het algemeen ook warmer. Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom mijn handen binnen vijf minuten kou er levenloos en blauw uitzien. Ik heb gewoon wat te weinig vet.
 • En dat extra vet zorgt er ook voor dat je botten wat minder uitsteken. Ik krijg vaak te horen 'wat ben jij bottig' 'au, je botten steken uit' en ga zo maar door. Daarnaast is zitten op die harde stoelen van school vaak niet erg comfortabel. 
 • Je krijgt geen opmerkingen in de trant van 'Is dat alles wat je eet?/Praat je wel eens over eten?/Eet je wel genoeg?/Zou je niet wat meer eten?/Je kan dat roombroodje echt wel opeten hoor, die kan er nog best bij (maar ik LUST gewoon geen roombroodje!) etc.
Vooral in de winter mis ik wat vet aan mijn lichaam. Ik vind het nu 's ochtends eigenlijk al te koud om zonder handschoenen de deur uit te gaan. Ik vraag me serieus af hoe ik de winter ga overleven als het echt zo'n strenge winter wordt als ze voorspellen. Dus wat ik voor deze winter wens: wat vet, en verder een hele grote stapel dikke truien! (en kaarsjes, en thee, en chocolademelk, en een dikke sjaal en, en ...)

Wat wensen jullie voor deze winter?

18 opmerkingen:

 1. Nou, donoren kunnen zich ook bij mij melden. Hier dus precies het zelfde probleem en dit blogje is heel erg herkenbaar.
  Ik hou van de herfs en winter, maar ik kan ook echt momenten hebben dat ik zo sta te rillen dat het minstens lijkt alsof ik in een bak ijswater ben gesmeten. Niet gezond meer joh!

  En die opmerkingen.. UCH! "Hier, neem jij dat stuk extra gebak nog maar, kan goed hebben." MAAR IK ZIT VOL!!! En ik moet geen twee punten gebak want daar kan ik helemaal niet tegen. GROM!

  Verder ben ik erg gelukkig hoor met mijn figuur :) Afgezien van het feit dat als ik ziek ben afval en vervolgens er nog meer uit zie als lijk. En probeer het er dan maar weer eens aan te krijgen. Wij zijn beetje de omgedraaide wereld voor mensen die willen afvallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Precies mijn punt (en mensen die zichzelf hilarisch vinden door je skelet te noemen ofzo... loop naar de hel ;s)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Chantal:

  Idd, omgedraaide wereld.

  Elle:

  Mensen de je skelet noemen mogen idd naar de hel lopen! Grr.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben ook een smal kereltje. Altijd al geweest. Als ze zeggen dat ik te dun ben neem ik ze mee naar een fast-food restaurant, dan verandert hun mening wel. ;) Geniet van je gewicht! Met betrekking tot die warme speklaag heb je inderdaad een nadeel, maar je kan zonder slechte gevoelens een bikini aantrekken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik bied jou zes kilo, want die kan ik wel missen, haha. Bestond er maar zoiets als een USB waarmee je kilo's over kon zetten hè? Hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aan de andere kant: met een beetje geluk zweet je ook wat minder in de zomer, omdat je lichaam dan minder snel oververhit is :).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Misschien wilt iedereen het wel gewoon koud hebben? Ik kan me voorstellen dat mensen dat ook eens willen ervaren!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lenen? Je mag ze hebben en voor altijd houden! Jij blij, ik blij. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat stom dat mensen zulke dingen zeggen tegen je (en tegen andere meisjes/jongens die dun zijn). Hopelijk overleef je de winter :)

  Trouwens, ik heb ook altijd last van bevroren handen en blauwe nagels, daarom draag ik vaak van die hand-/armwarmers wanneer ik binnen ben. Dat scheelt al best veel!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hihi, nou, je mag van mij wel 5 kilo's hebben! :) Vind ik helemaaaaaaaal niet erg! Maar toch begrijp ik wel wat je bedoeld, ik zou er ook helemaal gek van worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. In de winter zit ik op de fiets en dan zie ik allemaal mensen zonder handschoenen, muts en sjaal terwijl ik net een eskimo lijk. En dan vraag ik me ook altijd af of die mensen het niet steenkoud hebben.

  Ik hoop toch nog op een zachte winter dit jaar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik wens ook dat het een heel stuk minder koud wordt. Ik ben niet superdun ofzo, gewoon normaal gewicht, maar ik heb het ook altijd heel snel koud en de winter is echt hels!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben het met je eens! Wat meer vet op de botjes zou wat warmte betreft ook bij mij welkom zijn.
  Ik heb ook altijd direct als ik het koud heb koude handen die koud blijven en blauw worden. Erg hinderlijk. Ik fiets nu al met handschoenen aan anders doet het gewoon pijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb hetzelfde probleem en ik ben deze zomer 3 kilo afgevallen zonder iets te doen ofzo. En die drie kilo is er niet meer aangekomen, nu he bik het ook steeds koud, zelfs als ik verwarming aan heb ofzo. Die paar kio's zijn wel wekom ja. Inderdaad omgedraaide wereld, ik zeg weleens dat ik probeer aan te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zelf heb ik het probleem niet (met name mijn kont is prima in staat zichzelf warm te houden, als je kijkt naar de omvang haha) maar het lijkt me lastig. Extra dikke truien inslaan dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat ik deze winter wens? Is een maatje minder (hihi ik doneer graag aan je... ) een betere conditie, minder spierpijn, de 10 km kunnen lopen, mooiere foto's kunnen maken en minder gezeik in de familie zodat we 2012 beter kunnen beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Misschien moet je es met je moeder onderhandelen, die is net 10 kilo "verloren"...

  Enne...in de winter heb ik het ook altijd koud, ondanks de speklaag :-)
  Handen slaan paars/blauw uit en mn voeten rood :-o

  Desondanks mag je zó zonder tegenprestatie 20 kilo van me hebben. Bij jou vind je die toch niet weer (door je lengte) en ik zal blij zijn :-)


  kussss Chrisjuh

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dit is zo herkenbaar heb hetzelfde probleem haha zou ook wel even wat killotjes willen lenen:P
  Leuke blog heb je:)

  BeantwoordenVerwijderen