zondag 7 augustus 2011

Oud

Af en toe kom je van die leuke oude mensen tegen. Niet van die zurig ruikende gemene oudjes, die hun wandelstok het liefst gebruiken als wapen en iedereen wantrouwen, maar echt leuke oude mensen. Ze hebben iets vertederends over zich, iets liefs. Misschien komt dat omdat ze de wereld om hen zich zoveel sneller ontwikkelt dan zijzelf. Zo kwam er vrijdag een heel leuk oud stelletje bij mij aan de balie bij de klantenservice. Ze hadden een fototoestel bij zich en vroegen of ik hen wilde helpen. Hier is hoe het ongeveer ging.


Oude vrouwtje: Hallo, kunnen we hier ook fotorolletjes laten ontwikkelen?
Ik: Ja hoor!
*ze geeft me hun camera, die overduidelijk digitaal is*
Ik: Ik geloof niet dat hier een rolletje inzit mevrouw.
Man: Nee?
Vrouw: Nee?
Ik: Nee, kijk maar. *krijgt met heel veel moeite de camera open*
Vrouw: *triomfantelijk* Kijk, twee rolletjes!
Ik: Dat zijn geen fotorolletjes, maar batterijen.
Vrouw: Oh, batterijen? Waar zit het rolletje dan?
Ik: Er zit geen rolletje in maar een stickje.
Man: Een wat?
Vrouw: Huh?
*ik tover een memorystick tevoorschijn uit hun camera*
Vrouw: En nu?

Ik heb ze geholpen met het fotoapparaat en uiteindelijk hebben ze wel tien keer bedankt voor mijn hulp. Zo leuk! Ik vond het zelf zo lief, ze dachten echt dat de batterijen fotorolletjes waren die wij konden ontwikkelen. Ik kan me het op zich wel voorstellen. Zelf heb ik de tijd van de fotorolletjes ook nog meegemaakt, er is zelfs nog bewijs van. Haha.


Komen jullie wel eens leuke oudjes tegen?

foto via weheartit

8 opmerkingen:

 1. Haha, dat is echt zo leuk. Ik en mijn nicht hebben ooit op het trouwfeest van een andere nicht de hele avond zitten babbelen met de oma van de bruidegom, dat was echt zo'n gezellige vrouw, haha. (:

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha, ik snap het wel, ze weten niet hoe de digitale camera werkt natuurlijk. Hmm, ik heb stage gelopen bij een soort van dagbesteding voor oude mensen, dus toen kwam ik ze wel tegen, die waren ook wel aardig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha het is toch ook wat, alles wat de oudjes van tegenwoordig moeten leren.. volgens mij zou ik de technische ontwikkelingen ook niet bij kunnen benen als ik 80 was!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha wat schattig en grappig tegelijk! Ik heb vakantiewerk gedaan bij een bejaardetehuis en daar kwam ik ook van die lieve oudjes tegen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is toch wat, dat ze zo moeten omschakelen. Mijn oma heeft geen computer, geen digitale camera.. niks. Wel een ├╝bernice tv. :D

  BeantwoordenVerwijderen