maandag 8 augustus 2011

Money, money, money

Het is weer eens zover. Ik ben bijna blut, en mijn wensenlijst lijkt maar te groeien en te groeien. Ik weet niet hoe het kan, maar altijd als ik géén geld heb wil ik juist meer dure spullen. Er zal vast wel een of andere logische psychologische verklaring voor zijn. Helaas heb ik daar niets aan. Ik heb nou eenmaal een dure smaak, en hecht veel waarde aan kwaliteit, en dat is nu eenmaal duur. Behalve in de sale, daarom ben ik ook een hele grote fan van de sale.


Om te beginnen ben ik (vind ik) nodig toe aan een nieuwe spijkerbroek. Ik kocht mijn favoriete skinny jeans drie jaar geleden voor een euro in de opruiming. Ik heb nog nooit zoveel plezier gehad van één euro. Drie jaar lang. Maar goed, hij is onderhand toch echt wel aan vervanging toe. En dus wil ik een nieuwe spijkerbroek. Een donkere skinny jeans met hele lange pijpen want mijn benen zijn nogal lang. Ik kwam er laatst achter dat mijn ééneuro-broek de enige is die écht lang genoeg is... Dus ik ben echt toe aan een nieuwe broek, binnenkort de H&M dus maar even onveilig maken!

Toen ik laatst op Alyssa haar blog was, werd ik spontaan verliefd op haar lage lichtblauwe All Stars, en die heb ik natuurlijk ook heel hard nodig. Ik wilde al een tijdje lage sneakers (niet per se All Stars), maar ik had er nog niet over nagedacht welke kleur. Toen ik de foto's zag, wist ik het. Die wil ik ook! Ik vind het het een hele mooie lichte zomerse kleur. Blauw is sowieso een van mijn favoriete kleuren, dus ik snap ook niet waarom ik nog geen blauwe heb. Haha.

Ik word geloof ik langzaamaan een shoeaddict want ik loop ook al sinds mei te bij een paar schoenen van de Ziengs. Ik heb ze destijds (in de lente) al gepast en ze zaten goed. Het zijn halfhoge leren laarsjes met veters en een hak. Beetje Mary Poppins-achtig. Ik wil ze hebben.

En een paar dagen geleden kwam ik er tijdens mijn werk ook nog eens achter dat ik gewoon volgend jaar rond deze tijd  al op kamers zit. Volgend jaar. Help, ik moet nog beginnen met sparen! Daarom ga ik drastische maatregelen nemen, en wel nu meteen!

Ik krijg 17,- zakgeld en 55,-  kleedgeld. Bij elkaar dus 72,- euro. Als ik per maand 28,- euro van mijn loon afhaal heb ik elke maand 100,- euro om te besteden. Dat moet genoeg zijn neem ik aan. De rest gaat de komende maanden netjes naar mijn spaarrekening, zodat ik volgend jaar toch echt het huis uit kan gaan.

Maar, om mezelf te belonen voor mijn harde werk deze vakantie mag ik van mezelf van mijn loon van deze maand één van de drie bovenstaande dingen kopen. De rest gaat dan ook naar mijn spaarrekening. Jaja, ik ga  eens goed bezig!

Zijn jullie ook aan het sparen voor iets?

plaatjes via weheartit

9 opmerkingen:

 1. Goed dat je gaat sparen! Zelf ben ik ook aan het sparen om uit huis te gaan en voor mijn vakantie naar New York volgende zomer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha dat plaatje :') Herkenbaar! Ik ben aan het sparen voor mijn opleiding, dat ik dat de laatste jaren ook kan betalen, dan heb ik geen recht meer op stufi namelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik spaar om naar New York te gaan, en voor een nieuwe goede fotocamera :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik spaar voor de spullen die ik nodig zal hebben als ik op mezelf ga wonen. (Maar ik heb al heel veel geld..) Ik ben van mezelf al heel zuinig, dus ik doe het wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik spaar voor drie paar schoenen. Drie, inderdaad, want ik kan niet kiezen en wil ze dus allemaal haha :')

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nu spaar ik gewoon, dan kan ik als ik iets leuks tegenkom het (waarschijnlijk) direct kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat klinkt als een realistisch plan, nu maar duimen dat het gaat lukken! Ik had het ook al bij Kim gezegd maar het is heerlijk om jullie blogs te lezen. Perfect leesvoer voor aan het zwembad! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik spaar voor een 2 persoons bed nu, eigenlijk kan ik hem al kopen maar ik wacht tot na de vakantie die er nog aankomt. Als je goed in de euro''s zit en je kan alles kopen is er ook niets aan :P

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Rijbewijs (en een behoorlijk dure studie in 2012), maar thankgod werk ik fulltime dus zijn de bedragen die ik apart kan houden ook wat hoger. Of het lukt is een tweede, geld is er om te rollen, toch ;)

  BeantwoordenVerwijderen