donderdag 11 augustus 2011

Het treinavontuur van Kim en Ariska

Zonnebrillen, zomerjurkjes en ijsjes. Ik zag het al helemaal voor me. Met twee treinkaartjes en alleen de nodige bagage gingen Kim en ik maandag op pad. Helaas regende het keihard dus vielen de zonnebrillen en al het andere zomerse spul een beetje in het water, en zat ik in plaats daarvan met mijn dikke trui aan in de trein. Maar dat mocht de pret niet drukken want we zouden het avontuur eens opzoeken, lekker de wijde wereld in zonder doel. Alleen hield de wijde wereld op ongeveer ter hoogte van Utrecht...


Nadat we eerst naar onze geweldig provinciehoofdstad Leeuwarden gereisd waren, stapten we op de eerste de beste trein die we tegenkwamen: de trein naar Schiphol. Binnenin de trein hadden we ons net lekker geïnstalleerd toen Kim opmerkte dat we in een stiltecoupé zaten. Ik heb nogal een trauma aan stiltecoupés overgehouden (ooit een keer gedacht dat die dingen geluidsdicht waren, mama en ik kwamen terug van Tarzan waren in the mood liedjes aan het zingen tot de conductrice langskwam met het vriendelijk verzoek om alsjeblieft te stoppen, want 'de hele trein kan meegenieten'. Oeps!) en daarnaast is Kim + Ariska absoluut het tegenovergestelde van stil, dus moesten we maar weer verhuizen.Om ons wat te vermaken tijdens de lange treinreis had ik bedacht om wat post-its en pennen mee te nemen. Daar zouden we dan een leuke opbeurende spreuk opzetten en de url van ons blog. Zo hadden we iets te doen, kreeg ons blog meer naamsbekendheid (al betwijfel ik of er iemand die dingen heeft gelezen, misschien de schoonmaakster en die heeft ze vast weggegooid) en kon ik weer iets van mijn 101 in 1001 dagen lijst afstrepen. Hoera!


Na een hele lange zit in de trein besloten we om in Zwolle uit te stappen, maar daar gingen we ook met de eerste de beste trein weer weg. Er was echt niets te beleven. Tenzij je bouwvakkers en dichte winkels heel erg leuk vind, want op dat gebied was er genoeg te beleven. 'De eerste de beste trein' ging naar Utrecht, en daar stapten we uit voor een bezoekje aan de Starbucks. We deelden een Classic Hot Choc en een Lemon Frappuchino. Ja, het was belachelijk duur, maar het was ook héél erg lekker! Voordat we een trein verder namen, namen we eerst even een kijkje in Hoog-Catharijne, het huuge winkelcentrum op Utrecht Centraal.


Voor we het wisten hadden we daar al een uur rondgedoold en ach, we konden daar nu net zo goed blijven. Het winkelcentrum is heel erg groot en - hoe cool is dat- ze hebben een glijbaan in de V&D. Een glijbaan! Natuurlijk moesten wij die ook proberen. Er stond op het bordje alleen dat je vanaf drie jaar van de glijbaan mocht en dat je je kind moest uitleggen dat hij of zij tien seconden moest wachten nadat het andere kindje vertrokken was, en dat hij of zij niet in de glijbaan mocht lopen, zitten of andere dingen mocht doen behalve naar beneden glijden. Nadat Kim dit aan mij had uitgelegd en ik aan haar, vonden we dat we aan alle eisen voldeden om de glijbaan af te gaan. Neem dit van mij aan: je bent nooit te oud voor een glijbaan!Utrecht is een hele leuke, maar ook mooie winkelstad ben ik achtergekomen! Bij de Pro vonden we beide onze droomschoenen. Kim haar lichtgele All stars, ik mijn lichtblauwe, precies in onze maten én in de aanbieding. Helaas had ik tien euro te weinig. Kim zei dat ze wel wilde voorschieten, en net toen ik ja wilde zeggen schoot ik in de lach. Als ik die schoenen zou kopen, en Kim mij wat zou voorschieten zouden we geen eten meer kunnen kopen de rest van de dag. Dus het was kiezen: droomschoenen en de rest van de dag geen eten of eten en geen droomschoenen. :( Kim kocht haar droomschoenen wel, en toen konden we gelukkig Utrecht verlaten zonder te bedelen om eten.


De terugweg verliep niet zonder de nodige moeilijkheden, maar het was een hele geslaagde dag. We hebben veel gelachen, rondgelopen en leuke winkeltjes gezien. Binnenkort gaan we nog een keer, hopelijk is de 'wijde wereld' dan toch iets verder is dan Utrecht Centraal!

Heb jij weleens een treinreis gemaakt zonder doel?

ps. Heb je zin om dit ook eens te proberen of wil je ergens goedkoop heen? Er zijn op dit moment dagkaarten voor €14,- te koop bij de Albert Heijn!

11 opmerkingen:

 1. leuk verhaal,
  vooral over de glijbaan,


  oma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, leuk geschreven. Volgens mij kwam je net op het verkeerde moment in Zwolle, volgende week is er geloof ik kermis :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aah, dat lijkt me erg leuk om eens te doen. Zo'n treinreis. Nu nog een slachtoffer vinden om met mij mee te gaan (oh en ik moet natuurlijk ook tijd hebben..xD).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hee! Leuke blog.
  Zou je ook eens op die van mij willen kijken?
  Dat zou ik erg leuk vinden.
  x Ashley (FaithfulDreams.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk! En je kan wel zeggen dat je 'overal' een beetje bent geweest ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk! Ikzelf trein normaal al te veel om ook nog eens voor de lol in de trein te gaan zitten, maar kan me voorstellen dat 'zonder' doel treinen een hele uitdaging kan zijn!

  Enneh, thanks voor je peptalk :D haha

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk zeg! Stom dat ik dat nooit samen met iemand ben gaan treinen zonder te weten waar naar toe, aangezien ik studentenov heb. Maar jullie hebben me op een idee gebracht!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Moet ik ook maar eens gaan doen, klinkt wel leuk, gewoon kijken op het station waar de trein heen gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En waar is nou de foto van jullie glijavontuur? Die mis ik hoor. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Ilse, we hebben daar geen foto's gemaakt, eerstvolgende keer dat ik er kom beloof ik een paar foto's te maken. Die glijbaan was echt gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lijkt me een super leuke dag! :) En bedankt voor te tip! Echt leuk om zomaar ergens naartoe te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen