dinsdag 12 juli 2011

Over sport en meer...

A: 's Ochtends een uur eerder opstaan om hard te lopen, drie keer in de week sporten en daarbij ook nog eens voortdurend gezonde - het liefst groene- hapjes naar binnen werken. Vrije tijd wordt ingevuld met het trainen voor de o zo geliefde sport en als er een wedstrijd verloren wordt is dat van invloed op het humeur. Alles wat er gedaan wordt straalt het woord 'sportief' uit...


B: s' Ochtends zo lang mogelijk in bed blijven liggen, drie keer in week film kijken en daarbij ook nog eens voortdurend ongezonde - het liefst met veel geur-, kleur- en smaakstof gevulde - hapjes naar binnen werken. Vrije tijd wordt ingevuld met het bekijken van de o zo geliefde series en als er een van de hoofdpersonen dood gaat is dat van invloed op het humeur. Alles wat er gedaan wordt straalt het woord 'niet zo heel erg sportief' uit (ook al is dat niet maar één woord ;D)...Als ik een keuze zou moeten maken tussen de twee bovenstaande stukjes, is het tweede stukje echt duidelijk meer op mij van toepassing dan het eerste. Daarmee wil ik niet zeggen dat ik me voortdurend volprop met ongezonde rotzooi, de hele dag tv lig te kijken op de bank en mijn moeder bel om te vragen of ze de deur open doet voor de pizzabezorger. Nee, wat ik wil zeggen is dat ik gewoon niet zo heel erg sportief ben.

Ik heb het wel geprobeerd hoor. Echt. Ik heb een anderhalf jaar getennist en het was niet eens zo heel erg verschrikkelijk. Het zit alleen niet zo in me om sportief te zijn. Daarnaast ben ik ook nog eens verre van lenig en kun je me ook niet echt gespierd noemen. Ik zou echt wel elke ochtend 5 kilometer willen hardlopen, maar dan wil ik eerst een conditie cadeau krijgen. Dat gaat helaas niet, je moet jezelf verplicht uitputten, laten zweten en bijna doodgaan om die verrotte vijf kilometer te kunnen rennen. En ik weet niet waarom, maar dat spreekt  me gewoon niet echt aan.


Deze vakantie ga ik daar verandering in brengen. Allereerst wil ik lenig worden. Ik heb nog nooit met mijn handen bij mijn voeten gekund terwijl mijn benen gestrekt waren. Ik zal me niet langer verschuilen achter mijn 'benen die veel langer zijn dan mijn bovenlijf waardoor het technisch gezien onmogelijk is om met mijn vingers bij mijn tenen te kunnen'. Vorige week heb ik twee proeflessen gevolgd, pilates en body balance (een soort  yoga). Na de body balance les was er Zumba. Nieuwsgierig als ik was kon ik het niet laten om even te kijken, en voor ik het wist had ik een half uur besteed aan Zumba'en. Ik schaam me er bijna voor om het te zeggen, maar ik vond het nog leuk ook.

Op twee sporten gaan is wat te duur helaas, maar naar mijn idee wel essentieel. Bij body balance leer je ontspannen (kan ik wel gebruiken met het examenjaar op komst) en word je lenig, terwijl bij Zumba je conditie getraind wordt. Dus heb ik besloten dat ik qua les naar body balance ga, en mijn ouders hebben de Zumba dvd set besteld. Binnenkort sta ik dus al hupsend en springend  tv te kijken terwijl een of andere instructeur mij verteld wat ik moet doen, én zit ik officieel op een sport (waarbij ik me in onmogelijke houdingen ga zien te wurmen...)

Ik moet nog even zien hoe lang ik dat Zumba'en ga volhouden en of dat überhaupt gaat werken, maar dat zien we dan wel weer. Ik zie het op dit moment heel positief in, misschien kan ik me binnenkort iets meer verplaatsen in situatie A, al zou ik nooit écht zo worden. Alhoewel, men zegt wel eens 'zeg nooit 'nooit'...

Waar kun jij je het meest in vinden, A of B?

afbeeldingen via weheartit

14 opmerkingen:

 1. Ik herken me ook meer in B.. ik ben meer van het slapen dan van het om 6 uur 's ochtends opstaan om te gaan hardlopen. Hoewel ik dat me steeds voorneem.. Maar ik zumba ook! Alleen zonder tvinstructeur maar met een echte sportschoolvrouw die een bodybuilderlichaam heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Doe mij maar A. Ik hou meer van sporten dan van tv kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik herken me totaal in B, haha. Ik doe niet aan sport. Maar dat van Zumba op dvd lijkt me wel wat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. A, alleen ik sta niet eerder op, vind 9 uur al vroeg genoeg om op te staan...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahaha I´m a B... te slecht! Wel grappig stukje! En leuke blog heb je.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. B, zeker weten, haha! Ben absoluut niet sportief, dans alleen een uurtje per week en in mijn kamer als er niemand kijkt :)
  Super leuk geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. In B haahaha maar ik zou heel graag A willen zijn. Met bijpassend figuur :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook in B. Ben inmiddels weer een jaar van de sportschool af, moet ik bekennen. Maar body balance is leuk he :) En je bent er wat vergeten: body balance is ook goed voor je spieren, je wordt er echt krachtiger door.

  Veel succes ermee in ieder geval :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben ook meer B, ik ben niet echt sportief. Maar dat wordt altijd minder als we op vakantie gaan, want dan willen mijn ouders altijd gaan wandelen, fietsen en ze slepen mij meestal mee ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik wil ook nog zoveel dingen doen voor m'n conditie. Nu nog ermee starten..

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dankjullie wel voor de leuke reacties! Haha, zo'n opluchting dat er meerdere mensen zich beter in B kunnen vinden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ah, dat is leuk zeg! Ben benieuwd hoe de Zumba DVDs je bevallen, let me know OK? ;D

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik kan me het meeste vinden in A. Op internet zijn trouwens echt heel veel sites waarop je makkelijk filmpjes kan kijken of complete fitnessprogrammas kan downloaden.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Goed dat je gaat sporten! Ik ben begonnen met conditie opbouwen. 1 of 2x in de week, als het weer het toelaat, ga ik hardlopen. Vind 't heerlijk, al is mijn lichaam niet altijd even blij met hoever ik het push..

  BeantwoordenVerwijderen