zaterdag 16 juli 2011

I love musicals!

Ik ben altijd al gefascineerd geweest door musicals, dan heb ik het niet over de zielige groep acht musicals, maar de echte grote producties. Ik weet niet waarom maar het heeft iets magisch.  Toen ik een jaar of zes/zeven was ben ik met mijn oma naar The Sound of Music geweest als royaal overgangsrapport cadeau. Ik was echt héél erg blij. Eindelijk zou ik dan een echte grote musical zien. De hele show lang heb ik genoten, en aan het einde ging iedereen staan en applaudisseren en gooide de cast er nog één nummer tegenaan. Magical!

Sorry voor de ietwat crappy donkere ingezoomde foto van een tijd terug :$

Ondertussen ben ik al naar meerdere musicals geweest. Na The Sound of Music ging ik naar Annie, het zingende roodharige weesje, Tarzan, de slingerende bosjesman, Crazy shopping, de gillende shopverslaafde tutjes, Joseph, het zingende bijbelfiguurtje en Petticoat, het meisje van het platteland met zwaar Grunnings accent. Tussendoor ben ik in Disneyland nog een keer naar een verkorte versie van de The Lion King geweest. Elke keer weer maken de acteurs er een spektakel van!

Ooit, ooit wil ik een musical zien op Broadway dat lijkt me echt geweldig! En als ik dan nog geld genoeg heb of eigenlijk teveel wil ik een keer de Musicalawards bezoeken. De kaarten zijn helaas ietwat boven mijn budget. € 255,- but I keep on dreaming!


Na elke musical wil ik trouwens altijd spontaan musicalster worden, zo eentje die prachtig kan zingen, dansen én acteren. Chantal Janzen nummer 2. Het lijkt me heerlijk om elke avond een zaal vol mensen dat gevoel te bezorgen, dat 'gelukkige' gevoel aan het einde van de musical. Het is moeilijk te beschrijven, maar als ik na zo'n show de zaal uitloop voel ik me altijd intens gelukkig (ondanks het feit dat de musical is afgelopen), al de liedjes hangen nog rond in mijn hoofd, ik ben helemaal overweldigd (op de goede manier) door de musical en, en.. ik weet het niet, het is nu eenmaal zo!


Mary Poppins staat al een tijdje op heel hoog op mijn lijstje met 'musicals waar ik heen wil'. Als het goed is zit ik nu dan ook in de auto richting het Circus theater in Scheveningen om ein-de-lijk de musical te gaan bekijken. Ik ben uitgenodigd door een vriendin en ik heb er onwijs veel zin in!

Hebben jullie ook na het zien van een musical ook zo'n heerlijk voldaan, geluksgevoel? Wat is volgens jullie echt een topmusical waar je heen zou willen of  waar je bent geweest?

ps. Zelfs van het schrijven over musicals word ik helemaal happy! =)

afbeeldingen via weheartit

10 opmerkingen:

 1. Ik ben nog nooit echt bij een grote musical geweest, hoewel ik dat best wel een keer wil. Mijn moeder had kaartjes voor Joseph maar ik wou toen niet mee, en daar heb ik nu best wel spijt van :(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je moet ook een keer een musical in Londen zien, dat is echt zó gaaf!

  Ik vind musicals ook heel leuk, maar niet allemaal. Zelf ben ik onder andere naar mamma mia, the wiz en les miserables geweest. Nog wel meer, maar daar kan ik nu niet opkomen. Oh ja en Hairspray, die was leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben nog maar 1 x naar een grote musical geweest; We Will Rock You en dan wel in Londen. Dat was echt heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind musicals ook erg leuk, maar ben naar nog niet veel geweest. Onlangs nog ben ik naar We Will Rock You geweest in Londen en ik weet nog dat ik daarna echt zo'n kick had, haha. :p

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vroeger ging ik heel vaak naar musicals, inmiddels ben ik al zo'n twee jaar niet geweest, het is zo duur! Ik ben meerdere malen naar Annie, Ciske de Rat en Billy Elliot geweest en ook nog naar Pinokkio, Joseph, the Wizz en ik krijg inderdaad ook altijd die kick

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb bijna zeven jaar geleden The Lion King gezien in Scheveningen. Het gevoel wat jij beschrijft heb ik ook (waarschijnlijk jouw moeder ook, dus het zal wel een familiekwaaltje zijn). Op de televisie volg ik trouwens ook graag musicals, bij gebrek aan budget, want iets live zien is natuurlijk vééééél mooier.

  Have fun bij Mary poppins. Ik kijk uit naar de foto's die je gaat plaasten!

  liefs Chrisjuh

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hmmm, Ik ben trouwens ook bij The Cats geweest in Londen was dat volgens mij. Ook zo Amazing. Als ik er aan denk schieten de liedjes gelijk door mn heaufd. Volgens mij is dat alleen al wel een jaar of vijftien geleden....

  Chris

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jaa van musical´s word ik helemaal blij!
  leuk artikel!

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. I love musicals. Mijn eerste was Grease (met Jim en Bettina, en toen de auto ook nog reed), gevolgd door Tarzan, HSM, Mary Poppins, All shook up love me tender, Petticoat, Joseph, La cage aux folles en We will rock you waarvan die laatste zeker een van mijn favorieten is! En het wensenlijstje is nog lang natuurlijk.
  Hopelijk heb je het leuk gehad bij Mary, ik vond 'm niet heel erg geweldig vergeleken met andere voorstellingen.
  Ik wist trouwens niet dat Musicalawards kaartjes zo duur waren =O

  BeantwoordenVerwijderen