dinsdag 26 juli 2011

Awesome myth

Er was eens een koning die een nogal hooghartige bediende. Omdat hij de bediende zijn eigendunk wat wilde verlagen naar een redelijk niveau gaf hij hem de volgende (bijna) onmogelijke opdracht: Zoek een ring met daarin een inscriptie die een vrolijke man droevig maakt, en een droevige man vrolijk. De bediende kreeg zes maanden de tijd, want de koning wilde de ring dragen op een belangrijk feest wat over een halfjaar plaats zou vinden. De bediende zei dat als zo'n ring bestond hij hem zou vinden voor de koning.


Zo ging de bediende op pad, hij zocht en zocht het hele land af, maar vond geen ring. Op de avond voor het feest maakte hij een wandeling langs een van de armste wijken van het land. Ten einde raad vroeg hij de koopman die net zijn waar aan het uitstallen was of hij misschien had gehoord van een ring die blije mensen verdrietig maken, en verdrietige mensen blij. De koopman pakte een simpele gouden ring en graveerde deze, de bediende las de inscriptie en glimlachte.

Die avond vroeg de koning of de bediende de ring nog had gevonden. De bediende lachte en hield de ring omhoog. De koning las het volgende op de ring:
De bediende had zijn taak volbracht en de koning had zijn ring. The end.

Ik vind dit echt een geweldige spreuk. Als je je ongelukkig voelt kun je bedenken 'this too shall pass', ook dit zal voorbij gaan, en kun je minder ongelukkig voelen, want het gaat immers voorbij. En als je hartstikke goed in je vel zit denk dan 'this too shall pass', alleen vind ik niet dat je daar verdrietig om moet zijn zoals de mythe zegt. Je moet je gelukkige en goede momenten nog intenser beleven, voordat ze weer voorbij zijn!

Een spreuk die in elke situatie geldt hoe handig is dat?!

Toevallig heeft Maria Mena kortgeleden een nieuwe single uitgebracht die This too shall pass heet. Het refrein is echt prachtig:

The winds of your ego
The waves of my tears
Made the most perfect almighty storm that we've seen this year
But experience gathered
We've learned from our past
So don't worry darling 
This too shall pass...


And as with everything, this blogpost too shall pass...

afbeeldingen via weheartit

9 opmerkingen:

 1. Thanx voor je lieve reactie op mijn blog! Ik vind eigenlijk dat je helemaal gelijk hebt. Ben blij dat je mijn blog leuk vindt :) Jouw blog lees ik overigens ook met veel plezier! En juist leuk dat het een alles-en-wat blog is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke mythe zeg, die kende ik nog niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk verhaal. (:
  En in het liedje is het prachtig hoe ze 'this too shall pass' zingt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, ik hou van dit soort mythes! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kende het verhaal ook maar dan anders, iets leuker. Over een wijze spreuk die altijd en overal waar zou zijn en hoop zou geven, maar ook nederig zou maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een 'diepzinnige' mythe. Eentje om over na te denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit is zo mooi... Ik weet nog dat ik de zin vroeger in het groot boven mijn bureau had hangen. In tijden dat het minder met me ging. Nu voel ik me on top of the world (meestal toch) :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik had er nog nooit van gehoord, maar dat is zeker een mooie spreuk :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hey, Deze is echt mooi, ik ga hem opschrijven en ophangen op mijn kamer. Echt een goeie spreuk. Ik ga het liedje zo ook even luisteren.

  XX

  BeantwoordenVerwijderen