dinsdag 29 maart 2011

Schaar in mijn haar?

foto van vorig jaar tijdens de zomer.
Ik ben altijd verschrikkelijk gehecht geweest aan mijn haar. Toen ik heel klein was, een jaar of vier had ik een rechte pony en een bobkapsel, het haar groeide al snel uit tot een lang kapsel, en sindsdien heb ik het lang gehad. Ik heb er drie à vier jaar geleden een keer laagjes in laten knippen, maar dat ging niet zonder een slag of stoot. Toen iedereen tegen met had gezegd dat laagjes toch echt leuk zouden staan, en ik me had laten meeslepen naar de kapper, (en de kapster me er ook nog van had verzekerd dat het echt mooi zou worden) was het moment daar. De schaar werd toch echt in mijn haren gezet. Niet alleen oppervlakkig, zoals bij bijpunten, nee, echt. Ik zag de plukken vallen, en het liefste wilde ik in tranen uitbarsten. Daar gingen mijn mooie haartjes, en het had me zo lang gekost om het zo lang te krijgen. Maar toen ik eenmaal thuis was zag ik dat de schade beperkt was. Er was welliswaar een stuk afgegaan (van maar liefst 5 cm ofzo) maar het stond leuk, net zoals iedereen had gezegd. Mijn haar was niet meer compleet steil, maar krulde onderaan en zag er mooi uit. En zo is mijn haar nog steeds. Er is laatst wel wat afgegaan, maar het is er ongeveer net zo snel weer bijgegroeid.

Het kriebelt alweer een tijdje. Ik wil iets anders, iets nieuws. Maar wat? Dat is de hamvraag. Ik zit te denken aan een schuine pony/lok, en misschien dan zonder laagjes, of toch met? In ieder geval een stukje korter. Zoveel keuzes! Voor morgen staat er een afspraak bij de kapper. Zou ik dan nog steeds de moed hebben om iets aan mijn haar te laten doen, of spreek ik de standaard woorden 'alleen bijpunten graag' opnieuw uit?

We'll see. Jullie zullen het heel binnenkort te weten komen!

5 opmerkingen:

 1. Jij hebt echt supermooi haar, naar wat ik op die foto kan zien! =D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oma zegt:
  voorlopig niet kort maken,
  je hebt supermooi lang haar,

  afknippen kan altijd nog.

  oma.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. FOTOOOO's please!!
  Ben heeel benieuwd!

  x Chris

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je dat haar afknipt wil ik het hebben. Ik zou een moord doen voor zulk lang haar! 't Begint nu wel dichtbij jouw lengte te komen, maar dat duurt nog wel even.

  Misschien de voorkant ook eens laten zien? Kijken wat je leuk staat!

  BeantwoordenVerwijderen