zondag 27 maart 2011

If you wish upon a star...

En alweer een lange stilte op mijn blog. Ik doe het niet expres, maar toetsweek gaat toch echt voor. De afgelopen week heb ik tussen mijn werk, toetsen maken, leren en in het zonnetje zitten in geen tijd gehad om ook nog te bloggen. En terwijl ik zelf geen tijd had om een blog te schrijven, mijn inspiratie werd verbrijzeld door de hoeveelheid stof die ik in mij op zou moeten nemen (ja, het is grotendeels mislukt) heb ik wel trouw al jullie blogs gelezen. Gelukkig is daardoor mijn inspiratie weer grotendeels teruggekomen.

Ik heb net als vele andere mensen, geef toe ik ben écht niet de enige, vaak geld tekort. Zo heb ik er gisteren in twee dagen mijn hele loon over februari er doorheen gejaagd. Niet echt ideaal. Omdat ik graag beter en verantwoordelijker met mijn geld om wil gaan (ik kocht gisteren een übercoole beurs bij de hema, zo'n hele grote met heel veel vakjes), ga ik een wishlist maken. Een wishlist met spulletjes waar ik kort, of wat langer voor moet sparen. Dingen die ik écht graag wil hebben. Die zet ik dan in een lijstje in mijn sidebar. Een lijstje dat  waarschijnlijk sneller zal groeien dan afnemen, maar dat maakt niet uit. Het is de bedoeling dat ik hierdoor niet mijn geld in een keer uitgeef aan die leuke schoenen terwijl ik mijn geld beter kan besteden.

Dus hier mijn wishlist:

18-55mm lens
De kitlens van Canon
Zelf kocht ik mijn toestel tweedehands en kocht dus alleen de body. Toen heb ik er gelijk een 55-200 mm lens van Tamron bijgekocht omdat ik dacht: daar kun je alles mee, zowel verweg als dichtbij. Dat viel in de praktijk een beetje tegen. Als ik bijvoorbeeld mijn nagels op de foto wil zetten kan dat niet. Dat is gewoonweg onmogelijk. Zelfs als ik mijn ene arm helemaal naar voren hou, en mijn fototoestel met mijn andere arm helemaal naar achteren pakt hij mijn nagels nog steeds niet. Ook met andere dingen moet je op een bepaalde afstand (minimaal 50 cm) staan anders wil ie niet scherpstellen. Verder heeft de 18-55mm lens een veel breder bereik en zo kun je dus veel makkelijker/beter landschappen of iets dergelijks fotograferen.
iPod Touch
Nou ja, ik kan wel een miljoen redenen bedenken waarom ik hem zou moeten hebben; handig op school, hoeft niet op een computer te wachten om het rooster te checken, toegang tot twitter, muziek, handige apps. Iedereen heeft eigenlijk recht op een iPod touch vind ik, dus ik ook.

Een fashionable cameratas
Ach, als ik dan toch bezig ben, wil ik ook wel zo'n tas waar niet elke dief van 100 meter afstand kan zien dat ik mijn dure apparatuur meesleep.  Ik vind hem echt supermooi, en dit is niet de enige, er zijn nog veel meer leuke cameratassen te vinden op het internet. Lang leve het world wide web!


John Frieda Root Awakening
Dit is een stuk goedkoper, en hier hoef ik ook niet echt voor te sparen (alhoewel, op dit moment wel) maar ik moet het mezelf een keer gunnen. Deze shampoo en conditioner heb ik een keer een probeerversie van gehad en die beviel echt goed. En behalve dat ruikt de shampoo ook nog eens heerlijk fris. Lekker voor de zomer!

H&M Clamdiggers
Toen ik deze in de nieuwe gids zag staan was het eerste wat ik dacht: deze moet ik hebben! Ze zien er zo comfortabel uit, heerlijk voor de zomer. Weer een perfect item voor mijn wishlist.

Rituals Geurstokjes
Deze valt ook onder de categorie 'wil ik al heel lang hebben, maar vind ik te duur' en dus heb ik nog steeds geen geurstokjes. Ik heb ook nog geen idee in welke geur ik ze zou willen hebben, ik weet alleen maar dat ik ze wil hebben. Ze staan zo leuk in de kamer, en ze ruiken ook nog eens lekker.

Rituals Concealer nr 1
Een verhaal apart. Vrijdag was ik samen met Kim wezen winkelen om het einde van de toetsweek te vieren. Natuurlijk moesten we ook even langs de Rituals winkel, want die kun je moeilijk overslaan. Ik wilde nog een concealer hebben, niet van Rituals, ik had er namelijk net een gekocht van Catrice. Toen kwam er alleen een mevrouw die ons 'kennis wilde laten maken met Rituals make-up' en de concealer was echt perfect. Dus ik had besloten dat ik hem wilde kopen, maar toen bleek dat ze de nr 1 niet meer op voorraad hadden. Nooooooo. Dus nu heb ik hem niet. En die van Catrice is niet extreem goed, hij dekt wel goed maar hij is nogal korrelig :(

Zo, dit is tot nu toe mijn kleine lijstje met drie echt dure dingen erop. Nu hopen dat ik mezelf er zo aan herinner dat ik mijn geld niet gelijk aan het eerste, beste shirtje moet uitgeven. Eigenlijk wil ik ook heel graag een Macbook hebben, daarom bestel ik morgen wat op Wehkamp.nl in de hoop dat ik er één win. Zo niet, dan wordt het toch nog een paar jaartjes wachten vrees ik...

Zijn jullie ook zo goed in geld uitgeven? Of hebben jullie een bepaald systeem? Let me know! Ik kan wel tips gebruiken!


6 opmerkingen:

 1. hoi Ariska

  beter één steengoede blog in de twee weken,
  dan een blog omdat je van jezelf een blog moest
  plaatsen, ik bedoel maar: ik geniet altijd erg van je blogs en neem sowieso elk dag de moeite om te kijken of je al een nieuwe hebt geplaatst.
  Je schrijft leuk, daarom kijk ik er altijd naar uit.

  liefs, oma.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan heeeeeeel goed geld uitgeven. Daarom mag ik nu even een tijdje niet meer ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die cameratas is inderdaad heel erg mooi! Succes met je hand op de knip houden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik mis je supergrote wens: de macbook.

  En je had van een vriendin toch geurstokjes gekregen? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O, ik zie nu ineens dat die macbook wel in de sidebar staat. Sorry...heb niks gezegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sinds kort werk ik bij een ijssalon om geld bij te verdienen (maar ook omdat het ontzettend leuk werk is), ik spaar namelijk voor een spiegelreflex :D maar ik vind het ook best moeilijk om bijv. Geen nagellak of kleding voor het geld te kopen ;p

  BeantwoordenVerwijderen