zaterdag 25 augustus 2012

Vroeg(er)

Ik zat gewoon wat te zitten op mijn bureaustoel toen er opeens een lampje ging branden in mijn hoofd. Ik realiseerde dat ik nooit, never ever again, om zes uur hoef op te staan. Nou mag dat voor jullie misschien niet zo speciaal klinken, maar voor iemand die zes jaar lang elke ochtend om zes uur zichzelf weer haar bed uit sleurde om zich aan te kleden, brood te smeren, snel wat te eten en vervolgens naar de bus te racen op de fiets, klinkt dit hemels.

Ik lieg als ik zeg dat het altijd zo ging, in de eerste klas kon ik het prima, om zes uur opstaan. Geen probleem, ik deed het fluitend. Ergens in de tweede klas ging het mis. Op een ochtend werd ik wakker en dacht 'ik wil verder slapen' en 'het is zo lekker warm in mijn bed, ik wil er niet uit'. Dat was heel wat anders dan 'hop ik spring even uit bed, kleed me al zingend aan (tot ergenis van de rest van de familie die pas om half acht uit bed moest) en ga dan vrolijk naar school.'

Het is nooit meer goedgekomen. Vanaf die ochtend wilde ik niet meer vroeg op staan. Ik had er een hekel aan. Ik wilde blijven slapen (zoals ieder normaal mens om zes uur 's ochtends) en naar school gaan was wel het laatste waar ik zin aan had.

"Maar waarom ging je dan naar een school waarvoor je zo vroeg met de bus moest?" Nou, ik wilde niet zomaar vwo doen, ik wilde tweetalig vwo doen en dat kon niet bij ons in de stad dus ging ik naar een andere stad, met de bus. Want het was 18-22 km fietsen en daar had ik om zes uur 's ochtend nog net even wat minder zin in.

Maar goed, die tijd is dus voorbij. Vanaf volgend jaar (ik blijf het zeggen, ik bedoel natuurlijk gewoon volgende maand) moet ik elke dag om negen uur beginnen. Als ik om half negen vertrek op de fiets, hoef ik op zijn vroegst dus pas om acht uur op te staan. ACHT UUR. Dat is elke dag TWEE hele uren extra aan slaap! En toen ik dit realiseerde, slaakte ik een diepe tevreden zucht en leek studeren gelijk een stuk minder erg... :)

9 opmerkingen:

 1. Wat leuk voor je. Ik heb ook een hekel aan vroeg opstaan! Voor mijn werk moet ik er nu elke dag om half 7 uit en da's echt vééél te vroeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben jaloers, ik wil ook lang uitslapen :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oké, maar stel nou dat je een baan krijgt waar je heel vroeg voor op moet staan. Of nee, laten we er gewoon vanuit gaan dat je dat helemaal niet hoeft te doen, sterker nog, dat je pas om tien uur uit bed hoeft, omdat je voor jezelf werkt! Dat is een goed idee!

  En studeren is niet erg hoor ;) Er bestaat ook een kans dat je na een tijdje (voor mij duurde dit zo'n anderhalf jaar) niet meer naar elk college gaat. Dan kun je nóg langer in bed blijven, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yay! Ik ben voor, al denk ik niet het mij ooit lukt om NIET naar een college te gaan als ik niet ziek ben of zo iets.

   Verwijderen
 4. Ai! Ik sta elke ochtend, behalve in het weekend, op om 6 uur haha. Toen ik nog naar de middelbare ging (ook tweetalig VWO haha) moet ik ruim een half uur fietsen (waarom zitten die scholen nooit in de buurt?!) en moest ik om half 7 opstaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien moeten we zelf wat coole scholen oprichten die wél in de buurt zijn (een doctor who school XD)

   Verwijderen
 5. Oh heerlijk. Ik moest op maandag om 5 uur opstaan, maar kon de rest van de week gerust om half 8 opstaan. En nu weet ik het nog niet, want ik weet nog niet hoelaat ik 's morgens moet beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. God dat lijkt me echt verschrikkelijk, dat je het überhaupt overleefd hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oooh wat is dit fijn! Toen ik thuis woonde moest ik, als ik half 9 les had, met de half 8 trein, dus 7 uur van huis, dus 6 uur opstaan.. Nu woon ik 5 minuten van school vandaan, heerlijk! :)

  BeantwoordenVerwijderen