maandag 6 februari 2012

February Photo Challenge

Foto's maken is leuk, maar 365 dagen ga ik geloof ik niet volhouden. Daarom besloot ik mee te doen aan de February Photo Challenge. Dat duurt ten minste niet een heel jaar, en is de kans op falen dus minder groot. Elke dag krijg je  een onderwerp waar je een foto van moet maken. Tegen alle verwachtingen van mezelf in, is het me zelfs gelukt om de eerste vijf dagen vol te houden. Hier zijn de foto's.

1 februari was de opdracht 'your view today'. Ik vond de challenge alleen pas op 2 februari dus toen heb ik de foto op 2 februari genomen (als ik een tijdmachine had gehad...Haha) Maar goed, hier dus het uitzicht uit mijn raam met de ondergaande zon. Ik vind het gouden licht zo mooi!

2 februari was de opdracht 'words'. Dit is niet de mooiste foto, maar de tekst vind ik wel het leukste.

3 februari was de opdracht 'hand'. Ik ben dus met gevaar voor eigen leven de sneeuw in gegaan, heb mijn handschoen uitgetrokken, mijn hand in de sneeuw gedrukt, om deze daarna al vloekend weer in mijn handschoen te stoppen. Fotootje gemaakt en daarna snel weer naar binnen gerend. Brr. Niets voor mij die sneeuw!

4 februari moest de hele dag werken, en ik had mijn fototoetsel niet meegenomen. De opdracht die dag was 'stranger'. Tegen de tijd dat ik weer aan de challenge dacht was het donker, dus besloot ik het op deze creatieve manier op te lossen.

5 februari was de opdracht '10 am'. Stiekem lag ik toen nog in bed, maar ik ging wel rond '10 am' naar buiten, dus toen heb ik me daar uitgeleefd. Ik kwam dit hele kleine schattige fluffy vogeltje tegen, dat bibberde van de kou. Ik had hem het liefst willen meenemen naar een kacheltje, of een jasje voor hem willen breien als ik dat kon, maar ik geloof niet dat ik hem nog ga terugvinden. :(

Ik heb dus niet alle regels even serieus genomen, 10 am, kwam eerder in de buurt  van 11 am, en 1 februari werd 2 februari, maar volgens mij gaat het vooral om het idee dat je je creativiteit op de loop laat gaan en je fototoestel er wat vaker bij pakt. En dat doel heb ik sowieso al bereikt, of ik de challenge nu afmaak of niet! :)

12 opmerkingen:

 1. Het gaat toch niet om precieze regels, het gaat erom wat jij met de dagopdrachten doet. Dus ik zeg dikke prima en hartstikke leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuke uitdaging, Ariska.

  Juist dat je soepel met de regels omgaat, vind ik leuk.
  Dat je niet denkt: "Vandaag is mislukt, dus laat ik het helemaal maar opgeven".

  Oma. xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah, leuke foto's en leuke opdrachten ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jaaaaa, winnie de poeh :D (en wat een lieve reactie weer van je oma :))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vooral die laatste vind ik mooi! En die van Winnie de Poeh is leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke challenge!!
  Ik vind hem echt grappig!
  Veel succes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie foto's! Vooral die met het vogeltje is mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Inderdaad, heel mooi licht! Ik vind je Winnie The Pooh-foto leuk. De foto van het vogeltje is heel erg mooi en het vogeltje is echt schattig. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die laatste foto is echt super mooi, Ariska! En ik moest echt hardop lachen om de omschrijving bij de derde foto. Hahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nice pics! The strangers vind ik erg origineel opgelost, en de fluffy bird is geweldig!

  x chris

  BeantwoordenVerwijderen