woensdag 4 januari 2012

Twaalf jaar en ouderIk ben inmiddels bijna achttien, en toch -vraag me niet waarom- voel ik me nog steeds aangesproken als ik dit logo zie. Als ik dit zie denk ik altijd 'help nu mag ik de film niet kijken' en 'zou de film niet te eng zijn', en dat terwijl ik de twaalf allang (5 jaar) voorbij ben! Ik voel me bedreigd door een klein zwart met wit pictogrammetje... best zielig als je er zo over nadenkt.

Ik heb het niet bij die voor zes/negen jaar en ouder, alleen bij twaalf, zestien (wat ik ook al geweest ben) en achttien jaar en ouder films. (maar over het algemeen kijk ik geen achttien jaar en ouder films want er zit óf teveel geweld in naar mijn smaak óf er staat ook een pictogram met vier voetjes bij) Misschien heeft het er wat mee te maken dat zes en negen elk uit één cijfer bestaat en de rest uit twee? Ik zou niet weten waar het anders aan moet liggen.

Het stomme is dat nu ik dit plaatje op mijn blog heb gezet het zelfs fout voelt om op mijn eigen blog te kijken, zo veel impact heeft die boosaardige twaalf op mij!

Herkenbaar, of ben ik de enige die bij het twaalfje blijft hangen?

14 opmerkingen:

 1. Gelukkig geen last meer van op m'n 24ste ;) Ik moet soms wel nadenken als iemand vraagt hoe oud ik ben... Als ik dan het antwoord heb gegeven denk ik:'jeetje wat ben ik al oud' haha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is wel heel apart zeg. Misschien heb je toen je jonger was een film >voor 12 jaar en ouder< gekeken, terwijl jij nog geen 12 was en was de film net iets te spannend?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm, daar heb ik geen last van gelukkig! :) Wel denk ik in mijn hoofd steeds dat ik 18 ben. En dan: Oh nee, ik ben al 20!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk ook altijd even na bij die 12, bij de rest niet, maar volgens mij komt dat door dat wat Dina ook zegt. Ik was namelijk nog 11 toen ik een film heb gezien voor 12+.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee, ik heb er eigenlijk geen last ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb daar gelukkig geen last van, ik kijk zoveel films boven de 16 jaar en ouder, ook al ben ik 14...

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nee, daar heb ik geen last van! Maar ik ging ook niet zo vaak naar de film toen ik zo oud was, dus misschien is dat het.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ging laatst uit waar het voor achttien jaar en ouder was (ik ben negentien) en ik schrok ineens toen ik het me bedacht, want ik was bang dat ze me niet zouden binnenlaten :P Dus ik herken het wel, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. herkenbaar en ik ben 15, dus als het tekentje 16 ben ik ook nog aangesproken :P

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wacht maar tot je 65 bent en overal 65+ bij ziet staan.....

  xx chris

  BeantwoordenVerwijderen
 11. voor mij is het niet echt herkanbaar..
  ik kijk zelf niet echt naar de kijkwijzer..
  ik kijk meestal gwn nara films die ik leuk vind of mij leuk lijken!!

  Maar misschien komt het omdati k zowiezo de geweld/actie/horor films vermijd omdat ik dat gewoon niet intersand vindt.. maar wie weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. haha heb ik ook altijd, maar ik ben dan ook pas 14...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha, die 12 jaar geeft vaak wel aan dat het geen film is die geschikt is voor alle leeftijden (duh), dus er zouden dingen in voor kunnen komen die eng/seksueel getint etc. zijn. Je weet gewoon dat het dan geen onschuldige film is, waarschijnlijk.. Althans, dat denk ik. Want ik heb dat idee ook wel hoor, en ik ben inmiddels negentien.

  BeantwoordenVerwijderen