maandag 3 oktober 2011

Afscheid

Meer dan drie jaar heb je mij vergezeld. En nu ben je er niet meer. Je was er altijd voor me. Al die uitjes die we gemaakt hebben samen, naar Duitsland, Brussel, Londen, Vlieland, Petticoat, Mary Poppins, Tarzan, mijn allereerste (bevrijdings)festival in Zwolle, ze hebben je niet echt goed gedaan. Je werd steeds bleker en bleker, en eigenlijk zag ik het al een beetje aankomen. En toen was de dag daar, toen ik net thuis was ging het mis. Je ging kapot, je toestand werd slechter en slechter, en ik voelde me genoodzaakt daar een einde aan te maken. Met  pijn in mijn hart nam  ik afscheid van je....

En nu lig je daar roerloos, zielsalleen. In mijn prullenbak. Het liefst zou ik je er uit pakken, maar helaas, dat gaat niet, ik moet sterk zijn. Het is het beste! Ja lieve spijkerbroek, ik kocht je destijds in de opruiming voor één euro, de best bestede euro ooit. Al was je dan een maat honderdzesenzeventig, je was toch lang genoeg voor mij. We zullen elkaar nooit meer zien vrees ik. Dit is de laatste ode aan jou, spijkerbroek. Dank je wel voor drie geweldige jaren. Ik zal je missen!


13 opmerkingen:

 1. Hahaha ik had precies dezelfde reactie toen ik mijn All Stars na jaren goede dienst weg moest gooien! Maar als je er maar één euro voor hebt moeten betalen, heb je wel goede zaken gedaan ;)
  Leuk stukje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. RIP de 1 euro broek die al deze dingen mocht meemaken. (:

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, voor één euro. Gelukkig zal er altijd weer een nieuwe lievelingsbroek komen :) (bij mij in ieder geval wel)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. goed geschreven Ariska,
  mooi opgebouwde spanning.
  Ik was echt benieuwd wie of wat er gestorven was,

  liefs,

  oma.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat herken ik met mijn slippers, ik heb toen ook met pijn in mijn hart afscheid moeten nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aah, zo herkenbaar. Ik heb dit vooral met broeken omdat die echt bijna nooit lang en dun genoeg zijn. Ik snap je helemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi geschreven, elegie voor een spijkerbroek. PS doe ff dat trucje dat je van de buurvrouw hebt geleerd in de laatste zin...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk geschreven, eerst niet wetende waar je het over hebt en je afvragen wie er nu dood is en dan gaat het over een spijkerbroek. Superleuk!
  Ik had laatst ook zoiets geschreven over mijn studentenovchipkaart waar ik afscheid van moest nemen. Afscheid nemen valt niet mee ;)Goed geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha, het was je lievelingsbroek zeker? Achja, soms kunnen dingen niet langer meer mee..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ook ik heb laatst mijn lievelingsspijkerbroek weg moeten gooien. Net zo'n dramatisch afscheid :(

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik weet precies hoe je je voelt, sterkte meid! ;)

  BeantwoordenVerwijderen